Cand este vorba de Busuioaca de Averesti, nu exista limite! O iubim, o respectam si v-o daruim in toate expresiile ei: acum, pentru prima data, Busuioaca vinificata in ALB!
Premii: Medalie de Aur Vinalies 2023
Recoltare si Vinificatie:
Recoltarea s-a facut manual, de pe parcele atent selectionate, in primele ore ale diminetii pentru a beneficia de o temperatura scazuta. Pentru obtinerea Busuioacei vinificate in alb tot procesul de vinificatie s-a realizat la temperaturi scazute. Strugurii proaspat culesi au fost acoperiti cu gheata carbonica pentru a le scadea temperatura si ulteriori au fost lasati 12 ore la rece (0 -1⁰C). Strugurii s-au presat intregi pentru un timp foarte scurt.
Note degustare:
Caracterul aparte al acestui vin este unic, incomparabil. Aromele sale de fructe exotice (fructul pasiunii, papaya, pepene galben) sunt invaluite in busuioc verde. Gustativ, busuiocul verde predomina in acest vin care te cucereste prin fermitatea corpului sustinut de o aciditate placuta ceea ce il ajuta sa aiba si un post gust prelung.
Nikolaos Rosu este un vin fin, puternic, cu note de cirese, ciocolata si arome fine de vanilie. Gustul predominant este de cirese negre, completat de notele de ciocolata neagra totul sustinut de o mineralitate revigoranta.
Recomandare culinara: Carne rosie pregatita la tava sau ceaun, pulpa de miel la cuptor, rulada de vitel, tochitura de porc, berbecut la tava, branzeturi maturate
Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
Culoare: Roz somon.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
Un vin de o eleganță aristocratică. Culoare pală verzuie. Arome fresh de laim și verbina, aciditate vibrantă, gust proaspăt-energizant de citrice și mere văratice.
Feteasca Regala este un vin cu adevărat regal. Culoare frumoasă galben pal cu reflexii verzui, aromă bogată și explozivă de iasomie, note fine florale și citrice. Pe palat vinul este bine structurat, complex, fructuos.
Este un vin care vorbește despre tradițiile și cultura Republicii Moldova, un vin care te poate încânta sau, pur și simplu, te poate relaxa.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Născut din grijă, pasiune și pricepere, vinul spumant “Silvania” face parte din elita rarelor vinuri spumante românești. Gustul său echilibrat și fin este obținut prin metoda tradițională “Champenoise” (refermentarea naturală a vinului în propria butelie timp de până la trei ani), proces folosit exclusiv în producerea celor mai rare, fine și scumpe vinuri spumante din lume.
Vinul rosé Demeter – i.u.s.o. FN/CS, ”un vin numit dorinta” noul membru al familiei Demeter este un vin rose, elegant si fin dar cu fragranta oferita de cele doua soiuri de struguri din care este obtinut, Feteasca neagra si Cabernet sauvignon (75% – 25%) . Dupa desciorchinarea strugurilor, mustul a fost obtinut printr-o presare usoara la presiuni joase astfel incat sa se extraga doar o cantitate mica de pigmenti rezultand un vin cu o nuanta roz-pal. Fermentarea a avut loc in cisterne de inox la o temperatura de aproximativ 15°C pentru a putea obtine un echilibru cat mai bun intre aromele fine fructate si gustul savuros. Dupa fermentare, vinul a fost tinut pe drojdii fine pentru inca doua luni pentru a da consistenta si peristenta, au urmat operatiuni tehnologice specifice pregatirii vinului pentru imbuteliere.
Vinul poate fi consumat ca atare, bine racit sau asociat cu preparate usoare, gustari fine, preparate din peste, fructe de mare sau pasare.
Vin realizat cu struguri Tempranillo din regiunea Haro, recoltați la punctul potrivit de coacere pentru a oferi prospețime, aciditate și potențial aromatic. Fermentarea s-a desfasurat la temperatura controlata in rezervoare de inox si odata terminata si dupa o scurta sedere in butoaie de stejar a fost imbuteliata, realizandu-se un asamblaj a tuturor proprietatilor sale.
Aspect : Roșu cu tonuri negre care denotă tinerețe și margini ușoare de plăci.
Nas : Foarte aromat, fructat si proaspat. Note finale ușoare care amintesc de vanilie.
Gură : Fructul său, aciditatea plăcută și o surpriză fantastică de prospețime.
Recomandari culinare: Gratare, preparate din orez in general, friptura de carne si tocanite traditionale, paste, pui curry, burritos, fajitas, pizza, paste bolognese, tapas si pinchos etc.
Free Zante Alb 2021 este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”. Recomandarea noastra reprezinta “spiritul de vita libera”, caracteristic cramei de la Sarica Niculitel.
Vinul realizat din struguri Aligote este unul proaspat si vioi, cu arome de fructe, pelin si cicoare.
Degusta-l la 10 grade Celsius, alaturi de aperitive pe baza de branzeturi, salate usoare, fructe de mare sau salate cu fructe.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este un vin alb demisec, certificat DOC CMD Husi, cu 12,5% continut de alcool, un cupaj obtinut din trei soiuri de struguri din recolta 2021. Alaturare fructuoasa a trei soiuri, Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este memorabil prin aromele complexe sustinute de o prospetime greu de egalat.
Componenta olfactiva este puternic fructata, cu note subtile de flori si soc. Un vin usor aromat, cu o culoare galbuie stralucitoare, ce delecteaza papilele si le invaluie cu gust de fructe albe.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb se serveste la o temperatura recomandata de 8-10ºC, acompaniat de preparate din carne de pasare, peste sau fructe de mare, salate precum si alaturi de branzeturi fine.
DOC – CMD Husi
Cupaj: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel