”Am pus in acest Cabernet Sauvignon de Tohani toata cunoasterea,maiestria si iubirea pe care le am pentru vin.E vinul unei vieti petrecute in vie.” – Ion Marin / Maestru oenolog Tohani
Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta. Caracteristic soiului Cabernet Sauvignon, este generos in arome si razbat fara multe dificultati, tonuri de coacaze negre si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente si lemn. E un vin puternic iar gustul este pe masura. Taninuri modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, cu structura solida si matasoasa, unde postgustul lung se imparte altruist, intre gemuri si condimente.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam o decantare de minim doua ore. Va propunem sa asociati vinul cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat si branzeturi maturate.
Vinul de top al domeniului! Parfum intens de fructe negre coapte și cerneală, împletite cunote puternice de stejar și elegante note minerale. Pe palatin, este extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu tanini mătăsoși și netezi. Un vin plin de nuanțe, în care notele din nas sunt completate de cele de tutun, cacao și cafea. Sfârșit proaspăt, persistent.
Perioada optimă de consum: 2024 – 2037
Producător: Aalto Bodegas y Viñedos – Ribera del Duero
Oenolog: Mariano García Fernández
Soi: 100% Tinto Fino (Tempranillo) – vițe vechi de 60 – 90 ani de pe parcele selcționate din La Horra și La Aguilera, struguri culeși manual
Culoare: roșu-purpuriu închis și dens
Miros: parfum intens de prune, cireșe negre și cerneală cu note puternice de stejar și elegante note minerale
Gust: extrem de complex, proaspăt, structurat și dens, cu tanini frumoși; un vin plin de nuanțe, în care notele din nas sunt completate de cele de tutun, cacao și cafea; sfârșit proaspăt și persistent
Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, vânat mare, friptură de miel, rață, tocănițe, cîrnați fripți, șuncă de Serrano
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii provin din șapte sate diferite din provincia Burgos. Au fost culeși în cutii mici de 15 kg și triați ciorchine cu ciorchine.
Vinul a fost maturat 21 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc și a fost îmbuteliat în septembrie 2021.
Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi .
Faimosul brandy din struguri este unul dintre cele mai bine vândute sortimente din Italia. Istoria acestui brand începe în anul 1820, sortimentele rămânând fidele tradiţiei până în zilele noastre. Vecchia Romagna este distilat din soiul Trebbiano, cunoscut în Franţa sub denumirea Ugni Blanc. Acest soi de struguri stă la baza creării majorităţii coniacurilor premium din întreaga lume. Sortimentul este învechit timp de un an în butoaie din lemn de stejar. Gustul său plăcut, catifelat, proaspăt şi fructat conferă versatilitate produsului, care poate fi savurat simplu, într-un mix sau cu îngheţată.
Notele degustării:
Miros: Un parfum dulce de caise uscate, vanilie şi miere, cu un strop de condimente.
Gust: Arome bogate de cafea, scorţişoară, miere şi condimente, cu accente fructate.
Doar 1450 de sticle au fost produse de această ediție a vinului Sintagma – un vin ecologic, cupaj din Rara Neagră și Cabernet Sauvignon, din struguri cultivați în podgoriile Equinox din apropierea satului Olănești. Maturat în baricuri timp de 30 luni.
O culoare atrăgătoare de un rubiniu intens cu reflexii închise. Arome de fructe negre coapte, cireșe amare și prune confiate, dublate fin de note delicate de cafea. O structură fină, echilibrată și elegantă. Un gust memorabil! Un postgust lung, condimentat. Impresionant! Vinul a fost maturat timp de 30 de luni în baricuri de stejar.
Temperatura de servire: 16-18 °C
Gastronomie: Charcuterie sau platou cu brânzeturi maturate fine. De exemplu, Cheddar, cașcaval maturat în vin, Gouda. Platouri cu mezeluri și prosciutto și jamon. Carne de vânat, carne de miel, vită, rață și porc.
Recolta 5 Elemente, 2019, eticheta bordeaux reprezintă o ediție diferită față de combinațiile anterioare ale edițiilor cu care ne-am obișnuit. Vinul a fost maturat timp de 16 luni în baricuri de stejar. S-au produs 2000 de sticle.
Cupajul din această ediție este creat din următoarele soiuri:Shiraz, în capul listei cu 30%. Ceva neobișnuit față de anii precedenți în care domina fie Cabernet Sauvignon fie Merlot. Shiraz este un soi destul de corpolent și echilibrat. E singurul soi roșu care suportă în cupaje mai multe soiuri, până la 13 soiuri într-un singur cupaj. Acesta este definit de un caracter impresionant, condimentat, picant.Rară Neagră 23% – aici soiul românesc oferă o senzație de catifelat, în perfectă armonie cu bărbătosul Shiraz. Carménère 19%– rolul său este de a oferi vinului mai mult fruct și taninuri moi. De asemenea, acesta oferă senzații răcoroase, de mentă verde. Malbec 18% – un soi robust, corpolent care oferă caracter și un echilibru în ceea ce privește aciditatea. Merlot 10% – cel mai mai diplomat soi care împacă orice pretențios.
Catifelat și elegant.5 Elemente 2019, eticheta bordeaux, vinul impresionează prin caracterul său plin, impresionant cu robă de un roșu rubiniu intens. Nasul cucerește prin note de fructe negre dulci, cafea, ciocolată, piper negru măcinat și lemn dulce. Structură plină cu un echilibru privind nivelul de alcool 14% și aciditate medie. Un final fructat și condimentat ,cu un postgust lung.
Un vin grațios ce a fost maturat în butoaie de lemn de stejar timp de 6 luni. Are o culoare galben pai ușor translucid, un buchet expresiv de pepene galben, flori de soc, fructul pasiunii și o tentă de vanilie în aroma și gust. Persistent, complex și cu o structură bogată, acest vin este o adevărată reflecție a elegantei și nobleței în sticlă.
In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.
Strugurii recoltați în podgoriile deluroase sunt presați ușor.
Fermentarea primară a mustului la temperatura de 16/18 ° C este urmată de un proces de spumare la temperatură scăzută pentru a respecta aromele prețioase pe care le putem aprecia în buchetul său floral, într-un gust placut moale și armonios.
Să-l gustăm ca pe un aperitiv, cu aperitive delicate sau în perfectă concordanță cu fructe de mare la grătar.
Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.