Un cupaj indraznet, din sase soiuri, care ii confera o mare complexitate. Culoare galben pai cu reflexe verzui, strălucitor. Nas exotic, cu note de flori de primăvara, salcâm, primule, menta, mar auriu, ananas, pomelo si vanilie.
Mineralitatea și sapiditatea subliniaza complexitatea sa intriganta, pretandu-se foarte bine invechirii. Gustul este persistent, elegant si invaluitor.
Temperatura de servire recomandata este de 8-10 C. Poate insoti elegant preparate din crustacee, peste sau risotto dar si o tarta cu crema de vanilie sau un cheesecake cu glazura din fructul pasiunii.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Feyeasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Aligote,Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian
Cuvee Rose Migala Cuvee 25, este un vin roze obţinut din Feteasca Neagra, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon. Vinul scoate mai întai în evidenţa arome olfactive de flori de cireş japonez, frezii, zmeura, pomelo, nectarine şi ierburi mediteraneene. Pe palat, gasim arome de dulceaţa de fragi.
Savuraţi acest roze la 8-10 grade Celsius, alaturi de aperitive franţuzeşti, salate sau ştiuca umpluta.
Este un maturat jumatate în butoaie noi, jumatate in butoaie de a doua si a treia trecere, cu note florale și de fructe negre. Coacaze negre si rosii zdrobite, dulceata de prune, dar si o nota de cedru sau mir. Oxigenarea scoate la iveală note de grafit. Nasul este proaspăt, răcoros, dar intens si complex.
Gustul este mediu spre plin, cu o coloana solida de taninuri rotunde cu granulatie fina, sustinut de aciditatea vibranta a fructelor rosii si negre, cu un final lung.
Temperatura de servire 14-16 C si poate fi excelent acompaniat de preparate din vanat cu par, fripturi la cuptor sau, de ce nu?, o tochitura moldoveneasca. La desert ar fi perfect lângă un cozonac.
Acest vin cu frumoasa sa culoare aurie si aspectul verde, are arome tipice de muscat de floare de portocal, parfum de trandafir si, de asemenea, floral de lacramioare. În gură foarte surprinzător cu o aromă dulce, dar totuși uscată cu un mic postgust amar.
Perfect pentru a combina cu sparanghel, prepare din pește și, de asemenea, ideal ca aperitiv.
IGP Côtes Catalanes
Soi de struguri: 60% Muscat d’Alexandrie, 40% Muscat Petits Grains
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.
Îngemănare între Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, vinul aduce câte ceva de la fiecare soi.
Parfumuri diafane de flori de câmp, miere şi caisă albă se împletesc plăcut cu notele de cireaşă şi măr roşu proaspăt, dar şi cu tuşe vegetale, care îi amplifică senzaţia de prospeţime. O parte din Feteasca Regala a fost maturată în butoaie noi din stejar românesc timp de 4 luni .
Recomandam o aerare ușoară a vinului și o temperatură de servire de 8 – 10 º C.
DOC-CMD Dealu Mare
Soiuri: Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificata in alb
Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
Un vin grațios ce a fost maturat în butoaie de lemn de stejar timp de 6 luni. Are o culoare galben pai ușor translucid, un buchet expresiv de pepene galben, flori de soc, fructul pasiunii și o tentă de vanilie în aroma și gust. Persistent, complex și cu o structură bogată, acest vin este o adevărată reflecție a elegantei și nobleței în sticlă.
In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.
Simfonia a 5 soiuri de struguri a dat nastere unui rose vivace si delicat,de mare clasa. Proaspat, crocant si mineral acest vin intruchipeaza rafinamentul si eleganta.
Soi: Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra
Floral,mineral,citric,acest vin prezinta echilibru perfect intre prospetime si complexitate. Aromele de flori de camp,ierburi aromatice si alune verzi se amplifica gustativ de un corp onctuos cu note generoase de piersici,caise si lime.