Afișez toate cele 9 rezultateSortat după cele mai recente
-
CARASSIA 773 Vintage Brut 2018
CARASSIA 773 – UN OMAGIU ADUS LOCULUI DE ORIGINE.Spumantele Vintage sunt realizate doar in ani exceptionali, folosind cele mai bune vinuri de baza ale recoltei respective. Maturarea pe drojdie dureaza minimum 3 ani, uneori chiar mai mult, pentru a oferii compexitate, eleganta, senzatii gustative aparte. Astfel, fiecare spumant vintage este si va fi o creatie inimitabila, cu o selectie unica de vinuri in asamblaj si cu o expresie aromatica specifica.In centrul povestii Carassia se afla regiunea, terroirul si determinarea de a crea ceva de clasa mondiala. Carassia 773 este un omagiu adus locului de origine. An de an, vinurile Carastelec dovedesc ca locul de origine – terroir-ul “efervescent” – este chintesential in realizarea spumantelor de calitate.Vinificare:Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala. Intreg procesul de vinificare, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, sunt efectuate in propria crama cu cele mai moderne echipamente.Carassia 773 Vintage Brut 2018 este un asamblaj din cele doua soiuri spumante traditionale:Chardonnay – 80%Pinot Noir – 20%Cu 10% Chardonnay maturat in stejar si 10% chardonnay fermentat malolactic, apoi maturat timp de trei ani in sticla.Recolta 2018.Maturat pe drojdii pentru minimum 3 ani.Dosage: 11 gr.Aciditate: 7 gr.Vintage 2018A fost cel mai frumos an la podgoriile Carastelec de cand a intrat pe rod via. 2018 a oferit o recolta senzationala din toate punctele de vedere. Un an cu o vara blanda, calduroasa, si o toamna timpurie, care a oferit pinot noir si de asemenea chardonnay cu cararteristici excelente pentru spumante.Medalii/ Recunoastere:SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022.Alcool: 12%Cantitate: 750 mlProducator: Crama Carastelec -
Carasssia Classic Brut – Magnum 1,5L
Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.Soiuri: 65% Chardonnay, 18% Pinot Noir, 17% MeunierMetodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradiționalăMaturare: min. 36 de luniTip: spumant alb / brutPlai: Kiscsere, TókaVol alc.: 12%Dosage: 8 grAciditate: 6,45 gr/LSticlă: 1500 mlDegorjare: 2022Producator: Crama CarastelecMEDALII:BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente. -
Carassia Rose Brut – Magnum 1,5L
Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de fructe roșii și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată de 36 de luni în sticlă. Un rose „serios”, profund, somptuos, elegant și proaspăt.Soiuri: 55% Pinot Noir, 18% Meunier, 18% Chardonnay, 9% vin roșuMetodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradiționalăMaturare: min. 36 de luniTip: spumant rose / brutPlai: TókaVol alc.: 12%Dosage: 9 grAciditate: 6,6 gr/LSticla: 1500 mlDegorjare: 2022Producator: Crama CarastelecCarassia Rosé Magnum a câștigat medalie de aur la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante 2022 din Londra, și i-a fost distins titlul de Campion National, cel mai bun spumant din România. Premiul special Best in Class i sa acordat pentru cel mai un spumant rose non-vintage.Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente. -
VINCA – Theresia Riesling de Rhin 2021
Culoarea galben-verzuie cu note de lime si ghimbir incoronate de parfumul imbietor al caprifoiului.Gustativ ne ofera ce ne asteptam de la un riesling: pere albe crocante, piersica alba, miere, citrice si ierburi.Datorita climatului racoros vinurile din Crisana au o aciditate mai ridicata, indiferent de ce soi vorbim, insa de la un riesling, chiar asteptam la un nivel de aciditate superioara zonelor mai calde, tocmai aceasta face acest soi un vin gastronomic, versatil, usor de asociat cu diferite preparate.Asocieri gastronomice:Echilibrul perfect face ca Rieslingul sa fie un vin extrem de versatil in ceea ce priveste asocierea cu mancarea. Se poate asocia cu preparate picante, asiatice – mai ales cei care au un rest de zahar mai ridicat – dar, ca si vinurile cu aciditate ridicata in general, armonizeaza cu mancaruri mai grase, prajite, peste si salate sau alte preparate cu aciditate ridicata.Temperatura de servire recomandata: 8-10 °CDOC – CMD CrisanaSoi: Rhein RieslingTip: alb / secAlcool: 11,5 %Matirare: 8 luni in barrique-uri noi din stejar american si frantuzesc, respectiv in butoaie mari de stejar.Cantitate: 750 mlProducator: Crama Carastelec -
Carassia Blanc de Blancs
Garantie SGR +0.50 lei!Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 22 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.Medalii:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017
GOLD – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
BEST in CLASS – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Soiuri: Chardonnay 100%, 21% reserve wineMetodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradiționalăMaturare: Min. 24 de luniVol alc.: 12%Degorjare: 2025Tip: alb / brutSticlă: 750 mlProducator: Crama Carastelec -
Carassia – Classic Brut
Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
Soiuri: 43% Chardonnay, 23% Chardonnay Reserve, 15% Pinot Noir, 19% Meunier
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare : Min. 36 de luni
Plai: Kiscsere, Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 8 gr
Aciditate: 6,45 gr
Sticlă: 750 mlDegorjare 2022
MEDALII:
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2022
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
SILVER – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
-
Friza Roze 2022 – Carastelec
Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.
Vin obținut fără adăugare de bioxid de carbon.
Soiuri Pinot Noir
Vol alc. 12%
Cantitate: 750 ml
Zahăr rezidual 7,7 g/l
Aciditate 7 g/l
Temperatura de servire 6-8°C
Asocieri culinare Preparate din pește și fructe de mare, sushi, salate, brânză proaspătă
Medalii : Silver medal DECANTER WORLD WINE AWARD 2020
Producator: Crama Carastelec Winery
-
Friza Alb 2023 Carastelec
Garantie SGR +0.50 lei!
Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şipostgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant.
Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, adică după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 – 2,5 bar presiune) foarte aromate, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.
Temperatura de servire: 6-8 °CAsocieri gastronomice: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.
Medalii: Silver Medal RoWine Awards 2016, Bronze Medal WineUp Official Selection 2016
Vin petiant demisec obținut fără adăugare de bioxid de carbonSoi: Fetească Regală
Tip: vin petiant / alb / sec
Alcool: 10,5 %
Cantitate: 750 ml
Zahăr rezidual: 7 g/l
Aciditate: 7,6 g/l
Producator: Carastelec Winery
-
Carassia – Rose Brut
„Elegant, fructat, complex cu un postgust fantastic” astfel descrie juriul Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante acest rosé, precursorul producției promițătoare din anul 2018, an de recoltă excepțional. Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al spumantului rosé. La complexitatea și fructuozitatea accentuată ediției actuale contribuie vinul roșu liniștit adăugat la asamblajul vinurilor de bază înainte de îmbuteliere pentru a doua fermentație.
Soiuri : 30% Pinot Noir, 24% Meunier, 5,5% vin roșu, 40,5% Chardonnay
Metodă de vinificare : maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare : Min. 24 de luni
Plai : Tóka
Vol alc.: 12 %
Dosaj : 9 gr
Aciditate : 6,9 gr
Sticlă : 750 mlDegorjare: 2022 / 2023
Carassia Rosé Brut a câștigat Chairman`s Trophy și a fost distins cu trofeul National Champion (cel mai bun spumant rosé românesc), a câștigat un premiu special Best in Class și o medalie de aur la The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2021. Prima ediție a Carassia Rose a fost premiat cu medalie de argint la Campionatul Mondial din 2017, anul lansării spumantelor Carassia.
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.