Afișez 1–12 din 25 de rezultate

  • REDUCERE

    Cuvée Amaury 2021

    Te-ai gândit vreodată ce face un vin să fie bun? Pentru noi răspunsul este grija pentru calitate și atenția pentru aromele care fac din fiecare pahar o experiență unică.
    De aceea, enologul nostru, Aurel ROTĂRESCU, a propus pentru Cuvée Amaury 2021 o rețetă formată din 50% sălbăticie – Sauvignon Blanc, 30% pasiune fructată – Chardonnay și 20% finețe și echilibru – Riesling de Rin. Toate adunate într-un singur loc: Podgoria Dealu Mare.
    Strugurii fac vinul iar ei sunt influențați de ploaie, de soare, de frig, de pământ. De asta, în fiecare an gustul lor diferă. Uneori sunt mai dulci și mai seci, alteori mai apoși și mai puțin dulci. Acest lucru se observă și în vin. Toate aceste condiții au făcut din Cuvée Amaury 2021 un vin cu alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor culeși manual. Finalul lung, ușor dulce, te va lăsa cu un gust plăcut după fiecare pahar, oferindu-ți încrederea necesară ca să mai servești încă unul.
    Nota de eleganță și feeria de arome pentru Cuvée Amaury 2021 este asigurată de maturarea vinului vreme de 4 luni în baricuri din stejar francez de 1 și 2 ani – dulapul nostru cu mirodenii. Am ales stejarul pentru că are calitatea de a imprima o serie de gusturi și de arome vinurilor, adăugându-le valoare și o notă de rafinament.
    Vinul Cuvée Amaury 2021 îl poți servi rece (13°C – 14°C) ca aperitiv sau în compania unor preparate din pește sau carne albă. Iar dacă îl păstrezi vreme de 10 ani în condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate optime, îl poți transforma într-un cadou special pentru cei dragi.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Cupaj: Sauvignon Blanc 50% Chardonnay 30% Riesling de Rin 20%
    Tip: alb / sec
    Alcool: 13%
    Cantitate: 750 ml
    Potential invechire: minimum 10 ani
    Producator: Crama Serve
    81.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Tohani – Vinoteca Feteasca Neagra 2010

    Editie Limitata: 3099 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
    Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
    Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    234.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Tohani – Vinoteca Feteasca Neagra 2007

    Editie Limitata: 3007 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
    Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
    Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 13,9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    265.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Tohani – Vinoteca Feteasca Neagra 2001

    Editie Limitata: 3131 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
    Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
    Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    324.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Tohani – Vinoteca Tamaioasa Romaneasca 2010

    Editie Limitata – 3522 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
    Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
    Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Tamaioasa Romaneasca
    Tip: alb / dulce
    Alcool: 9,2%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    180.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Tohani – Vinoteca Tamaioasa Romaneasca 2008

    Editie limitata: 4430 sticle
    Drag pasionat,
    Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
    Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
    Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
    Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
    SERVIRE:
    De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Tamaioasa Romaneasca
    Tip: alb / dulce
    Alcool: 9%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Tohani
    202.50 lei Adaugă în coș
  • Apogeum Feteasca Neagra 2019

    Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
    Vinificatie:
    Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
    după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
    Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
    sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
    Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
    Servire:
    15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
    vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
    mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
    adecvat.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,8%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Apogeum
    235.00 lei Adaugă în coș
  • Apogeum Feteasca Neagra 2019

    Apogeum anul VIII, adică recolta 2019, este lansat în februarie 2023, în ediție limitată de 9156 sticle. Are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârșit, cu final de ciocolată neagră și vișine.
    Vinificatie:
    Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, în amfore de ceramică
    după metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru.
    Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culeși manual,
    sortați boabă cu boabă de către propietar alături de familia lui.
    Invechirea se face în butoaie de stejar franțuzesc, timp de 2 ani, apoi se depozitează în beci unde stau la maturare în sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, și doar în urma obținerii medaliei de aur sunt scoase la vânzare.
    Servire:
    15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare. Acest
    vin este un vin vedetă și nu sugerăm asocierea cu niciun fel de
    mâncare, ci la finalul mesei, alături de o țigară de foi și un anturaj
    adecvat.
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14,8%
    Cantitate: 750 ml
    Ambalaj: cutie personalizata
    Producator: Crama Apogeum
    280.00 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Vinoteca – Colecție Cuvee Charlotte 2006, 2007,2008

    (se comercializeaza doar in pachet de 3 sticle – cate un exemplar din fiecare an afisat)) – Pretul este pentru achiziatia a 3 sticle!
    O degustare verticală nu înseamnă doar o comparație seacă între edițiile din ani diferiți ale aceluiași vin. O degustare verticală este un studiu asupra maturizării vițelor, asupra efectelor pe care o ploaie nepotrivită, o grindină violentă sau o primăvară întârziată le pot avea asupra aromelor și nuanțelor din gust. Este o incursiune în istoria unui producător sau a unei regiuni și un prilej de retrospecție într-o piață care abia începea să se contureze la data la care se nășteau câteva dintre vinurile pe care le aveți acum sub ochi.
    1. Cuvée Charlotte 2006
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră
    Un vin rubiniu pal, cu margini ruginii, ale cărui prime arome duc cu gândul la iodul nucilor verzi. După aerisire apar rapid notele de mure și dulceață de coacăze, cu un fundal de lemn dulce, frunze de fag uscate și pământ, totul condimentat cu ascuțimi de piele tăbăcită și ardei iute uscat. Gustul plin, rotund, debutează cu mieji de nucă din magiun de prune, sâmburi de caisă din dulceață, smochine și cacao. Taninurile fine sunt integrate, dar nu inactive, aducând un plus de tinerețe cupajului.
    2006 a fost un an dificil pentru vinurile roșii, cu o primăvară rece, care a amânat înfloritul viilor, și o vară ploioasă, care a împiedicat în multe zone ajungerea la maturitate a unor soiuri. Vinul de față este o dovadă a amplasării deosebite a parcelelor noastre din Ceptura și a calității excepționale a solului, fără de care nu ar fi fost posibilă nașterea unui vin cu o asemenea speranță de viață.
    2. Cuvée Charlotte 2007
    Cupaj: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot
    Roșu granat, cu menisc cărămiziu, acest vin spectaculos a ajuns la maturitate, afișându-și fără reținere personalitatea complexă, nivelurile de arome și jocurile de intensitate. Proaspăt deschis, pare un vin reținut, dominat de lemn afumat, gemuri și magiunuri, însă după contactul cu aerul încep să apară, destul de repede, notele de cireșe negre, dulcețuri, cireșe, prune afumate și chiar note vegetale, de frunze verzi groase.
    Gustativ își confirmă complexitatea, evoluând de la note închise către fructe negre și roșii, totul punctat de senzația definitorie a cupajului, o catifelare de pralină de ciocolată neagră învelită în pudră de cacao. Finalul dominat de fructe este armonios îmbrăcat în note condimentate de scorțișoară și piper negru, iar taninurile fine contribuie la amplificarea și prelungirea senzațiilor din postgust.
    2007 a fost un an ideal, cu un val de căldură pornit la începutul verii și continuat neîntrerupt, fără excese semnificative, până la 15 septembrie, când a început culesul strugurilor. Un an foarte bun pentru vinurile roșii, dar absolut excepțional pentru cele albe.
    3. Cuvée Charlotte 2008
    Cupaj: Merlot, Fetească Neagră
    Din recolta unui an deosebit, acest vin rubiniu cu tente granat are un debut sobru, închis, de frunze uscate, stafide, pământ și fum, făcându-l să pară chiar mai matur decât este. Bine aerisit, începe să dezvolte întâi note de condimente lemnoase (scorțișoară, cuișoare), urmate de prună coaptă afumată, magiunuri și compot de cireșe.
    Faptul că este un vin care abia a făcut pasul dinspre tinerețe spre maturitate este sesizat abia în gust, unde se regăsește o adevărată explozie de fructe roșii, prune afumate, coacăze roșii și negre, care abia lasă la suprafață notele de cacao, ciocolată neagră, lemn și fum. Corpul, după bogăția de arome din nas, nu se lasă mai prejos și vine să rotunjeasăa ansamblul , aducând note de prună , stafide, gutuie coaptă. Echilibru foarte bun între aciditate și senzația de dulce face ca vinul sa fie foarte agreabil pe final, ajutat și de tanini fini și eleganți.
    2008, un an bun, pentru o parte dintre vinurile roșii din sudul României, a fost și un an de pus la încercare răbdarea podgorenilor. După o primăvară un pic întârziată, o vară cu un debut ploios dar fierbinte, un val de căldură a lovit la începutul lui septembrie, dar care nu a durat mult, toamna a fost scurtă . Cei care au avut grijă la modul profesionist au avut recolte cel puțin mulțumitoare.
    Temperatură de servire: 13-15°C
    Aerisire: 6-8 ore în sticla desfăcută, 45-60 min. în decantor
    Cantitate: 3 x 750 ml
    Producator: Crama Serve
    634.50 lei Adaugă în coș
  • REDUCERE

    Rasova – Feteasca Neagra 2018 by Macici

    “Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploaie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.
    Iar alaturi de ele, am imbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului.Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat.” Razvan Macici
    Note de degustare: O Feteasca Neagra tipic romaneasca vinificata cu maiestrie din struguri autohtoni, culesi manual in zona Dealu Mare, sortati si desciorchinati fara zdrobire si macerati printr-un sistem dublu de “pigeage” manual. Fermentatia malolactica are loc in butoaie de 300 litri, iar maturarea are loc in cinci butoaie noi din lemn romanesc timp de 2 ani si 6 luni. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla inainte de a iesi pe piata. Are potential mare de invechire, de 10-15 ani.
    Nas: Buchet elegant si intens in arome fructate puternice si robuste, note de vilete, senzatii elegante de trufe si condimente uscate.
    Gust: Gustul este fin si matasos, cu structura atletica datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Prezinta note de prune afumate si senzatii de ciocolata, culminand cu un postgust lung si amplu,in care se resimt tente de ciocolata amara si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara.
    Asociere culinară: Este ideal alaturi de carne de vita, miel, vanat si mancaruri traditionale.
    Temperatură de servire: 12-15 grade Celsius
    Soi: Feteasca Neagra
    Tip: rosu / sec / nefiltrat
    Alcool: 14,5%
    Cantitate: 750 ml
    Acest vin este vinificat de Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova.
    225.00 lei Adaugă în coș
  • 1000 de Chipuri – Merlot de Fintesti 2017

    Editie Limitata: 5060 sticle
    Vin cu o corpolență bine structurata, culoare roșu rubiniu, aciditate echilibrată, tanini expresivi, postgust lung și ușor catifelat.
    Nas: Fructe negre, stejar, vanilie, pâine prăjită, cacao.
    Gust: Destul de complex, note de vișine negre, prune, merișoare și stejar pe tot palatul gurii tale.
    Asociere culinară: Merge foarte bine cu carnea de vită, vânatul (căprioară, mistreț), mâncare ușor picantă, paste cu sos roșu.
    Temperatură de servire: 16 grade Celsius
    DOC – CMD Dealu Mare
    Soi: Merlot
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 15%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Divine Area – 1000 de Chipuri
    Tara de origine: Romania
    115.00 lei Adaugă în coș
  • 1000 de Chipuri – Sforile Fintesti FN’14

    DOC – CMD Dealu Mare
    Productie: 6840 sticle
    Tip: Rosu / sec
    Soi: Feteasca Neagra
    Alcool: 17 %
    Recolta: 2020
    Podgorie: Fintesti, Dealu Mare
    Producator: Divine Area – 1000 de Chipuri
    Tara de origine: Romania
    285.00 lei Adaugă în coș