Afișez toate cele 5 rezultate

  • Carassia Blanc de Blancs

    Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 30 de luni de maturare în sticle magnum. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, pere, mere, piersici, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.
    După medalia de argint câștigată la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante, la pestigioasa competiție CSWWC 2018, Carassia Blanc de Blanc a câștigat medalie de aur.

    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.

    Soiuri: Chardonnay 100%
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: Min. 20 de luni
    Vol alc.: 12%
    Degorjare: 2021
    Tip: alb / brut
    Sticlă: 750 ml
    Producator: Crama Carastelec

    110.00 lei Adaugă în coș
  • Carassia – Classic Brut

    Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.

    Soiuri: 50% Chardonnay, 50% Pinot Noir
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare : Min. 20 de luni
    Plai: Kiscsere, Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 6 gr
    Aciditate: 7 gr
    Sticlă: 750 ml

    Degorjare 2020

    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.

    90.00 lei Adaugă în coș
  • Friza Roze 2020 – Carastelec

    Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.

    Vin obținut fără adăugare de bioxid de carbon.

    Soiuri Pinot Noir

    Vol alc. 12%

    Cantitate: 750 ml

    Zahăr rezidual 7,7 g/l

    Aciditate 7 g/l

    Temperatura de servire 6-8°C

    Asocieri culinare Preparate din pește și fructe de mare, sushi, salate, brânză proaspătă

    Medalii : Silver medal DECANTER WORLD WINE AWARD 2020

    Producator: Crama Carastelec Winery

    38.00 lei Adaugă în coș
  • Friza Alb 2020 – Carastelec

    Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şipostgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant.

    Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 – 2,5 bar presiune) foarte aromate, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.
    Temperatura de servire: 6-8 °C

    Asocieri gastronomice: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.
    Medalii: Silver Medal RoWine Awards 2016, Bronze Medal WineUp Official Selection 2016
    Vin petiant demisec obținut fără adăugare de bioxid de carbon

    Soi: Fetească Regală

    Tip: vin petiant / alb / sec

    Alcool: 11 %

    Cantitate: 750 ml

    Zahăr rezidual: 9,4 g/l

    Aciditate: 6,9 g/l

    Producator: Carastelec Winery

    38.00 lei Adaugă în coș
  • Carassia – Rose Brut

    Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă și drojdie provenind din maturarea îndelungată în sticlă. Efervescența la fel ca și aromele pline de fructe tipice soiului Pinot Noir persistă până la postgust, unde apar și notele minerale caracteristice vinurior din zona Carastelec. Elegant, proaspăt, cremos de la cap la coadă. Un rosé cu care se deschide cu bucurie orice eveniment.

    Soiuri : Pinot Noir 100%
    Metodă de vinificare : maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare : Min. 20 de luni
    Plai : Tóka
    Vol alc.: 12 %
    Dosaj : 8 gr
    Aciditate : 6,8 gr
    Sticlă : 750 ml

    Degorjare: 2021

    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.

    85.00 lei Adaugă în coș