Un vin de o eleganță aristocratică. Culoare pală verzuie. Arome fresh de laim și verbina, aciditate vibrantă, gust proaspăt-energizant de citrice și mere văratice.
Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Roșu vișiniu închis , cu reflexe violacee și limpiditate bună. Arome
intense de fructe (cireșe negre, mure, prune), cu ușoare tente de
fum. Aciditate bună, corp mediu, taninuri tinere, intensitate gustativă, cu un final ușor amărui, de prune afumate. Echilibru intre arome, alcool și taninuri.
Recomandare culinara: Brânzeturi semitari (cașcaval); Gustări românești (chifteluțe, cârnăciori, vinete umplute); Ostropel de pui; Tochitură moldovenească; Deserturi precum papanaș, găluște cu prune;
Procesul de aerare este obtinut in doua etape, prima prin turnarea vinului din sticla in decantor iar a doua etapa prin turnarea vinului din decantor in pahar.
Design-ul special ofera o aerare superioara a vinului accentund de asemenea gustul si aroma.
Aeratorul de vin are deja beneficii dovedite. Simpla aerare a unui vin ii va evidentia gustul si aroma proprie. Pentru depozitare si invechire, vinul este pastrat in sticle inchise ermetic intr-un mediu lipsit de oxigen. Aerarea vinurilor rosii dar si unele vinuri albe elibereaza aroma si buchetul, fiind cea mai simpla metoda de a adauga placere in momentul degustarii vinului.
Este realizat din sticla, ideal pentru utilizari frecvente.
Pompa electrica pentru vacuumat vine in ajutorul dumneavoastra, pastrand vinul din sticlele deschise nealterat o perioada mai indelungata. Asezati dopul pe gatul sticlei, iar apoi pozitionati peste el pompa electrica. Prin intermediul unei simple apasari de buton, aceasta va incepe sa elimine aerul din butelie, creand vidul ce va impiedica oxidarea.
Pompa este prevazuta cu un suport-baza pentru reincarcare, precum si cu doua dopuri pentru vacuumare.
Talisker Skye a fost lansat la începutul anului 2015, iar numele său a fost inspirat de insula unde se află distileria. Sortimentul păstrează notele marine, specifice Talisker, pe care le îmbogăţeşte cu arome dulci şi bogate. Maturat într-un amestec de butoaie din stejar american refolosite şi rumenite, acest whisky este recomandat celor care consideră aroma standard ca fiind prea puternică, însă va fi cu siguranţă apreciat şi de fanii Talisker.
Notele degustării:
Miros: Note de portocală, caramel şi marţipan, cu tonuri discrete de fum.
Consistenţă: Medie, cu textură catifelată.
Gust: Aromă dulce, fructată, uşor piperată, presărată cu tonuri marine şi accente de fum.
Finish: Lung şi proaspăt, piperat pe final, cu influenţe de fum.
Talisker este singurul brand de whisky creat exclusiv pe ţărmul insulei Skye, iar caracterul marin se reflectă din plin în profilul aromatic al tuturor single malt-urilor din gamă. Mirosul şi gustul acestui sortiment standard ne poartă cu gândul la peisaje sălbatice de pe coasta scoţiană, fiind compania perfectă a amurgurilor petrecute în tihnă, acasă. Producătorii recomandă savurarea sortimentului simplu, fără gheaţă sau apă, pentru a-i simţi din plin caracterul special şi buchetul îndrăzneţ, învăluit în accente delicate de fum. Asemeni celorlalte sortimente din gamă, Talisker 10 ani este câştigător a numeroase premii internaţionale.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de turbă cu accente de alge, apă de mare şi tonuri citrice, care îndulcesc puţin amestecul de arome.
Gust: Arome dulci şi uscate de fructe, învelite într-un nor de fum, note bogate de malţ şi un strop de piper.
Finish: Foarte lung, amplu, prietenos, dulceag, cu influenţe de fum şi piper.
Vin realizat cu struguri Tempranillo din regiunea Haro, recoltați la punctul potrivit de coacere pentru a oferi prospețime, aciditate și potențial aromatic. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata in rezervoare de inox si odata terminata si dupa o scurta sedere in butoaie de stejar a fost imbuteliata, realizandu-se un asamblaj a tuturor proprietatilor sale.
Aspect : Roșu cu tonuri negre care denotă tinerețe și margini ușoare de plăci.
Nas : Foarte aromat, fructat si proaspat. Note finale ușoare care amintesc de vanilie.
Gură : Fructul său, aciditatea plăcută și o surpriză fantastică de prospețime.
Recomandari culinare: Gratare, preparate din orez in general, friptura de carne si tocanite traditionale, paste, pui curry, burritos, fajitas, pizza, paste bolognese, tapas si pinchos etc.