Afișez 37–48 din 99 de rezultate

  • Rose”Fashion Victim” – Astoria

    Tehnologie:
    O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
    Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
    Culoare: roz delicat
    Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
    Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
    Temperatura de servire: 7 – 8° C
    Soi: Pinot Noir
    Alcool: 11 % vol.
    Tip: spumant rose / Extra Dry
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Regiune viticolă: Veneto
    Tara: Italia
    60.00 lei Adaugă în coș
  • Astoria ”Fashion Victim”- Moscato Rose

    Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
    Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
    Temperatura de servire: 5 – 8° C
    Soi: Malvasia Nera, Moscato
    Alcool: 7%
    Tip: spumant / rose / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    60.00 lei Adaugă în coș
  • Astoria – Moscato ”Fashion Victim”

    Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
    Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
    Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
    Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
    Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru
    Gust: profund aromat, dulce delicat, echilibrat
    Teperatura de servire: 5 – 8° C,
    Soi: Moscato Bianco
    Alcool: 7 %
    Tip: spumant / alb / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune : Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    60.00 lei Adaugă în coș
  • “Corderíe” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

    Strugurii recoltați în podgoriile deluroase sunt presați ușor.
    Fermentarea primară a mustului la temperatura de 16/18 ° C este urmată de un proces de spumare la temperatură scăzută pentru a respecta aromele prețioase pe care le putem aprecia în buchetul său floral, într-un gust placut moale și armonios.
    Să-l gustăm ca pe un aperitiv, cu aperitive delicate sau în perfectă concordanță cu fructe de mare la grătar.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / Extra Dry
    Alcool: 11 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    82.00 lei Adaugă în coș
  • Prosecco Astoria Galie / Doc Treviso – Extra Dry

    Tehnologie:
    Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: fin si persistent
    Culoare: galben-pai pal
    Buchet: elegant, fructat si floral
    Gust: caracteristic, placut si armonios
    Temperatura de servire: 5 – 6 C
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara de origine: Italia
    70.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    AVINCIS – Spumant Matoda Traditionala

    Cupaj din 75% Crâmpoșie Selecționata si 25% Pinot Noir, acest spumant este creat prin metoda tradițională.
    Culoarea sa este galben foarte deschis, ușor nuanțat.
    Acest vin are un buchet elegant si proaspăt de flori albe, fan cosit si brioșă.
    Gustul său este vioi cu bule fine si persistente, lăsând sa apară o mineralitate pronunțată.
    Acest vin spumant poate fi consumat imediat dar îşi va păstra prospețimea și în următorii 2 -3 ani.
    A se servi la 7˚C alături de aperitive și fructe de mare.
    Cupaj: Cramposie si Pinot Noir
    Tip: vin spumant / extra brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Avincis
    85.50 lei Adaugă în coș
  • La Pruina – Fossilente Rosato Frizzante 2022

    De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
    Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
    Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
    Soi de struguri : Negroamaro
    Tip: vin rose frizzante / nefiltrat / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Zona de producție : provincia Brindisi
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    70.00 lei Adaugă în coș
  • La Pruina – Fossilente Bianco Frizzante 2022

    De culoare galben-pai acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; pe nas note de citrice, flori proaspete si note de paine crusta datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
    Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți și supuși la o presare rapidă și moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
    Asocieri : Aperitive de pește și cartofi prăjiți. Excelent și cu mâncăruri vegetariene, mâncăruri pe bază de pește și carne albă.
    Soi de struguri : Negroamaro
    Tip: vin alb frizzante / nefiltrat / sec
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Zona de producție : provincia Brindisi
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    70.00 lei Adaugă în coș
  • Aleatico „Anita” – Falesco

    Anita lui Falesco s-a născut în 2011 pentru a sărbători Anita Garibaldi la aniversarea a 150 de ani de la unificarea Italiei. Un vin spumant dulce de savurat și pentru a însoți un desert cu smântână și căpșuni sălbatice
    Culoare strălucitoare cu reflexe tipice soiului. Aroma Aleatico a dominat aspectul olfactiv cu nuantele sale caracteristice de trandafir. Gustul acestui vin este învăluitor cu un final dulce și plăcut.
    Vedere: Roz vișiniu, bule numeroase și persistente
    Miros: cirese, fructe de padure, trandafir
    Gust: Dulce, intens, persistent
    Temperatura de servire: 8°/10° C
    IGT Lazio
    Struguri: 100% Aleatico
    Alcool: 7%
    Tip: spumant rose / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Famiglia Cotarella
    Tara: Italia
    78.00 lei Adaugă în coș
  • Maeli Moscato Giallo DOCG

    Acest vin este flagship-ul producției lui Maeli, dulceața sa este echilibrată de un traseu mineral și salin care îl face versatil. Rigurozitatea vinificarii conferă finețe perlajului și il distinge pentru marea eleganță în panorama internațională a vinurilor spumante dulci. Culoarea aurie cu nuanțe de verde, realizează și mai mult stralucirea perlajului elegant, fin și persistent.
    Nas: Aroma intensă eliberează note de magnolie, iasomie, trandafiri albi și salcâm, precum și note fructate de lămâi, mandarine și piersici albe.
    Gust: În gust este cremos, moale, bine echilibrat, cu o prospețime plăcută. Bine structurat cu final lung.
    Asociere culinară: Aperitive ușoare, salată de fructe, deserturi, torturi de fructe și produse de patiserie ușoare.
    Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius
    Soi: 100% Moscato Giallo / Muscat Galben
    Alcool: 6 %
    Tip: vin bio spumant dulce / de desert
    Cantitate: 750 ml
    Vinificatie:
    Dezciorchinare si macerare pe coaja timp de cateva ore,
    Presare moale, decantare la rece si maturare must la 0°C timp de 12 luni.
    Vinificare conform metodei Martinotti, in autoclave (rezervoare sub presiune).
    Maturare pe drojdii timp de 6 luni.
    Zahar rezidual: 100 gr/l.
    Aciditate: 5,6 gr/l.
    Tara de provenienta: Italia
    78.00 lei Adaugă în coș
  • Carassia Blanc de Blancs

    Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 22 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.

    Medalii:

    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017

    GOLD – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018

    BEST in CLASS – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018

    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum

    SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020

    GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021

    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.

    Soiuri: Chardonnay 100%, 21% reserve wine
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: Min. 24 de luni
    Vol alc.: 12%
    Degorjare: 2023
    Tip: alb / brut
    Sticlă: 750 ml
    Producator: Crama Carastelec
    135.00 lei Adaugă în coș
  • Petro Vaselo – Kotys Millesime 2014

    Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Nasul dezvăluie note elegante de cireșe și flori albe. Pe palat, bulelele delicate și crocante sunt în echilibru armonios cu complexitatea soiului Pinot Noir, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
    Asocieri Gastronomice: sushi, fructe de mare, pește, legume la gratar
    Editie Limitata: 3250 sticle
    Soi: Pinot Noir
    Tip: spumant alb / brut natur / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    160.00 lei Adaugă în coș