Showing 85–96 of 134 results

  • Sale!

    Vecchia Romagna – Etichetta Nera

    Garantie SGR +0.50 lei
    Faimosul brandy din struguri este unul dintre cele mai bine vândute sortimente din Italia. Istoria acestui brand începe în anul 1820, sortimentele rămânând fidele tradiţiei până în zilele noastre. Vecchia Romagna este distilat din soiul Trebbiano, cunoscut în Franţa sub denumirea Ugni Blanc. Acest soi de struguri stă la baza creării majorităţii coniacurilor premium din întreaga lume. Sortimentul este învechit timp de un an în butoaie din lemn de stejar. Gustul său plăcut, catifelat, proaspăt şi fructat conferă versatilitate produsului, care poate fi savurat simplu, într-un mix sau cu îngheţată.
    Notele degustării:
    Miros: Un parfum dulce de caise uscate, vanilie şi miere, cu un strop de condimente.
    Gust: Arome bogate de cafea, scorţişoară, miere şi condimente, cu accente fructate.
    Finish: Catifelat, aromat.
    Culoare: Ambră.
    Alcool: 38%
    Categorie: Brandy
    Litraj: 70cl
    Tara de origine: Italia
    81.00 lei Add to cart
  • Rose”Fashion Victim” – Astoria

    Tehnologie:
    O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
    Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
    Culoare: roz delicat
    Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
    Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
    Temperatura de servire: 7 – 8° C
    Soi: Pinot Noir
    Alcool: 11 % vol.
    Tip: spumant rose / Extra Dry
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Regiune viticolă: Veneto
    Tara: Italia
    65.00 lei Add to cart
  • Astoria ”Fashion Victim”- Moscato Rose

    Garantie SGR +0.50 lei
    Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
    Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
    Temperatura de servire: 5 – 8° C
    Soi: Malvasia Nera, Moscato
    Alcool: 7%
    Tip: spumant / rose / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    65.50 lei Add to cart
  • Astoria – Moscato ”Fashion Victim”

    Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
    Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
    Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
    Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
    Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru
    Gust: profund aromat, dulce delicat, echilibrat
    Teperatura de servire: 5 – 8° C,
    Soi: Moscato Bianco
    Alcool: 7 %
    Tip: spumant / alb / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune : Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    65.00 lei Add to cart
  • Sale!

    “Corderíe” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

    Strugurii recoltați în podgoriile deluroase sunt presați ușor.
    Fermentarea primară a mustului la temperatura de 16/18 ° C este urmată de un proces de spumare la temperatură scăzută pentru a respecta aromele prețioase pe care le putem aprecia în buchetul său floral, într-un gust placut moale și armonios.
    Să-l gustăm ca pe un aperitiv, cu aperitive delicate sau în perfectă concordanță cu fructe de mare la grătar.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / Extra Dry
    Alcool: 11 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    73.80 lei Add to cart
  • Sale!

    Prosecco Astoria Galie / Doc Treviso – Extra Dry

    Tehnologie:
    Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: fin si persistent
    Culoare: galben-pai pal
    Buchet: elegant, fructat si floral
    Gust: caracteristic, placut si armonios
    Temperatura de servire: 5 – 6 C
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara de origine: Italia
    67.50 lei Add to cart
  • ”ILMO” – Primitivo di Manduria 2021 – Nebuchadnezzar (15 Litri)

    (denumire veche – Il Morante)
    – Acest produs nu se livreaza prin curier! Disponibil doar cu ridicare din magazin.
    ”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
    Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
    Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
    Soi: Primitivo di Manduria
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 15 Litri
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    3,500.00 lei Add to cart
  • Masso Antico – Le Anfore 2022

    Garantie SGR +0.50 lei
    Strugurii sunt cultivați în podgoria de la Tenute Masso Antico în conformitate cu metodele de agricultură ecologică și recoltați manual. După vinificare, vinul este învechit cu dublu pasaj în amfore de cocciopesto și în butoaie de stejar francez și american. Amforele de cocciopesto, un amestec special de agregate de faianță zdrobite, fibre, fragmente de piatră, nisip, liant de ciment și apă, garantează vinului o microoxigenare controlată, iar rezultatul este un vin complet dezvoltat, cu arome deosebite și autentice.
    Asociere culinara:
    Se potriveste de minune cu carnea rosie si vanatul gatit la gratar sau in tocanite si cu branzeturi mature.
    Temperatura de servire: 16°-18° C
    IGT Salento
    Soi: Primitivo si Negroamaro
    Tip: rosu / sec / vin bio
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Tenute Masso Antico
    Tara: Italia
    75.50 lei Add to cart
  • La Pruina – Fossilente Bianco Frizzante 2022

    De culoare galben-pai acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; pe nas note de citrice, flori proaspete si note de paine crusta datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
    Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți și supuși la o presare rapidă și moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
    Asocieri : Aperitive de pește și cartofi prăjiți. Excelent și cu mâncăruri vegetariene, mâncăruri pe bază de pește și carne albă.
    Soi de struguri : Negroamaro
    Tip: vin alb frizzante / nefiltrat / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Zona de producție : provincia Brindisi
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    70.00 lei Add to cart
  • Maeli Moscato Giallo DOCG

    Garantie SGR +0.50 lei
    Acest vin este flagship-ul producției lui Maeli, dulceața sa este echilibrată de un traseu mineral și salin care îl face versatil. Rigurozitatea vinificarii conferă finețe perlajului și il distinge pentru marea eleganță în panorama internațională a vinurilor spumante dulci. Culoarea aurie cu nuanțe de verde, realizează și mai mult stralucirea perlajului elegant, fin și persistent.
    Nas: Aroma intensă eliberează note de magnolie, iasomie, trandafiri albi și salcâm, precum și note fructate de lămâi, mandarine și piersici albe.
    Gust: În gust este cremos, moale, bine echilibrat, cu o prospețime plăcută. Bine structurat cu final lung.
    Asociere culinară: Aperitive ușoare, salată de fructe, deserturi, torturi de fructe și produse de patiserie ușoare.
    Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius
    Soi: 100% Moscato Giallo / Muscat Galben
    Alcool: 6 %
    Tip: vin bio spumant dulce / de desert
    Cantitate: 750 ml
    Vinificatie:
    Dezciorchinare si macerare pe coaja timp de cateva ore,
    Presare moale, decantare la rece si maturare must la 0°C timp de 12 luni.
    Vinificare conform metodei Martinotti, in autoclave (rezervoare sub presiune).
    Maturare pe drojdii timp de 6 luni.
    Zahar rezidual: 100 gr/l.
    Aciditate: 5,6 gr/l.
    Tara de provenienta: Italia
    87.50 lei Add to cart
  • Sale!

    La Pruina – Melesco Malvasia di Candia 2019

    Buchet complex în care ies în evidență note de miere, piersici în sirop, măr galben copt, citrice confiate. Ușoare note de ierburi din exfoliant mediteranean și condimente. Moale, învăluitor, niciodată stânjenitor datorită prezenței unei componente acide în armonie constantă cu dulceața. Final lung cu note de fructe uscate și portocale confiate.
    Asocieri: Teribil de delicios cu foie gras, deserturi cu fructe, branzeturi mature și ciocolata alba.
    Tempertatura ideala de servire: 12 grade Celsius
    Soi: Malvasia
    Tup: vin desert / dulce / alb
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    112.50 lei Add to cart
  • Sale!

    ”Papias” Primitivo di Manduria D.O.P. 2020

    99 Puncte Luca Maroni
    Considerat de renumitul critic de vin italian Luca Maroni ca fiind unul dintre cele mai bune Primitivo din Italia, Papias vă va desfăta simțurile cu arome complexe, fructate, calde și persistente care vin însoțite de un postgust excepțional, lung și complex.
    Maturare:Macerat la rece, fermentat cu drojdii selecționate, fermentație malolactică completă. Maturat mai întâi în inox și apoi, 12 luni, în baricuri noi de stejar franțuzesc.
    Miros: intens și puternic de prune cu aluzii delicate de fructe roșii și tente picante
    Gust: persistent, echilibrat și bine structurat, cu arome complexe, fructate, calde și persistente care vin însoțite de un postgust excepțional, lung și complex
    Recomandări gastronomice: feluri principale mediteraneene cu sos ragù, carne roșie, vânat și brânzeturi
    Temperatura de servire: 15-18°C
    Soi: Primitivo di Manduria
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Montedidio
    Tara: Italia
    112.50 lei Add to cart