Amestecul diferitelor soiuri de struguri produce vinuri de top. Un exemplu perfect este chiar Unio, obținut din strugurii Nero di Troia și Primitivo, două personalități puternice, două personaje decisive, care se combină și cresc împreună. Cele două soiuri de struguri sunt vinificate separat, iar vinul obținut din Primitivo este maturat în butoaiele de stejar în care a fost înainte maturat Nero di Troia, astfel preia o bună parte din aromele acestuia.
Cu o culoare roșie intensă, rubinie cu reflexii violet tipice Nero di Troia, Unio este un vin deosebit, persistent pe palatin, plăcut cu taninuri catifelate, ușor de consumat.
Potrivit pentru alimentele bogate în arome, carnea roșie la grătar, brânzeturile maturate.
Soiul de struguri Aleatico este de origine greacă și este folosit în principal în Toscana și Italia centrală pentru producerea vinurilor de desert. Complex și multistratificat în buchet și la palat, convinge printr-o gamă aromatică extraordinară și este însoțitorul ideal pentru deserturi și produse de patiserie.
Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
Un Rose jucaus si senzual, venit din zona Veneto, se alatura gamei premium Prosecco Piccini. Venetian Dress Rose, are un buchet moale de fructe rosii, dulci, sustinut de un perlage delicat si persistent. O editie limitata de prestigiu legata direct de conditiile meteorologice individuale si unice ale acestui vintage. Glera, folosit pentru vinurile Prosecco, si strugurii Pinot nero sunt recoltati si vinificati separat. Venetian Dress Rose este amestecul rezultat de diferite cuvee Glera selectate cu un mic adaos de Pinot Nero, vin rosu. Acest soi nobil de struguri adauga corp si complexitate vinului floral si elegant pe baza de Glera. Metoda Charmat este definita printr-o a doua fermentatie lenta si o perioada prelungita de invechire in rezervoare sub presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea aromelor de fructe de padure rosii si petale de trandafir ale vinului, tipice pentru Pinot Noir.
AmaRegis Amarone Riserva, o noutate a cramei”Cielo e Terra”, un cupaj realizat din soiurile Corvina, Corvinone si Rondinella. Vinul rosu inchis dezvaluie arome de fructe negre, mure si condimente, avand un gust intens si placut.
Va recomandam servirea lui la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate cu carne sau mancaruri ceva mai condimentate.
Acest vin reprezinta bogatia celor mai expresive podgorii Pecorino, atent selectionate in fiecare an, pe baza caracteristicilor recoltei.
Galben pai cu reflexe verzui, nasul exprima note de ananas, piersici albe si salvie care se deschid spre un gust fin si foarte elegant. Gustul este bogat, rotund, perfect echilibrat. Excelent in combinatie cu preparate pe baza de peste sau cu carne alba.
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
96 puncte Luca Maroni, Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy
Daca iti doresti un vin racoritor de vara la o sueta cu prietenii, la un picnic sau o cina usoara cu Doppio Passo Grillo mergi la sigur.
Cautarile pentru un Doppio Passo alb perfect de vara s-au oprit in Sicilia -„tara soarelui” – binecuvantata de un climat Mediteraneean cu ierni moderat si veri calduroase excelent pentru prospetimea si caracterul fructat al strugurior Grillo.
“Nasul” este impresionant de proaspat, o explozie de fructe tropicale amestecate cu citrice si flori albe.
Gustul este proaspat, dominat de arome de fructe galbene precum papaya si pepene galben armonios amestecate cu note de citrice.
Finalul este proaspat lung si savuros.
Excelent alaturi de preparate din pasare peste, fructe de mare, antipasti, salate dar si de preparate vegetariene.
Echilibru perfect între caracterul bogat și prospețimea dată de aciditate, cu taninuri mătăsoase și bine integrate.
Olfactiv:
Note intense de afine coapte, gem de fructe de pădure cu note balsamice și de ierburi verzi.
Vinificare:
Macerat și fermentat în inox, în contact prelungit cu pielița. Fermentare malolactică în “barriques”, unde rămâne 14 luni, urmată de 10 luni în sticlă.
O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
Caracteristici organoleptice:
Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
Culoare: roz delicat
Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru