Vin elegant, de culoare galben auriu, în care găsim arome de măr verde, citrice şi o atingere de vanilie şi miere. Bine echilibrat, corpolent și mineral, servit rece la 10-12 C, devine un excelent partener pentru preparate din cărnuri albe sau peşte gras.
Podgoria din zona Dobrogei este mangaiata de mult soare, nicaieri ca in alta parte. Dulceata acumultata in strugurii culesi tarziu se poate savura in acest vin minunat.
Recomandare gastronomică: Se recomanda la deserturi si branzeturi cu mucegai.
Podgoria din zona Dobrogei este mangaiata de mult soare, nicaieri ca in alta parte. Dulceata acumultata in strugurii culesi tarziu se poate savura in acest vin minunat.
Recomandare gastronomică: Se recomanda la deserturi si branzeturi cu mucegai.
Acest giuvaier rubiniu a fost slefuit si dichisit de Conu’ pentru a se prezenta in toata splendoarea sa. Corpolent, catifelat, cu arome de zmeura coapta, cu subtile nuante de tabac, acest vin este prieten bun pentru domni dar si un ”amant” discret pentru doamne. Aromele si puterea lui de seductie te fac sa il doresti, sa il poftesti dar nu singur ci alaturi de branzeturi nobile, carnuri rosii sau vanat.
Conu’ il apreciaza cu manzat in sos de visine si cartofi umpluti cu branzeturi maturate.
Cabernet Sauvignon – Supranumit si regele vinurilor rosii,Cabernet Sauvignun-ul Conului Albu este acel vin corpolent si plin, care reuseste sa iti inunde simturile cu aromele de fructe de padure, sa le contrabalanseze cu astringenta specifica zonei dintre mare si Dunare.
Mangaiat de atingerea delicata a lemnului, se preteaza pentru carnurile rosii, mancarurile grele in serile geroase si vijelioase de la malul marii.
Conu’ il prefera cu mistret in sos de ierburi aromatice, piure de pastarnac si blue cheese.
Chardonnay barrique – preferatul Conului, soiul poate atinge culmi nebanuite prin fermentare si maturare la butoi de stejar(barrique). Se distinge prin arome intense, elegante, de lemn, vanilie, fagure de miere, prin delicatete, rotunjime si armonie.
Culoarea sa galben pai cu reflexe aurii stralucitoare il provoaca pe Conu ‘la mai mult de un pahar.
Se consuma alaturi de carne alba, fructe de mare, legume la gratar.
Un vin ales, intens colorat, delicat, cu fructuozitate și o structură de taninuri marcantă și un potențial mare de învechire. Aromele sunt fine, de zmeură proaspătă, afine, piper și scoțișoară. Gustul este intens și persistent.
Se asociaza excelent cu preparate din vanat, frigarui din berbecut si cascavaluri picante.
Vin cu caracter olfactiv discret, dar foarte specific, care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si usoare nuante de scortisoara. Impresioneaza prin distinctie si complexitate. Poseda un gust amplu, catifelat, suficient de corpulent, cu taninuri moi, fine, bine integrate.
Recomandare gastronomica: Se recomanda a se consuma in compania vanatului, a branzeturilor aromate sau a oricarui tip de gratar.
Sauvignon-ul Blanc al Conului, te imbie cu aromele de fan proaspat cosit si mireasma florilor de vita de vie. Te ia si te invaluie cu acea eleganta suava si discreta asemanatoare cantecului unei sirene indragostite.
Recomandare gastronomica: Servit rece si proaspat te face sa iti doresti sa ai aproape peste si fructe de mare proaspete. Conu’ il prefera cu creveti frigarui, dezmierdati de un sos cu lamaie si usturoi.
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Recomandare gastronomica: Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece. Cornu’ Albu il prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme si bruschete cu crap afumat.
Poate fi considerat drept vinul rosu cu cea mai aleasa si mai solida reputatie.Este considerat regele vinurilor rosii. Vinul poate exprima vigoare, virilitate, forta. Un vin cu o culoare intensa, rosu cu nuante de violaceu, corpolent, cu o aroma distincta de stafida neagra.
Se asociaza perfect cu friptura de porc si preparatele din carne de vanat.