O stare dulce de visare, cu ochii larg deschiși spre cer și-o joacă de povești și amintiri de vară ce-ți poartă mintea către nori.
Vă prezentăm Nori de vară, două vinuri noi de la Strunga, demidulci și fresh, pregătite să însenineze orice zi până târziu în noapte. Se servesc reci, din abundență și neapărat cu zâmbetul pe buze. Cu vara în suflet, indiferent de anotimp.
O stare dulce de visare, cu ochii larg deschiși spre cer și-o joacă de povești și amintiri de vară ce-ți poartă mintea către nori.
Vă prezentăm Nori de vară, două vinuri noi de la Strunga, demidulci și fresh, pregătite să însenineze orice zi până târziu în noapte. Se servesc reci, din abundență și neapărat cu zâmbetul pe buze. Cu vara în suflet, indiferent de anotimp.
Cuvée Maxence 2022 este un simbol al noilor începuturi. De câte ori îl bei, el îți amintește că nici o situație nu este de netrecut și că, în unele cazuri, te poți surprinde chiar și după 29 de ani. Răbdarea și pasiunea care ne-au însoțit în crearea sa este mai mult decât procesul de realizare a unui vin, este o sărbătoare.
Pornind de la strugurii supra-copți recoltați manual din viile noastre din zona Cherba, Cuvée Maxence 2022 a fost fermentat timp de 3 săptămâni în condiții de temperatură controlată la 16 – 17°C și sub supravegherea permanentă a enologului nostru, Aurel Rotărescu.
Mirosul său fructat, de pere de vară, piersici albe cu note de flori de salcâm, miere și cremene ne duce cu simțurile în lunile de vară când visezi la o ploaie răcoroasă care îți mobilizează toate simțurile. Obținut din Riesling de Rin, celebrul soi de struguri care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene, ne surprinde cu prospețimea unor arome echilibrate, cu o aciditate plăcută. Dă-i timp pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Pentru noi, potențialul de învechire de minim 15 ani se numără diferit. Fiecare an al maturității sale va avea echivalentul unei ființe dragi nouă, care va crește sub ochii noștri și ne va aminti de începuturile lui Cuvée Maxence.
Servit la 12-13°C, este un însoțitor ideal pentru o paletă largă de deserturi, dar și pentru faimosul “foie gras” franțuzesc. Servește-l la o masă cu o friptură din carne albă cu sosuri dulci apoi savurează-l alături de un desert cu mere caramelizate.
Când te gândești la un nou început, celebrează în avans bucuria oportunităților alături de un vin care își extrage puterea din provocări și își definește personalitatea prin echilibru și arome fructate.
DOC CT Dealu Mare
Miros: Fructat, pere de vară, piersici albe dar se întrevăd și flori de salcâm, miere și note de mineralitate gen cremene
Gust: Echilibrat, pere de vară, miere, mineral; deși este un vin demidulce, aciditatea bine prezentă acompaniază bine cele 32 g de zahăr; final lung persistent
Aromat și proaspăt, galbui-verzui, cu gust puternic inmiresmat, tandru si generos. Aroma delicata este formata dintr-un melanj de nuante de trandafiri si note de fructe tropicale. Gust robust,stimulator,cu o dulceata minunata pe final.
Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C
Vin suplu, fructuos, vioi, cu arome de fructe de padure, alcatuit din soiurile de vin roze Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, gustul sau aminteste de fructe zemoase, lamaie si pere sustinute frumos de o subtila senzatie de dulce.
Culoarea sa trandafirie te provoaca la mai mult de un pahar.
O Tamaioasa Romaneasca demidulce de exceptie obtinuta partial din struguri stafiditi. Aroma complexa de piersica rosie coapta si fructe exotice ca mango este completata de note discrete de petale de trandafir, fagure de miere si caise confiate. Un vin complex si corpolent, cu aciditate peste medie si alcool modic. Vinul are o aroma pregnant de fructe exotice, complexitate si un post gust lung si persistent.
Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
Culoare: Roz somon.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
Specifică Cotnariului este culoarea strălucitoare, roz antic cu nuanţe trandafirii. Busuioaca Rose Demidulce bucură cu un gust intens fructat şi aciditate medie.
Recomandăm să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate. Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
Arome intense de busuioc completate de note florale.Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Sunt Brizza alb demidulce şi am fost creat ca să te bucur.
Sunt un vin vesel, jucaus, cu note fine de flori de cirese combinate cu cele ale florilor de salcam care acopera usor mirosul de grepfrut alb si coji de portocala. Gustul dulce de soc, mango si pere este echilibrat cu usurinta de amareala tonica, speciala, care te revigoreaza si iti da energie in zilele si noptile de vara! Ma poti asocia usor cu preparate din bucataria Thailandeza pentru ca racoresc gusturile piperate. Am o singura rugaminte: tine-ma rece!
Vin amplu,discret,cu aer traditional, incanta prin culoarea galben pai si textura catifelata.
Gustul placut bine conturat, plin de finete, rezultat din imbinarea soiurilor de vin albe, Chardonnay si Feteasca Alba, aminteste de marul romanesc de vara, savuros si racoritor.
Se asorteaza mancarurilor dulci, deserturilor si fructelor.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Cesius