Considerat cel mai bun lichior de portocale din lume, Cointreau este un ingredient nelipsit din cocktailuri renumite, cum ar fi Margarita şi Cosmopolitan. Savurat ca aperitiv sau digestiv, faimosul triplu sec franţuzesc respectă întru totul reţeta creată în anul 1849 de Edouard Cointreau. În compoziţia sortimentului intră portocale de cea mai bună calitate, aduse din ţări scăldate de razele soarelui precum Brazilia, Spania, Haiti şi Macedonia. Gustul complex al sortimentului se datorează tocmai acestui mix inedit de soiuri de portocale. Lichiorul poate fi folosit şi în bucătărie, pentru deserturi, în special pentru prăjitura Sponge Cake, căreia îi conferă o aromă aparte.
Notele degustării:
Miros: Un buchet proaspăt şi parfumat de coajă de portocală, lămâie şi grepfrut.
Gust: Arome dulci-amărui de portocale, perfect armonizate.
Produs în Budapesta, Unicum Zwack este un digestiv în a cărui compoziţie intră aproximativ 40 de ierburi aromatice şi mirodenii. Băutura este supusă unui proces de maturare de 6 luni în butoaie din lemn de stejar. Lichiorul a fost inventat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Sortimentul este caracterizat de un gust dulce amărui, condimentat cu un strop de piper şi chili şi poate fi servit ca aperitiv sau digestiv, simplu, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.
Notele degustării:
Miros: Note proaspete de iasomie, anason, chimen şi accente discrete de tutun.
Gust: Aromă dulce-amăruie de plante medicinale, îmbogăţită cu note de cafea espresso, lemn dulce, cacao şi influenţe citrice.
Produs în Budapesta, Unicum Zwack este un digestiv în a cărui compoziţie intră aproximativ 40 de ierburi aromatice şi mirodenii. Băutura este supusă unui proces de maturare de 6 luni în butoaie din lemn de stejar. Lichiorul a fost inventat de Jozsef Zwack special pentru împăratul Austriei. Sortimentul este caracterizat de un gust dulce amărui, condimentat cu un strop de piper şi chili şi poate fi servit ca aperitiv sau digestiv, simplu, la temperatura camerei, într-un pahar tip shot.
Notele degustării:
Miros: Note proaspete de iasomie, anason, chimen şi accente discrete de tutun.
Gust: Aromă dulce-amăruie de plante medicinale, îmbogăţită cu note de cafea espresso, lemn dulce, cacao şi influenţe citrice.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Elixirele sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea prețioasă a materiilor prime care au fost întotdeauna folosite în Bordiga pentru prepararea lor.
Excelent dacă este băut ca digestiv ușor după masă sau pentru o pauză tonică la mijlocul după-amiezii, excelent ca ingredient suplimentar în cocktail-urile tale.
Obținut din infuzie de alene, acest lichior este un elixir blând și delicat.
Elixirurile sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea fină a materiilor prime folosite întotdeauna în Bordiga pentru prepararea lor.
Un lichior delicat, obținut din infuzia lungă de flori fine de mușețel, din care își păstrează neschimbate toate caracteristicile relaxante. Elixirurile sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea fină a materiilor prime folosite întotdeauna în Bordiga pentru prepararea lor.
Bordiga Elisir Amarena s-a născut din vechiul obicei de a macera cireșele și cireșele negre, folosind și frunzele și sâmburele acestora. Elixirurile sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea fină a materiilor prime folosite întotdeauna în Bordiga pentru prepararea lor. Bordiga este de fapt o distilerie cu totul deosebită, specializată în rigoare și respect pentru tradiție. Punctul său forte sunt plantele medicinale alpine încă culese manual și uscate la mare altitudine de către alpinisti, într-un mediu necontaminat. Fiecare producție, la fel ca și în trecut, este total condiționată de succesiunea anotimpurilor și a variațiilor climatului. Odată recoltate, ierburile sunt verificate meticulos de către Maeștri Distilleri care le livrează doar pe cele mai bune pentru procesare.
Excelent dacă este băut singur ca digestiv ușor după masă sau pentru o pauză tonică la mijlocul după-amiezii, esențial pentru a oferi multor cocktail-uri o notă specială care face diferența.
Un mod tradițional de a face acest Limoncello autentic…
Sute de moduri de a te bucura de el!
Limoncello Rossi d’Asiago este un lichior de lămâie italian autentic, produs cu cele mai fine coji de lămâie din sudul Italiei. O rețetă tradițională italiană,
transmisă de-a lungul generațiilor în distileria Rossi d’Asiago.
Sugestii servire:
– Il poti savura curat, într-un pahar care a fost răcit în prealabil la congelator, pentru a simți gustul tradiției
– Amestecați Limoncello Rossi d’Asiago cu apă tonică pentru o băutură incomparabilă care potolește setea
– Aduceți o rază de soare cocktail-urilor dvs.: surprindeți-vă invitații cu un aperitiv răcoritor sau răsfățați-vă cu cocktail-ul preferat după cină.
Culoare: galben strălucitor tipic lămâii
Aroma: Citrice
Gust: dulce-acrișor, foarte aromat, cu un gust intens de lămâie.
Note de citrice bine echilibrate. Catifelat, dulce și răcoritor.
Lichiorurile cremoase ale distileriei Poli impresionează prin densitatea și aroma lor delicioase. Combinate cu distilatul, acestea primesc un miros ușor alcoolic care le transformă în tonice delicioase pentru a fi savurate în orice moment al zilei și, de asemenea, le face ideale pentru a garnisi deserturi, înghețate și chiar fructe.
Poli ”Bomb” este un lichior de ouă original, cu conținut de alcool calibrat pentru a fi savurat rece. El se obține prin respectarea unei rețete tradiționale din Bassano care presupune utilizarea de ouă foarte proaspete, lapte, zahăr și produsul simbolic al teritoriului: grappa. O adevărată bombă de energie!
Materia primă: ouă proaspete, lapte proaspăt, zahăr și grappa
Metoda de producție: infuzie naturală de ouă și lapte proaspete în alcool
Culoare: galben
Gust: dulce și catifelat
Alcool: 17%
Servire: răcit la 10-15°C, în pahare speciale în formă de lalea
Cantitate: 700 ml
Producător: Poli Distillerie – Bassano del Grappa, Veneto
Elisir Limone al familiei Poli este un limoncello clasic – unul dintre cele mai cunoscute lichioruri din marea tradiție italiană. Aroma proaspătă și stimulantă a cojii de lămâie și o structură alcoolică echilibrată au făcut din limoncello mult mai mult decât un digestiv plăcut. În ultima sută de ani, această licoare simplă și naturală a devenit un ritual de sfârșit de masă prin care se celebrează plăcerea de a mânca.
Poli Elisir Limone se face prin infuzarea în alcool a cojilor de lămâie, al căror ulei esențial conferă o notă tipică de citrice. Aroma lui amintește de plăcerea unei înghețate de lămâie savurată într-o zi frumoasă de vară.
Materia primă: coajă de lămâi din ”Riviera dei Limoni”, de pe malul Lacului Garda
Metoda de producție: infuzarea naturală de coajă de lămâie în alcool
Culoare: galben
Gust: dulce, catifelat și răcoritor, cu arome plăcute de lămâie
Alcool: 27%
Servire: răcit la 10-15°C, în pahare speciale în formă de lalea