O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zorești, predominant fiind 2016, maturat 1 an la barrique de 225l, de origine franceză, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.
Un vin de culoare roșu-rubiniu, limpede, la care aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie. Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, de un echilibru remarcabil care ascunde un corp puternic. În gustul lui se regăsesc note fructate și tonuri calde de vanilie.
Asociere culinara: Dupa o aerare de aproximativ 30 de minute se poate asocia cu preparatele pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.
Calitate: DOC-CMD Dealu Mare
Tip de vin: Roșu, sec
Soi: Merlot
Alc.: 14% vol.
Cantitate: 750 ml
Temperatura optimă de consum: 18°C
Producator: Domeniile Prince Matei / Crama Zoresti
Savoarea e punctul forte al acestui Cabernet Franc 1000 de chipuri. După ce o admiram din toate unghiurile putem aminti și de finețe, de echilibru de notele calde de fructe negre de pădure sau taninul copt, mărunt.
DOC – CMD Dealu Mare
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Prodductie: 2740 sticle
Tip: rosu / sec
Producator: Divine Area / 1000 de Chipuri
Culoare roșie intensă cu nuanțe rubinii, aromă complexă, contribuind la aceasta și aroma strugurilor, amintește de cea a coacăzelor negre sau sugerează mirosul de prune uscate. Gustul, ce aduce parcă a mură, este echilibrat, consistent și viguros. Aciditatea potrivită, caracteristică soiului, intervine benefic, lăsând în urmă o amintire placută și persistentă
Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
Asocieri culinare : Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
Un vin cu o culoare roşu-purpuriu şi arome puternice de prune confiate şi cireşe negre complimentate de condimente dulci şi ciocolată amăruie. Sec, cu o structură amplă şi tanini maturi ce dau o senzație cremoasă si savuroasă. Vinul a fost maturat în butoaie mari si mici de stejar pentru o perioadă de opt luni (50% budane de 5000 de litri şi 50% in baricuri de 225 litri).
ASOCIERE CULINARA
Carne rosie cu sosuri condimentate, vanat.
La pretul afisat, se adauga Garantie SGR +0.50 lei
Aromele intense de flori de soc și salvie se întrepătrund armonios cu notele erbacee. Vinul este sec cu o corpolență medie, echilibrat şi mineral, cu un post-gust persistent ce readuce în prim plan caracterul floral.