Belizean Blue este un blend de romuri fine din Belize, învechite până la 7 ani în butoaie de stejar în care anterior a fost maturat bourbon. Fabricat în Belize din trestie de zahăr autohtonă, acest blend unic de rom are un profil aromatic dulce și condimentat, cu note de cocos și vanilie.
Acest versatil ‘Signature Blend’ poate fi savurat simplu sau cu gheață, dar poate constitui și bază excelentă pentru cocktailuri apetisante.
Distilată din pere Williams, vestite pentru aroma lor intensă, palinca Vilmos întruchipează tradiţia maghiară încă din anul 1790. Palinca de Pere Vilmos se deosebeşte de palinca românească prin profilul său olfactiv un pic mai mai delicat, definit de arome fructate, dar și printr-un gust uşor uleios, care face deliciul degustării pentru cei care caută şi textură în licoarea aleasă. Vilmos Palincă de Pere poate fi savurată atât ca aperitiv, cât şi ca digestiv, dar poate fi la fel de bine și un ingredient inedit în mix-uri cu suc de mere și tonic.
Profil aromatic: Miros delicat de pere coapte şi un gust fructat, amplu, concentrat pe aroma perelor Williams.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
O licoare premium excepțională, tradițională din Republica Moldova, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani are la bază cele mai bune mere din soiuri tradiționale moldovenești, materia primă din care se obține cidrul. Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani este obținut prin distilarea acestui cidru și maturarea băuturii rezultate în butoaie din lemn de stejar timp de 15 ani, până când se obţine o maturitate aromatică deosebită. Produs pentru prima dată în anul 2019, Barza Albă Bălți Rachiu De Cidru De Mere 15 Ani a cucerit rapid admirația iubitorilor de băuturi tari din Republica Moldova, dar și pe a celor din afara granițelor ei datorită caracterului său delicios de fructat.
Profil aromatic: Buchet olfactiv spectaculos, care abundă în note de mere domnești confiate, urmat de un gust definit de eleganţă şi de o aromatică intens fructată, care aduce tușe dulceag-amărui în postgust.
Talisker Skye a fost lansat la începutul anului 2015, iar numele său a fost inspirat de insula unde se află distileria. Sortimentul păstrează notele marine, specifice Talisker, pe care le îmbogăţeşte cu arome dulci şi bogate. Maturat într-un amestec de butoaie din stejar american refolosite şi rumenite, acest whisky este recomandat celor care consideră aroma standard ca fiind prea puternică, însă va fi cu siguranţă apreciat şi de fanii Talisker.
Notele degustării:
Miros: Note de portocală, caramel şi marţipan, cu tonuri discrete de fum.
Consistenţă: Medie, cu textură catifelată.
Gust: Aromă dulce, fructată, uşor piperată, presărată cu tonuri marine şi accente de fum.
Finish: Lung şi proaspăt, piperat pe final, cu influenţe de fum.
Talisker este singurul brand de whisky creat exclusiv pe ţărmul insulei Skye, iar caracterul marin se reflectă din plin în profilul aromatic al tuturor single malt-urilor din gamă. Mirosul şi gustul acestui sortiment standard ne poartă cu gândul la peisaje sălbatice de pe coasta scoţiană, fiind compania perfectă a amurgurilor petrecute în tihnă, acasă. Producătorii recomandă savurarea sortimentului simplu, fără gheaţă sau apă, pentru a-i simţi din plin caracterul special şi buchetul îndrăzneţ, învăluit în accente delicate de fum. Asemeni celorlalte sortimente din gamă, Talisker 10 ani este câştigător a numeroase premii internaţionale.
Notele degustării:
Miros: Note bogate de turbă cu accente de alge, apă de mare şi tonuri citrice, care îndulcesc puţin amestecul de arome.
Gust: Arome dulci şi uscate de fructe, învelite într-un nor de fum, note bogate de malţ şi un strop de piper.
Finish: Foarte lung, amplu, prietenos, dulceag, cu influenţe de fum şi piper.
Bumbu este un rom excelent produs in Barbados din cele mai bune ingrediente naturale si apa extra-pura. Trestia de zahar atent selectionata din Caraibe si America de Sud confera bauturii o textura extrem de fina, in timp ce mineralele prezente in aceasta planta imbogatesc semnificativ aroma romului. Echilibrul perfect al bauturii reiese din blendul unic ce reuneste distilate din opt tari diferite, fiecare din acestea fiind invechite individual pana la 15 ani in butoaie de bourbon din Kentucky.
Caracteristici organoleptice:
Miros: Note de vanilie si banana, accente lemnoase
Gust: Profil elegant cu note de vanilie, caramel, stejar, scortisoara, nuci prajite