Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Cuvée Charlotte poartă numele fiicei Contelui Guy de Poix, fondatorului SERVE şi ni se prezintă ca un un vin roşu încântător, complex şi plin de viaţă, cu structură şi echilibru excelente. Trei soiuri roşii aromate îşi unesc calităţile pentru a contura această expresie care se exprimă extrem de natural în pahar, şlefuită de o maturare în barrique de stejar ce se întinde pe 8-12 luni.
Savuraţi Cuvée Charlotte la o temperatură recomandată de 16-17°C, împreună cu brânzeturi mature, preparate sofisticate pe bază de carne roşie sau deserturi cu ciocolată amară.
Gust: Fructat: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune); un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent
Încântătoare vizual, prin culoare cristalină și dansul plin de eleganță al bulelor, această Fetească Regală te inspiră și te atrage în visare cu buchetul său bine echilibrat de arome delicate de fructe exotice dulci și nuanțe florale.
Gustul proaspăt și răcoritor este completat de un final surprinzător de armonios și îndelungat nuanțat de bogate arome de piersici și mango.
Vin ușor efervescent cu arome delicate de zmeură și fructe de pădure care se regăsesc și în gustul și postgustul vinului. Efervescența și fructuozitatea vinului ne oferă un vin plin de viață pentru orice ocazie. Obținut prin cupajarea soiurilor Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Blaufrankisch cu adăugare fină de bioxid de carbon.
DOC Minis
Struguri: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Blaufrankisch
”Alegând această Fetească Neagră de Tohani, alegi unul din vinurile care alcătuiesc un trio românesc de excepție: Fetească Albă, Fetească Neagră și Busuioacă. Este o gamă care continuă visul meu de a așeza vinul românesc pe locul pe care îl merită.” – Virgil Mândru, proprietar TOHANI România
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
Servire:
15-16 grade Celsius. Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.
Individualitatea si rafinamentul acestui vin sunt accentuate de renumitul cupaj clasic: Cabernet Sauvignon si Merlot
Taraboste – vin,maturat timp de 18 luni in baricuri,ce se remarca printr-un buchet accentuat de rodii coapte cu adieri elegante de coacaza neagra si condimente orientale.
Gustul intens,dar in acelasi timp catifelat pe fundal de taninuri,aminteste de cel al prunelor uscate si al cireselor amare.
Acest vn este pus intr-o perfecta valoare fiind insotit de carne de vita, carne deberbec, vanat si bineinteles de branzeturi maturate.
Se recomanda a fi lasat sa,,respire” 20 min. inainte de consum.
96 puncte Luca Maroni, Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy
Daca iti doresti un vin racoritor de vara la o sueta cu prietenii, la un picnic sau o cina usoara cu Doppio Passo Grillo mergi la sigur.
Cautarile pentru un Doppio Passo alb perfect de vara s-au oprit in Sicilia -„tara soarelui” – binecuvantata de un climat Mediteraneean cu ierni moderat si veri calduroase excelent pentru prospetimea si caracterul fructat al strugurior Grillo.
“Nasul” este impresionant de proaspat, o explozie de fructe tropicale amestecate cu citrice si flori albe.
Gustul este proaspat, dominat de arome de fructe galbene precum papaya si pepene galben armonios amestecate cu note de citrice.
Finalul este proaspat lung si savuros.
Excelent alaturi de preparate din pasare peste, fructe de mare, antipasti, salate dar si de preparate vegetariene.
Culoarea galben-verzuie cu note de lime si ghimbir incoronate de parfumul imbietor al caprifoiului.
Gustativ ne ofera ce ne asteptam de la un riesling: pere albe crocante, piersica alba, miere, citrice si ierburi.
Datorita climatului racoros vinurile din Crisana au o aciditate mai ridicata, indiferent de ce soi vorbim, insa de la un riesling, chiar asteptam la un nivel de aciditate superioara zonelor mai calde, tocmai aceasta face acest soi un vin gastronomic, versatil, usor de asociat cu diferite preparate.
Asocieri gastronomice:
Echilibrul perfect face ca Rieslingul sa fie un vin extrem de versatil in ceea ce priveste asocierea cu mancarea. Se poate asocia cu preparate picante, asiatice – mai ales cei care au un rest de zahar mai ridicat – dar, ca si vinurile cu aciditate ridicata in general, armonizeaza cu mancaruri mai grase, prajite, peste si salate sau alte preparate cu aciditate ridicata.
Temperatura de servire recomandata: 8-10 °C
DOC – CMD Crisana
Soi: Rhein Riesling
Tip: alb / sec
Alcool: 11 %
Matirare: 8 luni in barrique-uri noi din stejar american si frantuzesc, respectiv in butoaie mari de stejar.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Recomandari culinare: Mâncare: muschi de porc, pulpe de rată la cuptor, legume la grătar
Cu o culoare rosie rubinie de o mare intensitate,aceasta Feteasca Neagra ne dezlantuie arome de cirese negre si prune cu nuante afumate.Gustativ, ciresele sunt dominante pentru ca in postgustul lung sa intalnim note de piper alb.
Recomandam asocierea cu preparate din berbecut si vita.