Tener Extra Dry reprezinta o combinatie neobisnuita de struguri extrem de parfumati de Sauvignon Blanc si Chardonnay, putin folositi in productia de vinuri spumante.
Acest vin este remarcabil datorita aromelor sale intens deosebite. Cu o textura moale si rotunda, aceasta selectie este cu adevarat versatila: de la momentul aperitivului, trecand prin feluri principale cu fructe de mare si pana la carnea alba,
Tener Extra Dry se potriveste perfect in orice situatie.
Prezentand o culoare galben-pai stralucitoare, cu o spuma bogata si un perlage fin si persistent.
Acest vin este alegerea ideala pentru momentele de aperitiv si se potriveste de minune cu preparatele cu peste, crustacee si carne alba.
Delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent.
Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.
Soi: 100% Chardonnay
Vinificare: Blanc de Blancs
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: încântător, cu note de grapefruit și insinuări de mere și flori albe
Gust: delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi
Purcari Cuvee Brut Rose este un vin spumant sofisticat, produs prin metoda clasică de fermentare din struguri Chardonnay şi Pinot Noir şi învechit în sticlă. Vinul este frumos structurat, prezintă un gust complex şi echilibrat şi se mândreşte cu un perlaj fin, persistent.
Purcari Cuvee Brut Rose este un spumant elegant, care păstrează însă o prospeţime prietenoasă.
Vinul poate fi savurat ca aperitiv sau alături de preparate uşoare pe bază de peşte, carne albă şi deserturi cu fructe.
Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Miros: Buchetul etalează în special note florale, la care se adaugă accente de coacăze negre şi produse de patiserie.
Gust: Arome captivante de cireşe amare, merişoare şi foietaj cu fructe.
Postgustul este lung, dulce-acrişor, puţin vanilat.
Acest vin petiant este produs dintr-o plantatie de vita de vie cu o varsta de peste 60 ani ce a fost adusa din nou la viata. Faptul ca am recuperat plantatiane face mandri si am dorit sa va delectam cu un vin petiant,fermentat in sticla,o poveste despre timp,despre teritoriul de unde provine si despre prietenia dintre noi si natura.
Premii: Medalie de Aur la Concurs Mondiale du Bruxelles;
91 puncte Luca Maroni;
Acest Prosecco spumante are un perlaj fin, stralucitor cu un gust cremos si delicat.
Culoare galben deschis, buchet delicat si complex, cu note de fructe care amintesc de piersici, mere verzi și lamaie.
Note de flori de salcam si flori de trandafir combinate cu un buchet mediteranean usor picant. Proaspat și moale pe palatin, cu o aciditate bine echilibrata.
Posgustul este armonios si persistent.
Asocieri culinare: Poate fi servit atat ca aperitiv, cat si asociat cu preparate din peste, fructe de mare si carne alba.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Drusian 30 Raccolti reprezintă cea mai înaltă interpretare a Valdobbiadene DOCG al lui Francesco Drusian. Vinificat în versiunea Extra Brut, acest vin spumant este expresia pură a strugurilor Glera, selectați din 30 de parcele din dealurile înalte din Valdobbiadene, din viță de vie cu o istorie nobilă și străveche.
Acest vin spumant s-a născut în 2018 pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a companiei, cu scopul de a crea un cuvée unic și prețios și de a sărbători această etapă importantă cu un produs memorabil.
Rezultatul este un produs care se remarcă prin caracterul său puternic și magnetic și astăzi exprimă mai mult ca oricând sufletul lui Francesco Drusian, istoria companiei sale, viziunea sa pentru viitor.
După o selecție atentă a strugurilor Glera de pe dealuri, recoltate riguros manual, se naște acest vin spumant alb, caracterizat de un stil inconfundabil și echilibrat. Odată ce fazele de vinificare sunt finalizate cu mare atenție, procesul de spumare are loc cu metoda Martinotti Charmat cu fermentare lentă la 15-16 ° C, avand respectul absolut al anului de producție.
Prosecco DOC Treviso „ Gujot ” Extra Dry al Cramei Drusian , reprezintă expresia maximă a prosecco spumante, născut din dragostea și atenția pentru detalii a familiei Drusian, care a cultivat aceste pământuri de trei generații și urmărește fiecare etapă a vinificației. Strugurii care dau viață acestui vin sunt Glera, Perera și Bianchetta. Fermentarea are loc în autoclavă cu metoda Charmat.
Caracteristicile Prosecco DOC Treviso “Gujot”:
La vedere apare galben pai cu un perlaj fin si persistent. Mirosul este delicat, cu note de para si mere. La gust este proaspăt și redescoperim senzațiile parfumului.
Asocieri sugerate la degustarea acestui vin de la crama Drusian:
Se serveste in pahare flute la o temperatura de 6-8°C. Parfumul și prospețimea acestui vin îl fac deosebit de potrivit ca aperitiv și pentru a însoți preparatele pe bază de pește, precum și risotto cu legume
Ferrari Brut Gran Cuvée Jeroboam 2016 este o etichetă istorică de la Ferrari Cellars și un manifest al uniunii perfecte dintre teritoriul Trentino și strugurii Chardonnay. Linia Gran Cuvée oferă Chardonnay vintage Trentodoc pur, lăsat să se rafine timp de cel puțin cinci ani în sticle de dimensiuni speciale.
Note de degustare: galben pai viu strălucitor. Perlajul este fin și persistent. Buchet proaspăt și intens, cu o notă fructată largă de măr auriu copt, flori albe și un parfum delicat de drojdie, dat de cele 20 de luni de învechire în sticlă. Gust armonios și echilibrat , cu o notă ușoară de fructe coapte și senzații plăcute de crustă de pâine.
Asocieri recomandate: excelent ca aperitiv asociat cu sunca cruda excelenta. De asemenea, notabil la sfârșitul mesei.
Curiozitate: Ieroboam , Mathusalem , Salmanazar și Balthazar își datorează numele unor personaje biblice. De-a lungul timpului, acestea au devenit sinonime cu formatul în sine. Jéroboam este formatul de trei litri, care corespunde la patru sticle de 0,75 litri. Originea numelui datează din Vechiul Testament: Ieroboam a fost de fapt primul rege al Israelului, precum și fondatorul acestuia.
Prima etichetă produsă de Giulio Ferrari la începutul secolului XX este Blanc de Blanc cu un stil inconfundabil care cucerește pentru prospețime și parfum.
Vizual se prezintă cu un galben pai strălucitor și perlaj de persistență considerabilă. Pe nas de mare intensitate. Notele fructate tipice Chardonnay-ului preludiu la note plăcute de crustă de pâine și alune conferite de cele peste 30 de luni de învechire pe drojdie. Gustul este proaspăt și de mare finețe, face înghițirea îmbietoare și satisfăcătoare. Finalul lung oferă note de citrice și senzații minerale.