Te-ai gândit vreodată ce face un vin să fie bun? Pentru noi răspunsul este grija pentru calitate și atenția pentru aromele care fac din fiecare pahar o experiență unică.
De aceea, enologul nostru, Aurel ROTĂRESCU, a propus pentru Cuvée Amaury 2021 o rețetă formată din 50% sălbăticie – Sauvignon Blanc, 30% pasiune fructată – Chardonnay și 20% finețe și echilibru – Riesling de Rin. Toate adunate într-un singur loc: Podgoria Dealu Mare.
Strugurii fac vinul iar ei sunt influențați de ploaie, de soare, de frig, de pământ. De asta, în fiecare an gustul lor diferă. Uneori sunt mai dulci și mai seci, alteori mai apoși și mai puțin dulci. Acest lucru se observă și în vin. Toate aceste condiții au făcut din Cuvée Amaury 2021 un vin cu alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor culeși manual. Finalul lung, ușor dulce, te va lăsa cu un gust plăcut după fiecare pahar, oferindu-ți încrederea necesară ca să mai servești încă unul.
Nota de eleganță și feeria de arome pentru Cuvée Amaury 2021 este asigurată de maturarea vinului vreme de 4 luni în baricuri din stejar francez de 1 și 2 ani – dulapul nostru cu mirodenii. Am ales stejarul pentru că are calitatea de a imprima o serie de gusturi și de arome vinurilor, adăugându-le valoare și o notă de rafinament.
Vinul Cuvée Amaury 2021 îl poți servi rece (13°C – 14°C) ca aperitiv sau în compania unor preparate din pește sau carne albă. Iar dacă îl păstrezi vreme de 10 ani în condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate optime, îl poți transforma într-un cadou special pentru cei dragi.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Sauvignon Blanc 50% Chardonnay 30% Riesling de Rin 20%
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
Vinificatie:
Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
Vinificatie:
Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
“Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploaie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.
Iar alaturi de ele, am imbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului.Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat.” Razvan Macici
Note de degustare: O Feteasca Neagra tipic romaneasca vinificata cu maiestrie din struguri autohtoni, culesi manual in zona Dealu Mare, sortati si desciorchinati fara zdrobire si macerati printr-un sistem dublu de “pigeage” manual. Fermentatia malolactica are loc in butoaie de 300 litri, iar maturarea are loc in cinci butoaie noi din lemn romanesc timp de 2 ani si 6 luni. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla inainte de a iesi pe piata. Are potential mare de invechire, de 10-15 ani.
Nas: Buchet elegant si intens in arome fructate puternice si robuste, note de vilete, senzatii elegante de trufe si condimente uscate.
Gust: Gustul este fin si matasos, cu structura atletica datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Prezinta note de prune afumate si senzatii de ciocolata, culminand cu un postgust lung si amplu,in care se resimt tente de ciocolata amara si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara.
Asociere culinară: Este ideal alaturi de carne de vita, miel, vanat si mancaruri traditionale.
Temperatură de servire: 12-15 grade Celsius
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec / nefiltrat
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Acest vin este vinificat de Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova.
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cei 90 de ari cultivați cu Negru de Drăgăşani au fost separati de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestui soi de struguri excepțional, lucru care a contribuit la obținerea unui vin de o calitate deosebită.
Cu o culoare roșu aprins cu nuanțe violet, vinul prezintă arome de mure cu note de smochine și ciocolată marcate de un caracter vanilat. Proaspăt, suculent și aromat când ajunge în gură cu tanini rotunzi și un final persistent şi savuros.