”Aveam acest vin special, o ciudățenie în prima fază, cam 17% alcool, corp și taninuri foarte puternice, note oxidative date de maturarea de vreo 30 luni aproape, în două baricuri diferite. Am hotărât sa îl îmbuteliem în octombrie.
În 2021 am folosit niște capete de loturi de sticle nefolosite și le-am îmbuteliat.
500 de sticle.
Le-am pus bine la păstrat și am cugetat un an la eticheta potrivită pentru acest vin foarte rar. Noi am avut mereu un feedback pozitiv la etichetele noastre, etichete la care Silviu Cafegiu ne ajută cu grafica. Lattitude&Loungeitude, 413, Truda Fanny sunt proiecte de marketing foarte apreciate
Și ne-am dorit ceva special pentru vinul ăsta special.
Așa că am decis:
NO MARKETING!
Sau, mă rog, fără etichetă.
Pentru că ne gândim la el ca la o parte din noi și pentru a crea o experiență cât mai personală legată de acest vin unic, vom scrie de mâna 500 de etichete, completând datele obligatorii pentru etichetare.
Lansat pe 01.12.2022. Un vin cu o viață lungă în față, care poate fi băut și acum, și peste mulți ani de acum încolo.
Pentru noi, este un vin eveniment, un vin rar și prețios.”
Editie Limitata: 500 sticle
Cupaj:: Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec
Alcool: 17%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Marcea / Casa de Vinuri Stefanesti
Stilul deosebit al acestui Riesling este influențat de
vecinătatea lacului Fautor, creat în 2005, pe o suprafață de 4 ha.
Vinul a fost produs din struguri culeși manual în luna noiembrie de pe podgoria proprie din satul Romanovca, plaiul Tigheci, sud-vestul Republicii Moldova.
Vinul Riesling a fost maturat timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar francez, destinate maturării vinurilor albe.
În culoare este galben pai, cu arome de ceai verde, iasomie, flori de salcâm, piersici, portocale și miere. Gustul de o eleganță aristocratică are nuanțe suave de citrice și un postgust plăcut și memorabil.
Servire: la 8˚C, cu preparate care au arome proaspete, ușor acide sau citrice și cu bucate mai ușoare, care nu domină gustul vinului, ci îi completează subtilitatea și complexitatea aromelor: Fructe de mare și pește, brânzeturi ușoare, salate verzi.
Feteasca Albă de Silagiu are o culoare galben-verzuie și un miros inconfundabil de flori de nalbă. La prima degustare a acestui vin vei simți aroma predominantă a caiselor, apoi în gustul lung vei remarca note de citrice.
Un vin perfect de savurat alături de preparate din carne de pasăre, salate sau preparate din pește slab.
Aromat și proaspăt, galbui-verzui, cu gust puternic inmiresmat, tandru si generos. Aroma delicata este formata dintr-un melanj de nuante de trandafiri si note de fructe tropicale. Gust robust,stimulator,cu o dulceata minunata pe final.
Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C
Un vin expresiv, dedicat celor care doresc să înțeleagă frumusețea acestui soi autohton și să se bucure de el des.
Dacă îți dorești să înțelegi potențialul acestui soi autohton. Feteasca Neagră din această gamă are arome de cireșe negre și prune, combinate cu note condimentate și ușor afumate, provenind din maturarea în butoaie de stejar.
Alege o Fetească Neagră Viile Metamorfosis atunci când îți dorești un vin corpolent, plăcut, cu un post-gust lung.
O culoare atractiva, rosu-inchis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe rosii ajunse la maturitate, gemuri din prune si cirese si se intrepatrund cu notele minerale si de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi si un final lung si placut.
Asociere culinara : carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate.
Fermentat si maturat in butoaie de stejar,este un vin elegant,fin, onctuos care impresioneaza prin complexitatea de arome intense de fructul pasiunii, pepene galben, ardei, lime si grepfruit, cu note subtile de condimente,amestecate cu fum.
Un vin cu o savoare deosebita si o persistenta indelugata.
Sauvignon-ul Blanc al Conului, te imbie cu aromele de fan proaspat cosit si mireasma florilor de vita de vie. Te ia si te invaluie cu acea eleganta suava si discreta asemanatoare cantecului unei sirene indragostite.
Recomandare gastronomica: Servit rece si proaspat te face sa iti doresti sa ai aproape peste si fructe de mare proaspete. Conu’ il prefera cu creveti frigarui, dezmierdati de un sos cu lamaie si usturoi.
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Recomandare gastronomica: Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece. Cornu’ Albu il prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme si bruschete cu crap afumat.
Supranumit si regele vinurilor rosii, Cabernet Sauvignon-ul Conului Albu este acel vin corpulent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze, cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Recomandare gastronomica: Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii. Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Vin proaspat, racoros, cu o usoara nuanta verzuie, cu aroma de mar copt, de grapefruit si o tenta minerala. Bine echilibrat, suculent, usor amarui, trebuie servit foarte rece cu preparate din peste sau carne de pasare.