De culoare galben pai proaspăt și luminos, este un vin produs din struguri ecologici, cu un nas plăcut fructat și floral, cu note de pere, citrice coapte și caprifoi, suculent pe palat, destul de corpolent datorită restului de zăhăr, perfect echilibrat de aciditatea specifică zonei.
Cu o structură fermă și un final persistent ne îmbie să mai degustăm un pahar.
Este un însoțitor perfect pentru tocănițele de legume, mâncăruri asiatice picante și condimentate, clătite cu gem sau brânză.
Conținut de alcool: 11,5%
Tip: alb / demidulce
Cupaj: Chardonnay si Sauvignon Blanc
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire recomandată: 10 grade Celsius
Producator: Crama Nachbil
Regiune viticola: Satu Mare
Tara: Romania
Vin rose sec, cu arome fructate, prospetime si lejeritate.
Fisa Tehnica:
Soi: Pinot Noir
Zona de recoltare: Costesti, Arges, IG Dealurile Munteniei
Altitudine: 200m
Suprafata: 4ha
Productie medie la Ha: 6to
Sol: lutos, argilos
Orientare: Sudica
Forma de conducere: Guyot pe tulpina Vinificatie: cisterne de inox Temperatura in FA: 16°C
Maceratie peliculara: Nu
Pastrare pe drojdia fina: 4luni Maturare baric: Nu
Maturare sticla: Nu
Date analitice:
Alcool: 13%
Aciditate totala: 5,86 g/l Zaharuri reducatoare:2 g/l Extract sec nereducator: 17,8 g/l
Cantitate: 750 ml
Tip: rose /sec
Vinul Illustro are o culoare aurie și cucerește prin aroma senzuală de flori de salcâm, pepene galben, pară bine coaptă și vanilie.Gustul plin, armonios cu note de miere de albine și tanine nobile. Maturat 6 luni în barrique din stejar francez.
IGP Valul lui Traian
Soi: Chardonnay & Sauvignon Blanc & Rhein Riesling
Alcool: 13,2 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat este bine structurat, complex, fructuos.
IGP Valul lui Traian
Soi: Feteasca Regala
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Tip: alb / sec
Producator: Fautor Winery
Tara: Republica Moldova
Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop de Ammos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.
Sortiment struguri: Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Mancaruri recomandate: preparate din peste marin, carne de curcan sau pui. De asemenea, poate fi servit alaturi de preparate mediteraneene, branzeturi sau salate.
Temperatura de servire: 8°-10°C
Vinul este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Solul calcaros al podgoriei ii aduce o nota distincta de eleganta si mineralitate care se imbina perfect cu aromele fructelor – in special lime si agrise. Este un vin echilibrat, cu aciditate placuta, de o unctuozitate delicata si un gust remanent de lime si pomelo.
Mancaruri recomandate: Preparate mediteraneene pe baza de peste, pui, fructe de mare, mancaruri exotice usoare de vara, deserturi clasice frantuzesti.
O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zorești, predominant fiind 2016, maturat 1 an la barrique de 225l, de origine franceză, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.
Un vin de culoare roșu-rubiniu, limpede, la care aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie. Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, de un echilibru remarcabil care ascunde un corp puternic. În gustul lui se regăsesc note fructate și tonuri calde de vanilie.
Asociere culinara: Dupa o aerare de aproximativ 30 de minute se poate asocia cu preparatele pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.
Calitate: DOC-CMD Dealu Mare
Tip de vin: Roșu, sec
Soi: Merlot
Alc.: 14% vol.
Cantitate: 750 ml
Temperatura optimă de consum: 18°C
Producator: Domeniile Prince Matei / Crama Zoresti
(poza afisata are rol informativ – anul productiei fiind diferit)
Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta via Conului ca nicaieri in alta parte. Roze-ul Conului Albu te dezmiarda si te imbie cu o prospetime revigoranta, te face sa gasesti arome de capsuni si mure proaspete, invaluite in roua diminetii.
Branzeturile putin maturate, pestele, midiile afumate sau pestele mai gras pot crea o simfonie pentru cel care il serveste rece.
Conu’ Albuil prefera intr-o zi torida de vara frapat, alaturi de bruschete cu somon fumme su bruschete cu crap afumat.
IG Colinele Dobrogei
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: roze / sec
Temperatura de servire: 8 – 10 grade Celsius
Producator: Crama Viisoara
NOTE DE DEGUSTARE: De culoare galben pai. Olfactiv: fructe galbene coapte, mar verde. Gustativ: citrice, ananas
VINIFICARE: Strugurii au fost culesi tarziu, intre 21-22 Septembrie 2017, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata.
Denumire de Origine: Banu Maracine DOC-CT
Regiune: Dealurile Olteniei
Varietate Struguri: 100% Sauvignon Blanc
Maturare: 6 luni in cuve de inox
Alcool: 14% VOL.
Tip: alb / sec
Cantitate: 750 ml
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10ºC
S-au produs 2700 de sticle de 0,75L
Un Riesling Italian este o adevarata incantare in momentele active ale zilei sau in serile toride de vara. Un vin cu personalitate, corpolent si echilibrat, cu un parfum fin de lamaie, flori de portocal,nuci, migdale si usoare arome florale.
Gustativ, acest vin te va fascina cu arome de mere coapte in cuptor, stafide, scortisoara si citrice picante, care se potrivesc cu pui, mancaruri asiatice picante, sushi, peste sau ravioli cu spanac.