„Dragaica rosie” este un cupaj rubiniu stralucitor produs de profesorul Liviu Grigorica din 4 soiuri rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir si Shiraz. Isi trage numele de la sarbatoarea de Sanziene, cunoscuta si sub numele de Dragaica, pe care romanii din diverse zone ale tarii o celebreaza pe 24 iunie. Dragaica este o sarbatoare inchinata coacerii granelor si protectiei culturilor, iar in vinul care ii poarta numele putem regasi cate ceva din spiritul acesteia. Este un cupaj echilibrat, exuberant, ce exprima tinerete si voiosie, care bucura prin corpul sau suplu, cu taninuri catifelate si prin buchetul sau cu note de prune uscate, coacaze si caramel. Gustul combina fructele rosii cu ciocolata neagra si notele condimentate, iar postgustul lung, fructat vine ca o reconfirmare a faptului ca ati gasit companionul ideal al preparatelor pe baza de vita, porc sau vanat.
Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir si Shiraz
Senzual și spumant, interpretare a eleganței soiului Pinot Noir, rafinat, modern, perfect pentru a-l savura împreună cu cei dragi. Aome de trandafir și zmeură și o aciditate explozivă.
Asociere culinara: fructe de mare, branzeturi proaspete, preparate din carne alba
Metoda de fermentare: Charmat – fermentare in tancuri
temperatura de servire | 8 – 10 grade C
Soi: Pinot Noir
Gust: Brut
Grade Alcoolice (%): 11.5
Volum recipient (ml): 750
Produs in Italia
Spumant Brut, obtinut din Pinot Noir si Chardonnay prin metoda Charmat ( vinificare blanc de noir cu a doua fermentatie, timp de 60 zile in autoclava). Rafinat si intens, surprinde prin verticalitate, structura complexa si echilibrata, cu note discrete de piersica si caisa.
Asocieri: preparate pe baza de peste sau fructe de mare, mic dejun.
Culoare : Alb
Tara: Romania
Regiune : Recas
Cupaj : Pinot Noir + Chardonnay
Volum: 750 ml
Grade alcoolice: 11.5%
Zaharuri reziduale spumante: Brut
Un Cabernet Sauvignon fin, cald, profund si aromat. O exprimare inflacarata a terroir-ului de Recas, o adevarata calatorie catre origini. Note de fructe rosii si negre. Postgustul prezinta note condimentate, tipice soiului.
Asociere culinara: Mancaruri pe baza de trufe, sau ierburi aromatice, preparate la protap.
Originea soiului este discutabilă, unii consideră că are originea in Albania, alţii că ar fi de origine maghiară.Podgoria Miniş a intrat in istorie, datorita acestui soi, deoarece în anii 1750, fiind vinul roşu preferat la curtea Habsburgică. Are o culoare intensă rubinie, un soi care ne încantă cu mirosul lui de flori de câmp şi cu baza condimentată.
Un vin deosebit, ce nu poate fi comparat cu alte soiuri, ce dezvaluie o lume interesantă, fructuoasă, iar datorită conţinutului foarte ridicat de zinc este considerat un afrodiziac natural.Este un soi care răspunde pozitiv la limitarea producţiei pe hectar prin calităţi deosebite ale vinului obţinut.
În aceste condiţii în podgoria Miniş se obţin vinuri cu o tărie alcoolică de peste 13 grade şi cu o aciditate totală de 5,8- 6,5 g/l.Se consumă la 16 -18ºC alături de preparate din carne de curcan, de vită sau de porc.
Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
Asocieri culinare : Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
Un vin cu o culoare roşu-purpuriu şi arome puternice de prune confiate şi cireşe negre complimentate de condimente dulci şi ciocolată amăruie. Sec, cu o structură amplă şi tanini maturi ce dau o senzație cremoasă si savuroasă. Vinul a fost maturat în butoaie mari si mici de stejar pentru o perioadă de opt luni (50% budane de 5000 de litri şi 50% in baricuri de 225 litri).
ASOCIERE CULINARA
Carne rosie cu sosuri condimentate, vanat.