Completam gama Bacanta Special Edition cu un vin savuros si unic. Traminer Roz este obtinut doar in ani favorabili, cand clima rece ne-a perfectionat atat aromele exotice cat si tipicitatea soiului.
Traminerul Roz este un soi de strugure care impresioneaza prin aroma sa exotica si aciditatea crocanta. Cultivat cu precadere in Germania, Alsacia si Alto Adige, Gewurztraminerul este un soi de clima rece care ne ofera vinuri usoare si expresive. Desi are multe similitudini cu Muscatul, Gewurztraminerul are tendinta sa fie mai aromat, cu o aciditate mai joasa si nivel alcoholic mai ridicat.
Cu o culoare roz pal cu reflexii portocalii, acest vin impresioneaza printr-o aroma pregnanta de lychee, petale de trandafir si gref roz.
Gustativ vinul este echilibrat cu o aciditate vibranta, alcool modic si un post gust fructat si savuros.
Este un vin prietenos de vara, cu arome de capsuni si condiment, care se continua cu un gust fructat delicat.
Recomandare gastronomica: Deosebit de fresh, este companionul ideal al somonului afumat, excelent cu produse de patiserie si preparate usoare de peste.
Un vin ales, intens colorat, delicat, cu fructuozitate și o structură de taninuri marcantă și un potențial mare de învechire. Aromele sunt fine, de zmeură proaspătă, afine, piper și scoțișoară. Gustul este intens și persistent.
Se asociaza excelent cu preparate din vanat, frigarui din berbecut si cascavaluri picante.
Freschello Extra Dry are o culoare strălucitoare, galben deschis, cu bule fine și destul de persistente, obtinut prin metoda Charmat, din soiul de struguri Garganega, cultivati in zona Veneto.
Aroma este foarte deschisă și aromată, cu nuanțe de flori de salcâm, struguri și puțin piersic galben.
Gustul este fructat, cu nuanțe de caise și nuci. Are o bună claritate și un echilibru bun între aromele de fructe și aciditate Este un spumant clasic, potrivit pentru recepții sau petreceri în grădină.
Se poate servi ca aperitiv sau acompaniat de salate, aperitive sau deserturi.
Freschello Extra Dry are o culoare strălucitoare, rose deschis, cu bule fine și destul de persistente, obtinut prin metoda Charmat, din soiul de struguri Merlot si Raboso, cultivati in zona Veneto. Aroma este ca de vara, plină de note de zmeură și căpșuni cu un ton subtil de grapefruit suculent pe final.
Gustul este ușor, proaspăt, cu o aciditate foarte echilibrata și plăcuta.
Este un spumant clasic, potrivit pentru recepții sau petreceri în grădină.
Se poate servi ca aperitiv sau acompaniat de salate, aperitive sau deserturi.
Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.
Acest vin cu frumoasa sa culoare aurie si aspectul verde, are arome tipice de muscat de floare de portocal, parfum de trandafir si, de asemenea, floral de lacramioare. În gură foarte surprinzător cu o aromă dulce, dar totuși uscată cu un mic postgust amar.
Perfect pentru a combina cu sparanghel, prepare din pește și, de asemenea, ideal ca aperitiv.
IGP Côtes Catalanes
Soi de struguri: 60% Muscat d’Alexandrie, 40% Muscat Petits Grains
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Acest spumant este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. Definit de o culoare rose-somon cu un parfum ce aminteste de cirese de zmeura, uimeste printr-un post-gust curat si savuros cu inflexiuni de coacaze negre. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.
Se poate servi ca atare, bine racit, pentru a desavarsi o seara caniculara sau poate fi combinat cu deserturi sau fructe.
Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.