Un vin cu expresie vibrantă, inedită şi exotică pentru zona Dobrogei, datorită prezenței soiului Semillon alături de “clasicul” Chardonnay. Culoarea sa galben strălucitor, cu reflexii verzui, anticipează avalanşa aromatică pe care vinul o oferă direct şi precis. Îşi creionează structura olfactivă complexă cu senzaţii de citrice coapte dulci, de flori de portocale, de miere şi mere verzi, pe care le completează cu ajutorul unor tonuri bine trasate de ceară, vanilie, condimente exotice şi piatră încinsă. Gustul suculent şi precis are o evoluţie progresivă, de la atacul plin şi rotund, susţinut de o aciditate tonică şi bine integrată de grapefruit, până în postgustul proaspăt, lung şi intens, floral-fructat, pigmentat de tonuri subtile de condimente dulci, vanilie şi migdale. Un alb cu un foarte bun potențial de evoluție.
De la primul contact, Aripi Roșu arată forță și amplitudine, însă totodată etalează şi o eleganță clasică, cu o complexitate atrăgătoare. Expresia sa aromatică este caracterizată de combinația dintre tonurile coapte de coacăze negre, de vişine amărui şi prune uscate, şi impresiile bine dozate de ciocolată neagră, lemn dulce, rom, condimente orientale, piele tăbăcită şi frunze de tabac. Gustul intens, proaspăt, precis şi îndrăzneţ are o structură atletică, cu taninuri puternice, dar bine şlefuite şi echilibrate de o aciditate de fructe negre de pădure. Postgustul bogat şi fructat accentuează senzaţiile fructate, încadrându-le între senzaţii de lemn dulce, caramel şi grafit.
DOC – CMD Murfatlar
Struguri: Cabernet Sauvignon 69%, Merlot 31%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Alcool: 13,9%
Temperatură de servire: 12-15ºC
Decantare / Aerare: Necesită o decantare / aerare de minim 30 min.
Corpolent, consistent și parfumat, Sur Mer roșu 2020 pariază pe un stil fructat, exploziv și cald, livrând o avalanșa fructată de vișine amărui și de coacaze negre, încadrată de senzații de ciocolată amăruie, grafit, cutie de lemn, frunze de tabac și condimente dulci. Gustul refectă întocmai componenta pe soiuri, având “carne”, consistentă și suculentă de la Merlot, condiment și mineralitate de la Syrah și tente vegetal-fructate de la Cabernet. Este proaspat și bogat, cu un bun echilibru între taninurile prezente, bine definite și “arțăgoase”, și aciditatea de fructe de pădure.
Finalul lung și intens se exprimă în tente puternice de vișine amărui, ciocolată neagră, mocha și piper zdrobit.
Un cupaj inspirat intre soiul autohton Feteasca Neagră si Syrah, vinul are o culoare de un rosu dens, adânc cu reflexii violacee. Aromatic ne întâmpina cu o complexitate aromatica in care regăsim note de fructe de pădure, pruna uscata si mirodenii dulci orientale, piper negru, si nuanțe de scortisoara. Corpolent si generos „Imperfect rosu” 2020 este impresionant prin taninurile suple in echilibru perfect cu aromele extrase din lemnul de stejar. Un vin opulent, modern, cu un final persistent si armonios.
“Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploaie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.
Iar alaturi de ele, am imbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului.Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat.” Razvan Macici
Note de degustare: O Feteasca Neagra tipic romaneasca vinificata cu maiestrie din struguri autohtoni, culesi manual in zona Dealu Mare, sortati si desciorchinati fara zdrobire si macerati printr-un sistem dublu de “pigeage” manual. Fermentatia malolactica are loc in butoaie de 300 litri, iar maturarea are loc in cinci butoaie noi din lemn romanesc timp de 2 ani si 6 luni. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla inainte de a iesi pe piata. Are potential mare de invechire, de 10-15 ani.
Nas: Buchet elegant si intens in arome fructate puternice si robuste, note de vilete, senzatii elegante de trufe si condimente uscate.
Gust: Gustul este fin si matasos, cu structura atletica datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Prezinta note de prune afumate si senzatii de ciocolata, culminand cu un postgust lung si amplu,in care se resimt tente de ciocolata amara si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara.
Asociere culinară: Este ideal alaturi de carne de vita, miel, vanat si mancaruri traditionale.
Temperatură de servire: 12-15 grade Celsius
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec / nefiltrat
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Acest vin este vinificat de Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova.
De la primul contact, pâna la ultima “vibrație” a postgustului, vinul arată consistență și o personalitate aparte, ce se bazează pe “culoare” și pe intensitate aromatică. Combină elegant notele exotice de pepene galben, mandarine și grapefruit, cu tonuri prezente de caise și mere verzi și senzații tonice de ierburi aromatice și migdale.
Gustul este caracterizat de o aciditate suculentă și foarte energică și de o mineralitate sărată, elemente ce sunt echilibrate de o componenta fructat-citrică.
Postgustul este proaspăt și crocant, cu impresii savuroase de mere verzi și coajă de lămâie, completate de tente de condimente și ierburi aromate.
Roze este o stare de spirit, iar Sur Mer este probabil unul dintre cele mai bune exemple în această direcție. Are toate atuurile pentru a oferi o experiență “estivală” memorabilă: o culoare roze delicată și strălucitoare, de foaie de ceapă, arome pronunțate, joviale, expansive și un gust elegant, suculent și bine echilibrat. Completează tonurile de căpșune coapte cu impresii dulci și exotice de portocale și mere roșii. Gustul proaspăt pleacă cu niște senzații coapte și dulci, pe care le echilibrează perfect cu ajutorul acidității precise și mineralității sărate. Postgustul proaspăt vibrează într-un ritm fructat, cu o componentă tonică revigorantă
Tortuga, un vin al carui nume face referire la testoasa de uscat, un animal reprezentativ al pamântului dobrogean. Legenda spune ca daca întâlnesti o astfel de testoasa, e semn de belsug. Poate acest lucru explica gustul bogat si intens al acestui vin, gust ce recomandam a fi servit alaturi de o sesiune de gânduri libere.
Este robust şi intens, cu o complexitate aromatică impresionantă. Îşi etalează aromele sobru şi elegant, amestecând tentele fructate şi opulente de prune afumate şi gemuri de fructe de pădure, cu impresii de ciocolată amăruie, de frunze de tutun, de espresso şi piper zdrobit. Notele conferite de maturarea în butoaie de stejar îi conferă o energie aparte, contribuind la structura sa aromatico-gustativa. Gustul este rotund şi bogat, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de vişine amărui, suculentă şi dinamică. În postgustul amplu şi lung, îşi arată adevărata forţă prin impresii condimentate de piper alb, ce accentuează şi mai mult tonurile de fruct copt. Partenerii de cupaj au fost maturati 18 luni in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc, înainte de realizarea cupajului final şi îmbuteliere.