De un galben pai cu reflexii verzui, buchet fructat cu note de mar verde,banane,fructe tropicalesi flori albe. Proaspat ,mineral gata de baut, placut si bine echilibrat.
Merge perfect cu aperitive si supa de peste, fructe de mare si branzeturi moi.
Un vin superb nascut din pasiunea pentru strugure si incununat de succes de la prima incercare-98 Puncte LM. De un rubiniu inchis cu reflexii violet. Buchet intens, fructat si picant cu note de coacaze negre, fructe rosii, lemn dulce si tutun. Corp consistent, catifelat cu un final lung si bogat.
Ideal alaturi de preparate elaborate, carne la gratar si branzeturi maturate
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Prezinta o culoare de rosu rubiniu cu sclipiri de granat, buchet condimentat cu note de vanilie si cuisoare, fructe rosii si gem de prune. Un palat delicat dar intens cu tanini fini si un final prelung.
Ideal alaturi de antreuri picante , carne la gratar sau branzeturi maturate.
Salice Salentino maturat in baricuri de stejar american si frantuzesc pentru 10-12 luni.
Culoare rosu rubiniu cu reflexii violet, un buchet fructat bogat cu note de prune si cirese, tutun picant si piele. Gust moale si intens , persistent pe palat.
Ideal alaturi de carpaccio, si carne la gratar, mezeluri si branzeturi.
Un Chardonnay elegant cu arome complexe de flori și citrice, de piersici coapte, vanilie, unt și tușe minerale savuroase. După asamblajul celor două Chardonnay-uri, cel fermentat în tanc și cel parțial fermentat în baric, a urmat fermentația malolactică și batonajul timp de 6 luni la baric și învechirea în sticlă, minimum 6 luni.
Acest vin roșu obținut din Fetescă Neagră culeasă la maturitate deplina se distinge prin aromele de fructe negre de pădure, de prună uscată, cu note discrete de condimente și cafea. Gustul este plin, cu tanini fermi, dominat de gemuri care zăbovesc pe buze cu o senzație de dulce neașteptată la un vin sec.
Asocieri gastronomice: Aerat în prealabil 45 de minute, se poate asocia preparatelor din vânat de talie mare cu blană, brânzeturi maturate cu mucegai nobil, deserturi din ciocolată neagră cu fructe de pădure.
A intrat în tradiţia Cramei Oprișor bunul obicei de a oferi iubitorilor de vin darurile recoltelor de vârf din anii precedenți. În acest sens, CALOIAN Zinfandel Alb este o adevărată revelaţie.
Creat pentru o ediție limitată, vinul CALOIAN Zinfandel Alb, proaspăt și ușor picant, se bucură de o aciditate bine integrată în corpu-i fin şi elegant. Intensitatea aromelor de flori de cireș și de portocal completează gustul sprințar de caise în pârg.
În România, primul hectar din soiul Zinfandel (it. Primitivo) a fost cultivat de Crama Oprișor. Vinificaţi, strugurii roșii s-au preschimbat în inegalabilul CALOIAN Zinfandel Alb.
Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsuni, nuantate de note citric-vegetale. Gustul prezinta un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de o aciditate tipica vinurilor tinere, postgustul fiind proaspat, vioi, elegant si placut.
Nero di Troia Pecoranera 2019 de la Cantine Risveglio este un vin surprinzator de carismatic de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas expresiv si generos in note de fructe negre de padure coapte (mure, coacaze, afine si cirese) acompaniate de note de condimente (cacao, cafea, vanilie si lemn dulce), cu un gust savuros, fructat si echilibrat, iar in final se resimte rotund si persistent.
Asocieri culinare: preparate din carne rosie la gratar sau in tocane, branzeturi maturate dure si paste cu ragu.
Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
Expresie a unui terroir extraordinar, a unor vii cu totul speciale şi a unor struguri ce concentrează în boabele lor arome intense, Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Bianco Limited Edition este întruchiparea fabuloasă a 10 ani de recoltă excepţionali, fiind un vin definitoriu pentru excelenţa cramei italiene. Arta împletirii mai multor vintage-uri într-un singur vin nu este nici pe departe un lucru uşor, de la selecţia strugurilor Pecorino în funcţie de aromele, caracterul, profunzimea şi echilibrul pe care le etalează şi până la învechirea parţială în barrique-uri franţuzeşti ce se întinde pe 12 luni şi are ca rezultat conturarea unei armonii aromatice de invidiat şi definirea complexităţii vinului.
Este imposibil să nu rămâneţi impresionaţi de aromele etalate de Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Bianco Limited Edition, care savurat la temperatura optimă de 8 – 10 grade Celsius promite să livreze o experienţă a degustării inegalabilă.
Serviţi-l cu aperitive, risotto, peşte sau brânzeturi cremoase, pentru a vă bucura simţurile pe deplin.
Notele degustării:
Miros: Buchet delicat, floral, care dezvăluie nuanţe citrice şi parfum fin de salvie.
Gust: Arome ample de fructe tropicale, complimentate cu accente minerale şi o aciditate splendidă, care devine şi mai vibrantă spre final.