Galben auriu, cu inflexiuni verzui, limpiditate foarte bună. Arome
fructate (piersică, grapefruit rosu), florale (salcâm,soc), ierboase (fan și caprifoi). Rotund, vioi, echilibrat, aciditate și un impact gustativ de
prospețime.
Recomandari culinare: Brânzeturi proaspete; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre;pește de râu (păstrăv, știucă); Deserturi cu fructe (piersici, caise)
(imaginea afisata are rol informativ,culoarea capisonului poate fi de culoare diferita)
Fetească Regală Barrique se adresează celor care vor să savureze un vin elegant, proaspăt, cu un buchet armonios, limpiditate cristalină şi postgust persistent. Sortimentul poate fi savurat alături de salate cu carne, preparate din bucătăria asiatică, pește la grătar sau tarte cu fructe.
Notele degustării:
Miros: Note florale seducătoare şi arome de fructe albe zemoase.
Gust: Arome proaspete şi dulci de ananas, mango, piersică şi pară, cu accente de flori de salcâm.
Culoare: Galben auriu, cu tonuri verzui.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor. Aromele sunt un cocktail de fructe rosii cu fructe tropicale – zmeura, maracuja, papaya si merisoare. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat,ii da vinului un corp suplu si placut.
Muse Night este usor demisec cu aciditate vibranta perfect echilibrata de aromele de fructe confit din postgust.
Recomandam acest vin cu: De unul singur, cu Carpaccio de peste, pizza Hawaiana, salate cu fructe tropicale, creveti, languste si avocado.
Deserturi de vara: salate de fructe, tort de inghetata.
Se recomanda a fi servit la 7 – 10 grade Celsius
Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Cuvée Überland este vinul-fanion al Cramelor Recaș, cu un istoric de vinificare recunoscut prin numeroase distincții locale și internaționale – ultima dintre acestea fiind cea a celui mai bun vin roșu românesc din cadrul competiției „London Wine Competition 2022”.
Magia unui vechi soi autohton, exprimat într-un mod unic, datorită integrării sinergice cu terroir-ul nostru. O experiență mistică de arome primordiale. Complexitate surprinzătoare de fructe negre și condimente, cafea prăjită și ciocolată neagră.
Culoare roşu intens. Arome intense de condimente negre, apoi îmbogățite cu note intense de fructe de padure coapte, cum ar fi zmeură și mure, urmate tente de cacao, humus și lemn dulce. Textură tanică elegantă, consistentă, rotundă şi persistentă .
Asociere culinara/: Preparate din carne rosie, vanat
Temperatura de servire: 18 – 20 grade C
DOC – CMD Recas
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec / nefiltrat
Producator: Petro Vaselo
Tara: Romania
Galben auriu cu arome delicate de flori albe, mere şi citrice, continuate de o tentă minerală care să încheie cu note elegante de condimente dulci. Finalul este plin, dens şi energic şi trece de la uşoare tente picante la note discrete de migdale.
O podgorie unică, cu un sol predominant calcaros. ”Chardonnay Cru-ul” nostru, mineral și untos, vesel și exuberant, care te răsplătește cu aromele și complexitatea sa.
Eleganţa soiului Pinot Noir se întâlnește cu resursele unui terorir unic. Rezultatul este unic și irepetabil, o interpretare fascinantă a acestui soi. Note florale și de cireșe învăluite, de taninuri moi urmaţi de note balsamice.
Arome de ierburi proaspete, note balsamice, Palat elegant, învechirea pe termen lung în butoaie de stejar,
DOC-CMD Recas
Alcool: 14 %
Cantitate: 750 ml
Tip: rosu / sec – vin nefiltrat
Soi: Pinot Noir
Producator: Petro Vaselo
Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritoriala a unui cupaj clasic de Bordeaux ce exprima potentialul nostru prin posibilitatea comparatiei. Arome de coacaze negre, afine si visine, condimente si o structura solida bazata pe tanini usor neimblanziti.
Petro Vaselo – “The Soul of our Soil”. Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
CARACTERISTICI GENERALE:
DOC – CMD Recas
Tip: Sec / Nefiltrat
Culoare: Rosu
Cupaj: Cabernet Sauvignon / Merlot
Arome: Fructe rosii si negre, tipice soiului
Tara de origine: Romania
Regiune: Recas
Alcool: 14,5 %
Temperatura de servire: 18 – 20°C
Cantitate : 750 ml
Producator: Crama Petro Vaselo
Un Cabernet Sauvignon fin, cald, profund si aromat. O exprimare inflacarata a terroir-ului de Recas, o adevarata calatorie catre origini. Note de fructe rosii si negre. Postgustul prezinta note condimentate, tipice soiului.
Asociere culinara: Mancaruri pe baza de trufe, sau ierburi aromatice, preparate la protap.