Fondata in 1928 de catre Carlo Botter, crama Casa Vinicola Botter se afla la 30 km nord-est de Venetia, producand astazi vinuri de o calitate superioara, distribuite in peste 40 de tari din lume. De la Botter vine recomandarea noastra de azi.
Doppio Passo Primitivo Salento 2021 este un vin rosu cu un buchet luxuriant, bogat in arome de mure si cacao, iar pe palat se continua notele delicate, de fructe dulci.
Va recomandam degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in combinatie cu carne rosie, carne la gratar sau alte preparate mai consistente.
Notele dulci-mieroase, tonurile parfumate de fructe, citrice, caise, gust dominat de senzatii dulci de miere si flori de tei și salcâm cu un bun echilibru între zahărul rezidual și aciditate.
Cuvée Guy de Poix este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet. Dar mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.
Obținut exclusiv din soiul Fetească Neagră, Cuvée Guy de Poix 2017 este un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu preparate din carne roșie sau vânat, gătite la grătar sau la cuptor. Desăvârșește aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
În această călătorie însă, nu uita să te răsfeți, așa că alătură vinului și un desert savuros din ciocolată. Se servește la 15°-16°C, cu o aerare anterioară de o oră, pentru un gust intens. Garantat, vei avea parte de o experiență unică.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Sforile/Fințești 8 este un vin distinct, prin care am dorit să dovedim că România este capabilă să ofere vinuri excepționale. Avem nevoie de produse românești de calitate, iar „8”, reprezintă în sine o experiență unică.
Maturat timp de 2 ani în butoaie vechi românești, pentru a dobândi rotunjimile oferite de procedeul de microoxigenare necesare unui vin special, fără însă a acoperi cu prea mult lemn fructuozitatea strugurelui.
Un cupaj realizat în proporțiile 45% Shiraz – 55% Fetească Neagră din dorința de a alătura două lumi, două expresii, pentru o experiență gustativă deosebită.
”Am fi produs mai mult din acest cupaj însă shiraz-ul a fost extrem de puțin”.
Vinurile Cielo e Terra sunt realizate de o echipa profesionista, formata din agronomi si oenologi cu experienta interrnationala in domeniul viticol. In plus, acestia au studiat foarte mult zona podgoriilor de vita de vie Cielo e Terra, situate pe dealurile Berici, in regiunea Veneto, Italia.
Un vin alb, organic, intr-o frumoasa culoare de galben auriu, 3 Passo Bianco dezvaluie mai intai note olfactive de fructe tropicale. Pe palat, isi pastreaza prospetimea conturata de aromele fructate, ceea ce ii ofera si mai multa eleganta si delicatete.
Degustati acest vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de branzeturi maturate sau feluri principale, cu legume sau carne alba.
Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand doi ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si crocanta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.
Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2011, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa 4 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat in primavara lui 2016, fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
Cei trei aliați implicați în acest joc, contribuie în a evidenția gustul de prune confiate, ușor condimentate. Datorită complexității sale, Shiraz și a corpului în forță a lui Cabernet Sauvignon, vinul fascinează prin trăsături impunătoare, ușor taninoase ce creează senzații de note vegetale. La randul lui, Merlot, mai stăpânit, elegant, bucură prin catifelarea sa și conferă postgustului impulsuri memorabile ale unor urme proaspete de prune confiate.
Temperatura de servire: 14-16 °C. Un pic mai rece să-l savurați!
Remarcă! Cupajul din recolta 2018 conține Shiraz în loc de Malbec.
Gastronomie: preparate din carne de vită, rață, porc, mânzat, vânat. Charcuterie, platouri cu brânzeturi maturate, măsline, antipasto, platouri franceze, bucate tradiționale românești.