Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Anita lui Falesco s-a născut în 2011 pentru a sărbători Anita Garibaldi la aniversarea a 150 de ani de la unificarea Italiei. Un vin spumant dulce de savurat și pentru a însoți un desert cu smântână și căpșuni sălbatice
Culoare strălucitoare cu reflexe tipice soiului. Aroma Aleatico a dominat aspectul olfactiv cu nuantele sale caracteristice de trandafir. Gustul acestui vin este învăluitor cu un final dulce și plăcut.
Vedere: Roz vișiniu, bule numeroase și persistente
Acest vin este flagship-ul producției lui Maeli, dulceața sa este echilibrată de un traseu mineral și salin care îl face versatil. Rigurozitatea vinificarii conferă finețe perlajului și il distinge pentru marea eleganță în panorama internațională a vinurilor spumante dulci. Culoarea aurie cu nuanțe de verde, realizează și mai mult stralucirea perlajului elegant, fin și persistent.
Nas: Aroma intensă eliberează note de magnolie, iasomie, trandafiri albi și salcâm, precum și note fructate de lămâi, mandarine și piersici albe.
Gust: În gust este cremos, moale, bine echilibrat, cu o prospețime plăcută. Bine structurat cu final lung.
Asociere culinară: Aperitive ușoare, salată de fructe, deserturi, torturi de fructe și produse de patiserie ușoare.
Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius
Soi: 100% Moscato Giallo / Muscat Galben
Alcool: 6 %
Tip: vin bio spumant dulce / de desert
Cantitate: 750 ml
Vinificatie:
Dezciorchinare si macerare pe coaja timp de cateva ore,
Presare moale, decantare la rece si maturare must la 0°C timp de 12 luni.
Vinificare conform metodei Martinotti, in autoclave (rezervoare sub presiune).
Buchet complex în care ies în evidență note de miere, piersici în sirop, măr galben copt, citrice confiate. Ușoare note de ierburi din exfoliant mediteranean și condimente. Moale, învăluitor, niciodată stânjenitor datorită prezenței unei componente acide în armonie constantă cu dulceața. Final lung cu note de fructe uscate și portocale confiate.
Asocieri: Teribil de delicios cu foie gras, deserturi cu fructe, branzeturi mature și ciocolata alba.
Notele dulci-mieroase, tonurile parfumate de fructe, citrice, caise, gust dominat de senzatii dulci de miere si flori de tei și salcâm cu un bun echilibru între zahărul rezidual și aciditate.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
EZOTERIK PRIMO este atât de complex încât nu e ușor să poți comunica exact ceea ce toate simțurile tale îți transmit. De aici vin misterul și caracterul sau aparte. Ezoterik îți va povesti o istorie unica… Începem cu buchetul extraordinar de complex în care nuanțele clare de vanilie și lemn de stejar ușor ars se suprapun peste aromele intense de fructe confiate (caise, smochine sau mandarine) scoase în evidență de flori de lămâi, șofran ori lemn dulce. Prima emoție gustativă este de acoperire completă a « palatului » cu o impresie de catifelare urmată de senzația unui vin cu adevărat somptuos. Este un vin relativ greu dar cu adevărat elegant ce își menține un echilibru perfect între dulceață și prospețime. O ușoară urmă de amăreală contribuie la complexitatea vinului și la senzația finală de vin complet, misterios, legendar, a cărui poveste o poți spune iarăși și iarasi…
Culoare : Galben-pai strălucitor
Miros: Note dulci de miere, flori de soc și fructe tropicale
Gust: Somptuos, catifelat, consistent
Asocieri : Preparatele dulci, prin acordul dulce-dulce, dar și la preparate pe bază de carne și brânzeturi, pe bază unui dezacord: dulce-sărat
Creat din struguri de calitate înaltă, colectați manual cu grijă la temperaturi joase, chiar după primele înghețuri, acest vin nobil are arome intense de petale de trandafir, flori de tei și miere de albine, susținute în gust de o senzație subtilă de dulceață. Pe final, gustul senzațional lasă pe palat un finiș plăcut de coajă fină de portocală.
Soi: Traminer & Muscat Ottonel
Alcool: 12,5 %
Cantitate: 375 ml
Tip: alb / dulce
Zahăr 125g/dm³.
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Rădăcinile acestui soi străvechi pot fi identificate în regiunea noastră de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, până în 2003 Crâmpoșia a fost considerat doar un alt soi simplu de struguri țărănești fără potențial real de a deveni un vin nobil. În timpul lungii sale istorii s-a adaptat perfect la condițiile climatice continentale, dure, din zona Drăgășaniului.
Recolta actuală, 2021, evidențiază încă o dată marele potențial al acestui soi, în special în combinație cu vii mature și producție limitată. Deși un an mai degrabă provocator și cu siguranță și datorită unor oameni experimentați, care s-au dedicat viilor pe tot parcursul anului, a fost posibil să culegem struguri perfect sănătoși cu un echilibru superb între aciditate, zahăr și coacere sănătoasă. După 24 ore de macerere pe coajă la rece, fermentație în cisterne de inox fără drojdii selecționate și 6 luni pe drojdii, rezultatul este un vin cu un caracter distinct și o expresie nealterată a terroir-ului din care face parte. Deși este acum foarte expresiv, mai mult timp de maturare în sticlă va aduce beneficii celor care au răbdare. Pentru cei care nu mai pot aștepta sau sunt prea curioși, recomandăm aerarea vinului sau dublă decantare pentru cel puțîn o ora, în frigider, înainte de consum (acceași recomandare ca și anul trecut, potențial de învechire 10 ani + )
Recomandări de asociere: Savurați acest vin lângă o porție de fructe de mare picante, sushi sau sahimi, pate rece sau lângă o tartă de fructe
Produs specific podgoriei Dragasani, acest soi dezvaluie un buchet aromatic surpinzator de scortisoara, muscat, trandafiri si fructe exotice, intarit de un rest de zahar, bine echilibrat de o aciditate care ii confera prospetime. Este insotitorul ideal al pate-ului de ficat sau din vanat, fie al deserturilor cremoase sau dulci.
Soi Romanesc: Tamaioasa Romaneasca
Tip: alb / dulce
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei – RO