Afișez 613–624 din 646 de rezultate

  • REDUCERE

    7ARTS – Sauvignon Blanc 2018

    NOTE DE DEGUSTARE: De culoare galben pai. Olfactiv: fructe galbene coapte, mar verde. Gustativ: citrice, ananas

    VINIFICARE: Strugurii au fost culesi tarziu, intre 21-22 Septembrie 2017, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata.

    Denumire de Origine: Banu Maracine DOC-CT
    Regiune: Dealurile Olteniei
    Varietate Struguri: 100% Sauvignon Blanc
    Maturare: 6 luni in cuve de inox

    Alcool: 14% VOL.
    Tip: alb / sec
    Cantitate: 750 ml

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10ºC
    S-au produs 2700 de sticle de 0,75L

    37.80 lei Adaugă în coș
  • Carassia – Classic Brut

    Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.

    Soiuri: 43% Chardonnay, 23% Chardonnay Reserve, 15% Pinot Noir, 19% Meunier
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare : Min. 36 de luni
    Plai: Kiscsere, Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 8 gr
    Aciditate: 6,45 gr
    Sticlă: 750 ml

    Degorjare 2022

    MEDALII:

    SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022

    SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021

    SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020

    SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019

    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.

    110.00 lei Adaugă în coș
  • Cupola Sanctis – Vestitor de Oprisor Magnum – 2018

    Vestitor, vin care vine in sticla magnum, un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot care, face legatura cu gamele superioare de la Oprisor, atat sub aspectul pretului cat si al prezentarii olfactiv-gustative:

    Aspect (Culoare): ROSU, un rubiniu de intensitate medie spre inchisa, cu tente clare.
    Nas: De intensitate medie, parca inca nedezvoltat complet, cu note de condiment, vanilie, cafea si piele in prima instanta, lasand apoi loc fructelor de padure plus visine si ceva prune verzi.
    Gust: Atacul este mai domolit decat al Cabernet-ului de mai sus, corpul este deja mai greu, dincolo demediu. Se simte nota suplimentara de calitate si complexitate. Totusi nu este un vin extrem de lucrat, se lasa descoperit usor: cu arome fructate de afine, coacaze, visine coapte si prune, armonios integrate cu ceva vanilie, cacao si piper.

    IG Dealurile Olteniei

    Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot

    Tip:Rosu Sec

    Cantitate: 1500 ml

    Alc.14% vol

    Producator: Crama Oprisor

    140.00 lei Adaugă în coș
  • Ovas 2020 – Petro Vaselo

    Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti.
    Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).

    CARACTERISTICI GENERALE:
    DOC – CMD Recas
    Tip: Sec / Nefiltrat
    Culoare: Rosu
    Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot
    Arome: Fructe rosii si negre, tipice soiului
    Tara de origine: Romania
    Regiune: Recas
    Alcool: 14,5 %
    Temperatura de servire: 18 – 20°C
    Cantitate : 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo

    120.00 lei Adaugă în coș
  • ARAMIC – Merlot 2021

    Un Merlot care parcă ne dezvăluie din culoarea rubinie intensă senzația de catifelare pe care o simțim când îl gustăm. Aromele de vișine coapte sunt prezente atât olfactiv cât și gustativ, în finalul lung și intens acestea evoluează apărând note de dulceața de vișine.
    Vă recomandăm asocierea cu preparate din carne de oaie, vită si vânat.

    Producator : Crama Aramic
    DOC – CMD Banat Silagiu
    Origine : Silagiu
    Regiune : Banat
    Tara : Romania
    Soi struguri : Merlot
    Categorie : Vin roșu
    Palier de gust : Sec
    Alcool : 14,6 %
    Continut : 0.75 L

    40.00 lei Adaugă în coș
  • ARAMIC – Muscat Ottonel 2022 – demisec

    ARAMIC Muscat Ottonel demisec este un vin cu o culoare galben aurie, strălucitoare, și arome amețitoare de floare de busuioc și faguri de miere. Gustul este proaspăt și echilibrat, completat cu note intense de dulceata de portocale. Postgustul , amplu și revigorant, este dominat de fructe tropicale.
    Recomandăm asocierea cu deserturi pe bază de fructe.

    DOC – CMD Banat Silagiu
    Producator : Crama Aramic
    Origine : Silagiu
    Regiune : Banat
    Tara : Romania
    Soi struguri : Muscat Ottonel
    Categorie : Vin alb
    Palier de gust : Demisec
    Alcool : 13,5 %
    Continut : 0.75 L

    40.00 lei Adaugă în coș
  • Aramic – Chardonnay 2022

    Cu o culoare in care nuantele verzui au fost inlocuite cu galbenul pal datorat contactului cu lemnul de stejar, Aramic Chardonnay isi dezvaluie initial aromele de toast si pepene galben pentru ca dupa aerare sa apara usoare tente de unt, vanilie si cuisoare.
    In gust apar si note de caise confiate si piersici albe, finalul lung si extrem de complex, indemnandu-te sa-l asociezi cu preparate din somon, butterfish, fructe de mare paste si salate.

    DOC – CMD Banat Silagiu
    Alcool: 13%
    Cantitate 750 ml
    Tip: alb – sec
    Soi: Chardonnay
    Producator: Crama Aramic

    40.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Prince Matei – Rezerva 2016

    Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima data a limbii române în viață oficială, civilă și religioasă.

    Ediția 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung.

    Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl degustați alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.

    Potential de invechire pe sticla: 10-15 ani!

    DOC – CMD Dealu Mare

    Soi: Merlot

    Alcool: 14,5%

    Tip: rosu / sec

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama DeMatei

    103.50 lei Adaugă în coș
  • Friza Roze 2022 – Carastelec

    Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.

    Vin obținut fără adăugare de bioxid de carbon.

    Soiuri Pinot Noir

    Vol alc. 12%

    Cantitate: 750 ml

    Zahăr rezidual 7,7 g/l

    Aciditate 7 g/l

    Temperatura de servire 6-8°C

    Asocieri culinare Preparate din pește și fructe de mare, sushi, salate, brânză proaspătă

    Medalii : Silver medal DECANTER WORLD WINE AWARD 2020

    Producator: Crama Carastelec Winery

    42.00 lei Adaugă în coș
  • Friza Alb 2022 – Carastelec

    Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şipostgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant.

    Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 – 2,5 bar presiune) foarte aromate, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.
    Temperatura de servire: 6-8 °C

    Asocieri gastronomice: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.
    Medalii: Silver Medal RoWine Awards 2016, Bronze Medal WineUp Official Selection 2016
    Vin petiant demisec obținut fără adăugare de bioxid de carbon

    Soi: Fetească Regală

    Tip: vin petiant / alb / sec

    Alcool: 11 %

    Cantitate: 750 ml

    Zahăr rezidual:  7 g/l

    Aciditate: 7,6 g/l

    Producator: Carastelec Winery

    42.00 lei Adaugă în coș
  • Prince Stirbey – Tamaioasa Romaneasca 2020

    Si acest soi de struguri, Tamaioasa Romanesca, este o dovada pentru peste doua mii de ani de istorie a viticulturii la Dragasani: descendent din familia de Muscat din Orientul Mijlociu, Tamaioasa a ajuns la Dragasani probabil cu tarani greci si romani in timpul imperiului roman. Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata.
    Vinificat in sec, Tamaioasa Romanesca se ofera ca aperitiv sau cu salate, dar si cu specialitati condimentate din bucatariile Asiei.

    Soi: Tamaioasa Romaneasca

    Tip: alb/sec

    Alcool: 13 %

    Cantitate: 750 ml

    IG Dealurile Olteniei

    Producator: Crama Stirbey

    76.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Amadoc – Riesling Italian – 2020

    Un Riesling Italian este o adevarata incantare in momentele active ale zilei sau in serile toride de vara. Un vin cu personalitate, corpolent si echilibrat, cu un parfum fin de lamaie, flori de portocal,nuci, migdale si usoare arome florale.
    Gustativ, acest vin te va fascina cu arome de mere coapte in cuptor, stafide, scortisoara si citrice picante, care se potrivesc cu pui, mancaruri asiatice picante, sushi, peste sau ravioli cu spanac.

    DOC – CMD Banat – Dealurile Silagiului
    Soi: Riesling Italian
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Thesaurus Wines

    40.50 lei Adaugă în coș