Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Muse Stars este un vin spumant superb semnat Cramele Recaş, în a cărui compoziţie se regăsesc exclusiv struguri Chardonnay. Pentru a realiza sortimentul, producătorii au folosit metoda tradiţională de fermentare în sticlă timp de 19 luni, obţinând astfel un perlaj fin, seducător, care înnobilează discret paleta aromatică. Vinul are un caracter proaspăt, elegant şi expresiv, de aceea se potriveşte foarte bine cu brânzeturi tari şi semitari, brânză cu mucegai, crustacee sau deserturi cu fructe galbene. Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Notele degustării:
Miros: Note curate de fructe, în special pere şi piersici zemoase, completate cu accente minerale şi tonuri subtile de pâine prăjită.
Gust: Un melanj nuanţat, unde se ghicesc arome de pepene galben, piersică bine coaptă şi influenţe citrice vibrante.
Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază domină fructele exotice – litichi, mango, fructul pasiunii – completate de note de fructe de vară: caise și piersici. După aerare putem detecta aromele complexe secundare de stejar, condimente orientale, vanilie și caramel. Gustativ, vinul prezintă un corp puternic și armonios. ADN-ul Solo Quinta este completat de soiul pur bănățean Cadarcă vinificat în alb care se distinge prin prospețimea sa. Postgustul este lung și dominat de notele florale ale soiului Viognier. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.
Asociere culinara: Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; Homar și crab;Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiarși cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu.
Temperatura de servire: 8-10° C
DOC – Recas
Soi: Chardonnay, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Viognier, Cadarcă
Cuvée Überland este vinul-fanion al Cramelor Recaș, cu un istoric de vinificare recunoscut prin numeroase distincții locale și internaționale – ultima dintre acestea fiind cea a celui mai bun vin roșu românesc din cadrul competiției „London Wine Competition 2022”.