O culoare roz superba cu o usoara tenta portocalie ce vine sa completeze perfect aroma de capsune, piersica, zmeura, gref roz cu notele exotice de fructul pasiunii, mango si lychee. Echilibrat si cu un corp suav acest vin impresioneaza printr-un post gust fructat si cremos dar mai ales prin mineralitatea specifica zonei si aciditatea crocanta.
Petite Helena este un cupaj bine conturat din soiurile Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si minunata noastra Sarba 30%. Pe langa aromele specifice datorate fermentarii si maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc ca vanilie, scortisoara si cuisoare am dorit sa avem prospetimea cat si mineralitatea specifica zonei Cotesti. Avem fructe exotice ca papaia, ananas si fructul pasiunii; pere zemoase si coaja de lime completate de note inconfundabile de petale de trandafir specifice soiului Sarba!
Vinul este corpolent, cu o aciditate pe masura, alcool bine integrat si un post gust persistent si revigorant! Echilibrat, intens si onctuos cu o explozie de arome.
Editie Limitata 6000 de sticle!
DOC – CMD Cotesti
Soi: Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si Sarba 30%
Crama Girboiu aduce o nota exclusiva gamei Bacanta printr-o invitație cu accente puternic nobile către spectacolul simțurilor. Va propunem acest vin Premium de excepție, un cupaj realizat cu măiestrie de enologul Giovanni Menotti. Semnătura experienței sale se regăsește în acest cupaj rafinat prin îmbinarea a patru soiuri de renume, dând naștere unui vin rosu cu adevărat impunător.
Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.
In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.
Vinificare:
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.
Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:
Chardonnay – 80%
Pinot Noir – 20%
Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.
Recolta 2018.
Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.
Dosage: 11 gr.
Aciditate: 7 gr.
Vintage 2018
A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.
Medalii/ Recunoastere:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.
Un vin dedicat celor care deja adoră Chardonnay-ul ușor baricat și sunt în căutarea unui exemplar elegant și echilibrat, cu arome de citrice, ierburi și fructe de livadă. Un vin rotund, dar plin de prospețime.
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
Aspect: Vinul este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare de trandafir Roz-Rubinie
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii.
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de fragi, zmeură și vișine coapte!
Un cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, de culoare rubiniu intens, sec, cu miros de vișine, prune uscate, ciocolată. Gust prietenos, suplu, fără asperități.
Cu aceleasi caracteristici, mai sunt dispunibili: Sf.Ilie, Sf: Dumitru, Sf: Stefan.
Descopera Z.indi – un vin zburdalnic si autentic, creat cu mandrie vinificand Zghihara de Husi cu drojdii INDIgene.
Vibrand cu spiritul liber acest vin te poarta pe carari umede si te invaluie cu aroma proaspata a pietrei curate. Cu o aciditate efervescenta si un caracter salbatic, Z.indi te insoteste in orice moment al zilei, fiind alegerea perfecta pentru preparate din peste si branzeturi maturate.
Podgoria din zona Dobrogei este mangaiata de mult soare, nicaieri ca in alta parte. Dulceata acumultata in strugurii culesi tarziu se poate savura in acest vin minunat.
Recomandare gastronomică: Se recomanda la deserturi si branzeturi cu mucegai.
Podgoria din zona Dobrogei este mangaiata de mult soare, nicaieri ca in alta parte. Dulceata acumultata in strugurii culesi tarziu se poate savura in acest vin minunat.
Recomandare gastronomică: Se recomanda la deserturi si branzeturi cu mucegai.