Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.
Regno Recaș Roze este obținut prin macerația strugurilor roșii de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră. Mustul de culoare roz, astfel obținut, este fermentat în vase de inox la temperatură controlată pentru a păstra caracterul proaspăt și dezalterant în gust și aromă. Vinul este îmbuteliat în sticlă cu dop filetat pentru a asigura prospețimea maximă a vinului la servire și a evita orice posibilitate de defect de dop. Ediția 2022 este vinificată în demisec și se evidențiază prin prospețime și notele citrice din postgust.
Recomandari culinare: Salate cu pește; Calcan la cuptor; Preparate la grătar pe bază de legume și carne albă; Lassagna și paste;
Tarte de lămâie; Sorbeturi și înghețate
Un vin roze (sec) cu textură mătăsoasă și lejeră, acompaniată de arome intense și de un corp suplu, ce fac ca acest vin echilibrat, proaspăt și răcoritor să fie o plăcere în zilele călduroase de vară.
Recomandari culinare: Salate de vară pe bază de feta/avocado/pește/carne slabă/Somon și fructe exotice. Este vinul ideal pentru sezonul de barbecue: cu carne albă și legume ,sparanghel, ciuperci, zuchini etc.
Corvus – i.u.s.r. FN, roze, sec, un vin obtinut 100% din Feteasca neagra, care nu ezita sa ne atraga atentia asupra culorii rose-pal, provensal. Strugurii au fost recoltati cu grija, manual, in ladite de plastic astfel incat boabele sa fie integre in momentul vinificatiei. Dupa dezciorchinare boabele au fost usor presate pentru a extrage cat mai putina culoare din pielita, mustul rezultat a fermentat la temperaturi scazute cca. 12°C timp de aproape 20 zile, a rezultat un vin cu arome explozive si un gust pe masura, vinul a fost gandit special pentru sezonul cald si impresioneaza prin prospetime, fragranță, arome fructate si o aciditate bine sustinuta de structura vinului, gust placut si persistent.
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Aromă predominantă de busuioc, învăluită discret în note florale. Gust de fructe albe coapte și petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate.
Foarte bine răcit (8° C) însoțit de mulți prieteni și conversații lungi.
Acest rose se bucura de raze de soare cu influente mediteraneene si de soluri brun-roscate de padure, fiind crescut in singura zona viticola din tara binecuvantata cu un asemenea climat.
Ia o inghititura din acest vin special si gustul proaspat, echilibrat, dar racoritor te va revigora. Simte aroma fructata de zmeura, fragi si pepene galben iar mirosul hipnotizant de fructe de padure si pepene galben iti da curajul sa mergi mai departe.
Vin cu origini sanatoase, este preparat din struguri de cea mai buna calitate pentru a obtine acest rose imperial, foarte stralucitor. Aciditatea sa este balansata de aromele dulci ale zmeurii bine coapte, lasandu-ti in gura un gust suplu, foarte proaspat.
Note de degustare:
Cu o culoare rose somon, cu nas imbietor de fructe de vara coapte si cu aciditate proaspata, acestea ii confera vinului un epilog curat, ceea ce il face un companion perfect pentru o gama larga de preparate culinare.
Gustul elegant, racoritor, gadila papilele cu elemente de zmeura si capsune. Mirosul exotic completat de capsune, flori de vita și flori albe, cu note crocante de telina si rhubarba, transforma acest vin intr-o experienta unica.
Recomandari Culinare:
Pentru a întelege pe deplin aces vin, alege sa-l savurezi ca aperitiv sau alaturi de salate, fructe de mare, carne alba, mezeluri uscate, pizza, paste si atunci gustul fin condimentat al soiului Feteasca Neagra va fi pus în valoare.
Pentru o experienta gustativa deplina, recomandam servirea vinului la o temperatura de 8 – 12°C
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor. Aromele sunt un cocktail de fructe rosii cu fructe tropicale – zmeura, maracuja, papaya si merisoare. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat,ii da vinului un corp suplu si placut.
Muse Night este usor demisec cu aciditate vibranta perfect echilibrata de aromele de fructe confit din postgust.
Recomandam acest vin cu: De unul singur, cu Carpaccio de peste, pizza Hawaiana, salate cu fructe tropicale, creveti, languste si avocado.
Deserturi de vara: salate de fructe, tort de inghetata.
Se recomanda a fi servit la 7 – 10 grade Celsius
Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii. Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.
Asociere gastronomica: Preparate cu fructe de mare
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.