Se produce din soiul de struguri Muscat cultivaţi in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Posedă un gust moale si armonios.
Vinurile dulci sunt produse din struguri atent selectati cu un continut de zahar de cel putin 220g/ dm3, ceea ce permite cresterea tariei vinului si ofera calitatii gustului si calitatii organoleptice caracterul special.
Vin alb desert. Acest vin dulce natural face parte din grupul Qualitätswein mit Prädikat ( clasificare germană de vinuri de calitate , de asemenea, numit ca ” vinurile de gheață ” ) . Acest vin extraordinar e preparat după o tehnologie specială din struguri albi inghetati pe vița de vie , la temperatura de -6 … -10С.
Vinul e echilibrat în mod ideal și surprinde cu arome bogate de fructe exotice si miere pe cerul gurii , cu multe nuanțe bogate.
Bine răcit, vinul se poate servi ca un desert bun. Cantitatea acestor vinuri nobile este limitată, deoarece producere lor nu este posibilă in fiecare an.
Vin alb dulce, produs 100% din struguri selecți de Sauvignon Blanc supracopți.
Culeși manual de pe podgoriile din satul Mircești, raionul Ungheni, zona vinocolă cu indicație geografică protejată Codru.
Vinul are o culoare alb-verzui. Arome de fagure de miere,mango si fructul pasiunii,gust fructuos si savuros.
Podgoriile se află la o altitudine de 320 m, cu o pantă de înclinare de 6 grade, îndreptate în direcția sud-est. Vinul a fost maturat timp de 2 luni în butoaie de salcâm.
Apogeul de consum al acestui vin este deja atins și are un potențial de învechire de minim 10 ani.
Se recomandă asocierea culinară cu deserturi, brânzeturi și prajituri.
Se recomandă răcirea vinului, înainte de consumare: 6 – grade Celsius
Exact cum spune și numele, Flori de Gheață se referă la faptul că strugurii de Tămâioasă Românească au fost culeși la primele înghețuri din vie. Culoarea galben aurie și strălucitoare cu densitate de vin dulce, structurat. În nas este proaspăt și delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpă albă, coapte și zemoase. Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aliuri de ananas, migdale și vanilie. Gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu, iar senzațiile dominante sunt de dulceață de portocale, caise, fructe exotice confiate, ananas și litchi. Foarte bine balansată aciditatea ce susține perfect zaharurile remanente.
Servire:
Recomandăm o temperatură de servire de 12 grade C, care să pună în evidență caracterul elegant al vinului alături de deserturi în foietaj cu dulcețuri de citrice.
Soiul de struguri Aleatico este de origine greacă și este folosit în principal în Toscana și Italia centrală pentru producerea vinurilor de desert. Complex și multistratificat în buchet și la palat, convinge printr-o gamă aromatică extraordinară și este însoțitorul ideal pentru deserturi și produse de patiserie.
Acest vin cu frumoasa sa culoare aurie si aspectul verde, are arome tipice de muscat de floare de portocal, parfum de trandafir si, de asemenea, floral de lacramioare. În gură foarte surprinzător cu o aromă dulce, dar totuși uscată cu un mic postgust amar.
Perfect pentru a combina cu sparanghel, prepare din pește și, de asemenea, ideal ca aperitiv.
IGP Côtes Catalanes
Soi de struguri: 60% Muscat d’Alexandrie, 40% Muscat Petits Grains
Vin Pastoral Licoros Rosu Dulce de Desert ( denumire veche Cagor )
Este un etalon al vinurilor de desert. Se produce din soiul Cabernet Sauvignon cultivat in regiunea de Sud a Republicii Moldova, centrul vitivinicol Comrat. Calitatea inalta a strugurilor, tehnologia originala de producere a permis obtinerea unui vin unicat de culoare rubiniu-inchis cu gust plin, catifelat, cu aroma de prune uscate.
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
Cadarissima – un vin special, obținut din soiul Cadarcă. Este recoltat după stafidierea boabelor de struguri și după apariția putregaiului nobil pe boabele stafidite. Acest vin se poate obține doar în ani foarte favorabili (3-4 ori în 10 ani). Dupa prelucrare vinul rezultat are un conținut de cca. 100 gr de zaharuri. Se maturează 1 an la butoaie de 500 l, respectiv 6 luni la sticlă.
Este un vin de tip desert cu note de ciocolată amăruie, de fructe tipice supramaturate, cu taninuri fine, catifelat, rotund și plăcut echilibrat. Este rivalul renumitelor vinuri de tip Aszu din podgoriile Tokay – partea de nord al Ungariei.
Am luat energia si dinamismul din pasiunea de a inova, am adaugat aroma stafidelor si am reinviat bonomia deserturilor intr-un vin pretios, dulce. Sarba Sweet Wine este un vin alb de desert obtinut prin deshidratarea naturala a strugurilor, proces care ne-a permis concentrarea zaharurilor la peste 400 g/l si pastrarea aciditatii naturale specifice zonei Cotesti.
Cu un randament de pana la 30%, mustul obtinut a fost fermentat lent si maturat in baricuri noi de stejar frantuzesc timp de 14 luni cu batonaj pentru a adauga complexitate si cremozitate.
Se potriveste in special deserturilor si branzeturilor fine si a imprumutat culoarea de ambra a apusurilor de toamna.
Produsul se comercializeaza doar in cutie personalizata. Este ideal pentru un CADOU special.
Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru