Terroirul Moldovei favorizează cultivarea viţei de vie şi crearea unor vinurilor ce se remarcă prin arome bogate florale si de fructe, care se reflectă în caracterul proeminet al divinului. Gustul elegant evoluează într-un buchet expresiv catifelat cu nuanțe de flori, vanilie și accente de stejar, ce trece lin într-un postgust memorabil.
Culoare: Auriu chihlimbar.
Miros: Note îmbietoare de alune de pădure, vanilie şi arome exotice de coajă de portocală, peste care se așterne un parfum floral fin.
Gust: Un buchet senzaţional ce combină elegant arome de caise uscate, note lemnoase, tutun, cuisoare şi flori de iris, care conferă o doză de prospeţime.
Finish: Delicat, cu note condimentate şi influenţe lemnoase.
Asociere gastroniomica: Un divin de cea mai bună calitate se savurează de obicei după cină, în calitate de digestiv. Se recomandă a fi consumat la o temperatură mai rece a camerei sau ușor răcit și lăsat să se încălzească în pahar, timp în care buchetul aromatic se va deschide armonios. Se asociază minunat cu un desert pe bază ciocolată și cu cafea.
Date tehnice : La baza divinului stă roada de struguri albi din 2009, preponderent Sauvignon Blanc, Feteasca Regală și Chardonnay, recoltate cu grijă în zona de Centru a Moldovei, Codru.
Vinul este decantat prin distilator cu coloană, în 4 nivele de purificare.
Născut în satul Charente și la distileria Bercloux care îi dă numele, whisky-ul nostru single malt este reflectarea terroir-ului și a know-how-ului său excepțional (alambic Charentais din 1974).
Fabricat din orz cultivat local, este preparat și distilat acasă și apoi învechit în butoaie tradiționale de Bordeaux și butoaie de coniac.
Se distinge prin finisajul său în butoaie Pineau des Charentes, care evidențiază cultura noastră locală și prin designul său perturbator, care îl face single malt-ul francez în ton cu vremurile.
Triple malt tourbé, fiind un amestec de trei whisky-uri Single Malt „turboase” finisate în butoaie noi de stejar francez.
Degustare: Complexitate, plenitudine, echilibru și lungime
Nasul intens dezvăluie note empireumatice care evocă atât cenușă, pâine prăjită, cât și moka. Atingerile subtile de condimente (scorțișoară, cuișoare) și lemn dulce îi întăresc complexitatea. Gura este groasă, moale și uleioasă. Salinitatea sa ii confera un echilibru proaspat si armonios. Structura sa este acoperită datorită taninurilor sale elegante. Finalul este lung și persistent pe arome caracteristice de turbă.
Degustare: Echilibru, eleganță, netezime și complexitate aromatică.
Nasul dezvăluie note de cereale, condimente dulci, miere și flori albe. Gura este rotundă și echilibrată, cu arome de fructe galbene, măr fiert și turtă dulce. Finalul este lung pe note proaspete.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri single malt finisat în butoaie de stejar francez Plum Liquor.
Nasul este dominat în mare măsură de o multitudine de fructe galbene și albe. Pruna este in centrul atentiei in acest cos de fructe compus din cireșe, caise, piersici si pere. Gura este carnoasa cu pulpa tare usor acidulata cu arome fructate. Evocă cruzimea prunelor proaspăt culese. Finalul este lung și persistent pe note de migdale și fructe înăbușite.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri Single Malt finisat în butoaie Sauternes de stejar francez.
”Vinurile Sauternes sunt cunoscute pentru că sunt cele mai bune vinuri dulci din lume. Microclimatul excepțional al acestei regiuni în timpul recoltărilor (răcor nopţile şi dimineţile umede) vor avea ca rezultat dezvoltarea putregaiului nobil conducând la un fenomen de concentrare a zahărului și aromelor confiate.”
Degustare: Fermecător, opulent și suav.
Nasul dezvăluie o paletă aromatică largă. Unele note de fructe uscate (struguri de coacăze, caise și curmale) se amestecă cu note de condimente (vanilie, scorțișoară, ghimbir) și miere de salcâm. Gustul este bogat. Are aroma unui fruct copt și suculent.
Triple malt, adică un amestec de trei whisky-uri Single Malt terminat în butoaie de stejar francez Saint-Émilion Grand Cru.
Degustare: Echilibru, eleganță, fructe și gust persistent
Nasul dezvăluie o paletă aromatică bogată, cu note fructate și proaspete. Malțul se amestecă cu arome de prune Ente, „crème brûlée” și primele nuci de toamnă.
Gura amintește de generozitatea curmalelor Medjool. Prezența notelor de mentă păstrează echilibrul. Taninurile sunt acoperite într-un cadru moale. Parfumul de condimente fine și zahăr brun însoțește finalul gustos.
„L’Acrobate” de Les Bienheureux este un gin franțuzesc cultivat organic, produs în loturi mici printr-un proces unic de distilare pe care protagoniștii îl păstrează cu gelozie secret. Echilibrul perfect între prospețime și fructe, clasicism și exotism, tehnică și poezie. Secretul este infuzia de spirulina, alge de culoarea smaraldului cu proprietati medicinale, care confera o nota proaspata si iodata buchetului opulent de fructe exotice.