Afișez toate cele 10 rezultate

  • Demeter – i.u.s.o. FN/CS 2021

    Vinul rosé Demeter – i.u.s.o. FN/CS, ”un vin numit dorinta” noul membru al familiei Demeter este un vin rose, elegant si fin dar cu fragranta oferita de cele doua soiuri de struguri din care este obtinut, Feteasca neagra si Cabernet sauvignon (75% – 25%) . Dupa desciorchinarea strugurilor, mustul a fost obtinut printr-o presare usoara la presiuni joase astfel incat sa se extraga doar o cantitate mica de pigmenti rezultand un vin cu o nuanta roz-pal. Fermentarea a avut loc in cisterne de inox la o temperatura de aproximativ 15°C pentru a putea obtine un echilibru cat mai bun intre aromele fine fructate si gustul savuros. Dupa fermentare, vinul a fost tinut pe drojdii fine pentru inca doua luni pentru a da consistenta si peristenta, au urmat operatiuni tehnologice specifice pregatirii vinului pentru imbuteliere.
    Vinul poate fi consumat ca atare, bine racit sau asociat cu preparate usoare, gustari fine, preparate din peste, fructe de mare sau pasare.
    DOC – CMD Banu Maracine
    Cupaj: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon
    Tip: roze / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Vinaltus
    70.00 lei Adaugă în coș
  • Picote Rosu 2020

    Rosu intens cu arome puternice de fructe mature, un cupaj armonios care ne invaluie cu un gust plin, dens, catifelat. Cele doua soiuri, atat Merlot cat si Feteasca neagra, dau nastere unor vinuri exceptionale dar puse laolalta ne incanta simturile cu arome si gusturi intense nuantate de senzatii de caramel si condimente.
    Picote ROSU este un vin rosu sec dar fin si il recomandam a fi consumat altauri de mancaruri cu gust puternic, tocanite sau fripturi din carne rosie sau chiar branzeturi maturate.
    Temperatura recomandata de consum, 16*C
    DOC – CMD Banu Maracine
    Cupaj: Merlot si Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Vinaltus
    46.00 lei Adaugă în coș
  • Picote Rose 2021

    Un vin prietenos care se bucura de aromele generate de doua soiuri cu un potential fantastic, Merlot si Cabernet Sauvignon, vinul obtinut este zglobiu cu arome de fructe rosii parguite, gust intens, savuros si persistent.
    Picote ROSE este un vin demisec pur si simplu delicios si se poate consuma cu placere ca atare bine frapat sau alaturi de gustari reci, mezeluri, branzeturi proaspete sau chiar usor afumate.
    Temperatura recomandata de consum, 8*C
    Soi: Merlot & Cabernet Sauvignon
    Tip: rose / demisec
    Alcool: 12,4%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Vinaltus
    46.00 lei Adaugă în coș
  • Picote Alb 2021

    Un vin nascut prin asamblage-ul armonios a doua soiuri de struguri albi care ne ofera intensitate olfactiva si gustativa, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca. Puse impreuna, cele doua soiuri in proportii bine stabilite, genereaza senzatii puternice, arome vegetale usor balsamice, nuantate cu tuse de flori albe si fructe proaspete care sunt puse in evidenta de un gust plin si persistent.
    Picote ALB este un vin demisec care poate fi consumat ca atare bine racit sau asociat cu mancaruri usoare, gustari reci sau calde, preparate din carne de pasare sau peste.
    Temperatura recomandata de consum, 8*C
    Soi: Feteasca Regala & Tamaioasa Romaneasca
    Tip: alb/ demisec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Vinaltus
    46.00 lei Adaugă în coș
  • Corvus – i.u.s.r. FA/FR/TR 2021

    Corvus – i.u.s.r. FA/FR/TR, este un vin alb, sec, obtinut prin asamblatea a trei soiuri de struguri albi in urmatoarele proportii, Feteasca alba 60%, Feteasca regala 20% si Tamaioasa Româneasca 20%. Strugurii au fost recoltati la maturitatea ideala astfel incat sa exprime cat mai bine prospetimea si aroma specifica soiurilor dar si sa sustina o aciditate placuta care confera vinului fragranta si senzatii crispy, toate acestea imbracate intr-o nuanta pal verzuie caracteristica vnurilor albe proaspete.

    Vinificatia primara s-a facut separat pentru fiecare soi in parte, fermentatia alcoolica s-a desfasurat la temperaturi joase in jurul valorii de 14°C urmata de o perioada de mentinere a vinurilor pe drojdiile fine, asamblarea vinurilor s-a facut in urma studierii parametrilor de compozitie si caracteristicilor organoleptice astfel incat varianta finala sa fie in echibru perfect si sa exprime cel mai bine teritoriul de unde provin strugurii dar si conceptia oenologului

     

    DOC – CMD Banu Maracine

    Soi: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca

    Tip: alb / sec

    Alcool: 12,3%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Vinaltus

    65.00 lei Adaugă în coș
  • Corvus – i.u.s.r. FN 2020

    Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.

     

    DOC – CMD Banu Maracine

    Soi: Feteasca Neagra

    Tip: roze / sec

    Alcool: 12,5%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Vinaltus

    65.00 lei Adaugă în coș
  • Corvus – i.u.s.r. FN/NDD 2019

    Corvus – i.u.s.r. FN/NDD, este un vin rosu, sec, obtinut din asamblarea a doua soiuri autohtone remarcabile, Feteasca neagra 60% si Negru de Dragasani 40%. Pentru acest vin strugurii ajunsi la o maturitate fenolica excelenta au fost recoltati si vinificati impreuna.

    Dupa dezciorchinare si o zdrobire usoara, mustuiala a fost transferata in vase de inox unde a fost initiata si finalizata fermentatia alcoolica la o temperatura de maxim 25°C timp de aproximativ 14 zile din care doar 9 zile in contact cu bostina astfel incat sa se poata proteja caracterul fructat al vinului dar si intensitatea coloranta. Dupa separarea de drojdiile grosiere vinul a fost transferat in butoaie de stejar deja folosite un an sau doi unde a parcurs o perioadă de maturare si innobilare de aproximativ 9 luni, in acest fel vinul a capatat o structura bogata, arome de fructe coapte si nuante de caramel usor vanilate.

    DOC – CMD Banu Maracine

    Soi: Feteasca Neagra si Negru de Dragasani

    Tip: rosu / sec

    Alcool: 13%

    Cantitate: 750 ml

    Producator: Crama Vinaltus

    80.00 lei Adaugă în coș
  • Demeter – i.u.s.o. FR/FA/SB 2020

    Vinul alb Demeter – i.u.s.o. FR/FA/SB este un vin obtinut din struguri de Feteasca regala & Feteasca alba & Sauvignon blanc, (50%-30%-20%), strugurii au fost recoltati si vinificati impreuna.

    Dupa desciorchinare si zdrobire usoara boabele au fost presate la presiuni joase, astfel obtinandu-se un randament initial de maxim 40%.

    Mustul obtinut a fost transferat in cisterna de inox unde a fermentat la o temperatura de circa 15°C timp de 20 zile, dupa aceasta perioada vinul impreuna cu drojdiile fine a fost transferat in butoaie de stajar deja folosite doi ani, pentru o perioada de 2 luni, in acest fel vinul s-a innobilat cu arome complexe fructate combinate cu nuante de flori de salcam si un gust placut, usor sarat.

    Vinul poate fi consumat cu placere atat tanar sau dupa o perioada de maturare la sticla.

    Editie Limitata: 2009 sticle

    Soi: Feteasca Regala, Feteasca Alba, Sauvignon Blanc

    Tip: alb / sec

    Alcool: 12,7%

    Cantitate: 750 ml

    Zona Viticola: Viile Almaj / Dolj

    Producator: Crama Vinaltus

    95.00 lei Adaugă în coș
  • Demeter – i.u.s.o. FN/Merlot 2018

    Vinul Demeter – i.u.s.o. FN/M a fost obtinut din asamblajul Feteasca neagra & Merlot (65%-35%), pentru acesta strugurii au fost recoltati la o maturitate ideala astfel incat sa poata oferi vinului maximul de componente necesare unei structuri complexe. In parcelele din care provin strugurii pentru acest vin s-a facut in prealabil o normare a incarcaturii strugurilor pe planta, de la 2-2,5 kg/planta pana la maxim 1,5 kg/planta. Initial stugurii din ambele soiuri au fost desciorchinati si zdrobiti impreuna, iar dupa transferul in vase de inox cu temperatura controlata s-a initiat fermentatia alcoolica. Vinul a fost separat de bostina dupa cca 12 zile de pastrare in contact cu pielita strugurilor si astfel vinul a dobandit o culoare rosu-grena intensa. Dupa aceasta perioada de 12 zile vinul a fost transferat in butoaie de stejar si mentinut o perioada de peste 18 luni, astfel vinul a finalizat fermentatia malolactica si a dobandit arome de fructe mature, condimente si caramel cu un gust complex, plin, moale si persistent.

    Vinul are structura si complexitatea care ii ofera posibilitatea de a fi pastrat o perioada indelugata, in acest fel va evolua si va dobandi arome complexe cu nuante asemanatoare obiectelor de pielarie sau a cutiilor din lemn vechi.

    Editie Limitata: 2117 sticle

    Soi: Feteasca Neagra si Merlot

    Tip: rosu/ sec

    Alcool: 14%

    Cantitate: 750 ml

    Zona Viticola: Viile Almaj / Dolj

    Producator: Crama Vinaltus

    115.00 lei Adaugă în coș
  • Demeter – i.u.s.o. NDD/CS 2018

    Vinul Demeter – i.u.s.o. NDD/CS este un cupaj rar obtinut din Negru de Dragasani & Cabernet Sauvignon, ( 60%-40%), pentru acest vin s-au folosit doua partide de vin diferite, cate una pentru fiecare soi. Strugurii au fost recoltati si vinificati la momente diferite, primul vin obtinut a fost cel din Negru de Dragasani.

    Fermentatia a fost initata si continuata in vase de inox timp de 9 zile dupa care vinul a fost separat de bostina si transferat in butoaie de stejar unde s-a maturat timp de 9 luni, perioada in care a finalizat fermentatia alcoolica si cea malolactica, astfel dobandind arome fructate de cirese si visine bine coapte dar si nuante de eucalipt si condimente. Partenerul de cupaj a fost obtinut din Cabernet Sauvignon, un soi viguros care a fost cules in luna octombrie, atunci cand strugurii au fost bine maturati astfel incat sa dea vinului structura si complexitatea dorita. Pe parcursul fermentatiei alcoolice vinul a fost tinut in contact cu pielita strugurilor timp de 18 zile, in acest timp vinul a capatat nuante intense de rosu rubiniu dar si arome fructate. Dupa aceasta perioada vinul a fost transferat in butoaie de stejar unde s-a maturat timp de peste 18 luni astfel dobandind arome de fructe mature, ciocolata neagra si condimente.

    Ambele vinuri au fost cupajate cu 4 luni inainte de imbuteliere iar in acest timp au creat un vin cu arome spectaculoase de cirese negre, ciocolata si condimente.

    Vinul poate fi pastrat timp indelungat, in acest fel va evolua si va dobandi arome mult mai complexe si un gust desavarsit.

    Editie Limitata: 1983 sticle

    Soi: Negru de Dragasani si Cabernet Sauvignon

    Tip: rosu / sec

    Alcool: 13%

    Cantitate: 750 ml

    Zona Viticola: Viile Almaj / Dolj

    Producator: Crama Vinaltus

    115.00 lei Adaugă în coș