Aromat și proaspăt, galbui-verzui, cu gust puternic inmiresmat, tandru si generos. Aroma delicata este formata dintr-un melanj de nuante de trandafiri si note de fructe tropicale. Gust robust,stimulator,cu o dulceata minunata pe final.
Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C
Vin suplu, fructuos, vioi, cu arome de fructe de padure, alcatuit din soiurile de vin roze Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, gustul sau aminteste de fructe zemoase, lamaie si pere sustinute frumos de o subtila senzatie de dulce.
Culoarea sa trandafirie te provoaca la mai mult de un pahar.
Vin suplu, fructuos, vioi, cu arome de fructe de padure, alcatuit din soiurile de vin roze Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, gustul sau aminteste de fructe zemoase, lamaie si pere sustinute frumos de o subtila senzatie de dulce.
Culoarea sa trandafirie te provoaca la mai mult de un pahar.
O Tamaioasa Romaneasca demidulce de exceptie obtinuta partial din struguri stafiditi. Aroma complexa de piersica rosie coapta si fructe exotice ca mango este completata de note discrete de petale de trandafir, fagure de miere si caise confiate. Un vin complex si corpolent, cu aciditate peste medie si alcool modic. Vinul are o aroma pregnant de fructe exotice, complexitate si un post gust lung si persistent.
Cuvée Maxence 2019 este un simbol al noilor începuturi. De câte ori îl bei, el îți amintește că nici o situație nu este de netrecut și că, în unele cazuri, te poți surprinde chiar și după 26 de ani. Răbdarea și pasiunea care ne-au însoțit în crearea sa este mai mult decât procesul de realizare a unui vin, este o sărbătoare.
Mirosul său fructat, de pere de vară, piersici albe cu note de flori de salcâm, miere și cremene ne duce cu simțurile în lunile de vară când visezi la o ploaie răcoroasă care îți mobilizează toate simțurile. Obținut din Riesling de Rin, celebrul soi de struguri care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene, ne surprinde cu prospețimea unor arome echilibrate, cu o aciditate plăcută. Dă-i timp pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Pentru noi, potențialul de învechire de minim 15 ani se numără diferit. Fiecare an al maturității sale va avea echivalentul unei ființe dragi nouă, care va crește sub ochii noștri și ne va aminti de începuturile lui Cuvée Maxence.
Servit la 12-13°C, este un însoțitor ideal pentru o paletă largă de deserturi, dar și pentru faimosul “foie gras” franțuzesc. Servește-l la o masă cu o friptură din carne albă cu sosuri dulci apoi savurează-l alături de un desert cu mere caramelizate.
Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
Culoare: Roz somon.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
Specifică Cotnariului este culoarea strălucitoare, roz antic cu nuanţe trandafirii. Busuioaca Rose Demidulce bucură cu un gust intens fructat şi aciditate medie.
Recomandăm să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate. Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
Arome intense de busuioc completate de note florale.Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.