Un vin expresiv, dedicat celor care doresc să înțeleagă frumusețea acestui soi autohton și să se bucure de el des.
Dacă îți dorești să înțelegi potențialul acestui soi autohton. Feteasca Neagră din această gamă are arome de cireșe negre și prune, combinate cu note condimentate și ușor afumate, provenind din maturarea în butoaie de stejar.
Alege o Fetească Neagră Viile Metamorfosis atunci când îți dorești un vin corpolent, plăcut, cu un post-gust lung.
O culoare atractiva, rosu-inchis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe rosii ajunse la maturitate, gemuri din prune si cirese si se intrepatrund cu notele minerale si de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi si un final lung si placut.
Asociere culinara : carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate.
Un rose complex și surprinzător care înglobează atributele a patru soiuri de struguri. Impresionează prin prospețime și fructuozitate, aducând în prim-plan, pe rând, arome de zmeură, căpșune, bujori dar și condimente.
Intentia enologului: În acest vin Fiorenzo Rista a făcut un experiment privind cupajarea soiurilor roșii vinificate în rose. A dorit și a obținut un vin gastronomic, cu structură bună, corp mediu, în care a capturat atributele principale ale fiecărui soi component.
Asocieri culinare: Un vin versatil care face față unor preparate foarte diverse de la salate (Caesar, Nicoise, cu piept de rață), tarte sărate, în special cu brânză și spanac, până la brânzeturi semi-tari (cașcaval, Gouda, Provolone). Excelent alături de fructe de mare, creveți sau homar.
Pentru vegetarieni, poate fi servit alături de salată cu quinoa, curry roșu sau sushi vegan.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Merlot, Syrah, Fetească Neagră, Negru de Drăgășani
Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
Asocieri culinare: Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cei 90 de ari cultivați cu Negru de Drăgăşani au fost separati de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestui soi de struguri excepțional, lucru care a contribuit la obținerea unui vin de o calitate deosebită.
Cu o culoare roșu aprins cu nuanțe violet, vinul prezintă arome de mure cu note de smochine și ciocolată marcate de un caracter vanilat. Proaspăt, suculent și aromat când ajunge în gură cu tanini rotunzi și un final persistent şi savuros.
Un vin cupaj din soiuri aromate, Muscat Ottonel si Tămâioasă Românească, prietenos dar si captivant. Vinul prezintă o culoare galben-pai cu uşoare reflexii aurii. Acesta este cel mai bun exemplu de vin cu arome primare, la care impresia olfactivă este puternic fructată şi completată de subtile arome de flori, în special de trandafiri.
Producător: Vitis Metamorfosis
Treapta de calitate: DOC – CMD Dealu Mare
Regiune: Muntenia
Ţara: România
Soi struguri: Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească
Categorie: Vin alb
Palier de gust: Sec
Alcool: 13,5 %
Conținut: 0.75 L
Vinul din sticlă provine de pe o parcelă distinctă a Viei Marchizului, ascunsă pe colinele retrase din Podgoria Dealu Mare. Strugurii au fost astent selectați de pe o suprafață de 1.25 hectare, izolată de restul viei datorită superiorității acesteia. Această superioritate se datorează unei combinații de elemente precum solul, topografia, precipitațiile, lumina și căldura soarelui. Izolarea unei parcele mai înseamnă și faptul că echipa noastră a fost în măsură să acorde o atenție sporită acestui soi de struguri exccepțional, lucru care a contribuit la obținerea unui vin de o calitate deosebită.
Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie.
Asocieri culinare : Este însoţitorul perfect pentru cele mai selecte preparate din carne roşie şi vânat.
Un vin cu o culoare roşu-purpuriu şi arome puternice de prune confiate şi cireşe negre complimentate de condimente dulci şi ciocolată amăruie. Sec, cu o structură amplă şi tanini maturi ce dau o senzație cremoasă si savuroasă. Vinul a fost maturat în butoaie mari si mici de stejar pentru o perioadă de opt luni (50% budane de 5000 de litri şi 50% in baricuri de 225 litri).
ASOCIERE CULINARA
Carne rosie cu sosuri condimentate, vanat.
Aromele intense de flori de soc și salvie se întrepătrund armonios cu notele erbacee. Vinul este sec cu o corpolență medie, echilibrat şi mineral, cu un post-gust persistent ce readuce în prim plan caracterul floral.