Acest vin cu frumoasa sa culoare aurie si aspectul verde, are arome tipice de muscat de floare de portocal, parfum de trandafir si, de asemenea, floral de lacramioare. În gură foarte surprinzător cu o aromă dulce, dar totuși uscată cu un mic postgust amar.
Perfect pentru a combina cu sparanghel, prepare din pește și, de asemenea, ideal ca aperitiv.
IGP Côtes Catalanes
Soi de struguri: 60% Muscat d’Alexandrie, 40% Muscat Petits Grains
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Cuvée Charlotte poartă numele fiicei Contelui Guy de Poix, fondatorului SERVE şi ni se prezintă ca un un vin roşu încântător, complex şi plin de viaţă, cu structură şi echilibru excelente. Trei soiuri roşii aromate îşi unesc calităţile pentru a contura această expresie care se exprimă extrem de natural în pahar, şlefuită de o maturare în barrique de stejar ce se întinde pe 8-12 luni.
Savuraţi Cuvée Charlotte la o temperatură recomandată de 16-17°C, împreună cu brânzeturi mature, preparate sofisticate pe bază de carne roşie sau deserturi cu ciocolată amară.
Gust: Fructat: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune); un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent
Încântătoare vizual, prin culoare cristalină și dansul plin de eleganță al bulelor, această Fetească Regală te inspiră și te atrage în visare cu buchetul său bine echilibrat de arome delicate de fructe exotice dulci și nuanțe florale.
Gustul proaspăt și răcoritor este completat de un final surprinzător de armonios și îndelungat nuanțat de bogate arome de piersici și mango.
”Alegând această Fetească Neagră de Tohani, alegi unul din vinurile care alcătuiesc un trio românesc de excepție: Fetească Albă, Fetească Neagră și Busuioacă. Este o gamă care continuă visul meu de a așeza vinul românesc pe locul pe care îl merită.” – Virgil Mândru, proprietar TOHANI România
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
Servire:
15-16 grade Celsius. Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.
Individualitatea si rafinamentul acestui vin sunt accentuate de renumitul cupaj clasic: Cabernet Sauvignon si Merlot
Taraboste – vin,maturat timp de 18 luni in baricuri,ce se remarca printr-un buchet accentuat de rodii coapte cu adieri elegante de coacaza neagra si condimente orientale.
Gustul intens,dar in acelasi timp catifelat pe fundal de taninuri,aminteste de cel al prunelor uscate si al cireselor amare.
Acest vn este pus intr-o perfecta valoare fiind insotit de carne de vita, carne deberbec, vanat si bineinteles de branzeturi maturate.
Se recomanda a fi lasat sa,,respire” 20 min. inainte de consum.
96 puncte Luca Maroni, Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy
Daca iti doresti un vin racoritor de vara la o sueta cu prietenii, la un picnic sau o cina usoara cu Doppio Passo Grillo mergi la sigur.
Cautarile pentru un Doppio Passo alb perfect de vara s-au oprit in Sicilia -„tara soarelui” – binecuvantata de un climat Mediteraneean cu ierni moderat si veri calduroase excelent pentru prospetimea si caracterul fructat al strugurior Grillo.
“Nasul” este impresionant de proaspat, o explozie de fructe tropicale amestecate cu citrice si flori albe.
Gustul este proaspat, dominat de arome de fructe galbene precum papaya si pepene galben armonios amestecate cu note de citrice.
Finalul este proaspat lung si savuros.
Excelent alaturi de preparate din pasare peste, fructe de mare, antipasti, salate dar si de preparate vegetariene.
Echilibru perfect între caracterul bogat și prospețimea dată de aciditate, cu taninuri mătăsoase și bine integrate.
Olfactiv:
Note intense de afine coapte, gem de fructe de pădure cu note balsamice și de ierburi verzi.
Vinificare:
Macerat și fermentat în inox, în contact prelungit cu pielița. Fermentare malolactică în “barriques”, unde rămâne 14 luni, urmată de 10 luni în sticlă.