Showing 73–84 of 136 results

  • Ferrari Perlé Bianco Riserva 2015

    „ Perlé Bianco” Riserva de la Ferrari provine din cele mai bune crusuri Chardonnay cultivate la altitudine,chintesența stilului Perlé. Seduce prin complexitatea și catifelarea sa rafinată. Acesta provine din selecția atentă a loturilor de Chardonnay, despre care vinificatorii Casei consideră că sunt mai potrivite pentru învechirea îndelungată. Este un Trentodoc Riserva care seduce prin personalitatea sa versatilă, fascinează prin armonie și cucerește prin eleganța sa.
    La vedere perlajul, fin si persistent, danseaza intre reflexe aurii. Nasul dezvăluie un buchet de mare complexitate în care ies în evidență note de cedru confiat, dulceață de gutui și senzații florale care sunt preludiul unor întinderi mai complexe de briză de mare și pâine condimentată. La înghițitură prospețimea și aroma se îmbină în perfectă armonie cu o moliciune rafinată care readuce la șederea îndelungată pe drojdie. Persistența gustativă finală este magnifică, dând arome de piper alb și caise deshidratată.
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant / alb / brut
    Maturare: minim 6 ani pe drojdii
    Alcool: 12,5%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Ferrari Trento
    Tara: Italia
    250.00 lei Add to cart
  • ”Cosimo” Collezione Privata – Primitivo di Manduria 2019

    96 Puncte Luca Maroni: Deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă și minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci. Impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi. Prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură. Se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire.
    Soi: Primitivo (Zinfandel) – vițe vechi de peste 60 de ani; struguri cultivați cu metode tradiționale, culeși și selecționați manual, ciorchine cu ciorchine
    Culoare: roșu intens cu tente purpurii
    Miros: gem de fructe roșii cu adieri de fructe negre
    Gust: deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă; minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci; impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi; prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură; se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire
    Recomandări gastronomice: un vin de meditație ideal, dar care merge foarte bine și cu carne roșie, vânat, somon, ton, legume la grătar, brânzeturi maturate (Grana Padano)
    Maturat cel puțin 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.
    Alcool: 15%
    Tip: rosu / sec
    Cantitate: 750 ml
    Temperatura de servire: 16-18°C
    Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Taranto, Puglia
    Tara: Italia
    160.00 lei Add to cart
  • La Pruina – Negroamaro Rosato IGT 2022

    Culoare roz intens cu reflexii vii, gust plăcut fructat de zmeură și căpșuni. Intensitate și final excelente.
    Recomandat alături de aperitive sau în combinație perfectă cu paste, carne albă și pește.
    Soi: Negroamaro
    Tip: rose / sec
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: La Pruina
    Tara: Italia
    56.00 lei Add to cart
  • ”Papale” Primitivo di Manduria 2021 – Magnum (1,5L)

    Garantie SGR +0.50 lei
    Exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce, cu o tentă de vanilie. La gust, e rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung, elegant și aromatic.
    Soi: Primitivo (Zinfandel)
    Culoare: roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet
    Miros: exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce
    Gust: rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool; structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate; postgust lung, elegant și aromatic
    Recomandări gastronomice: excepțional cu preparate picante și orientale, vițel, miel, coaste afumate, fripturi cu coriandru, paste (penne all’arrabbiata, spaghetti alla carbonara, raviolli), carne roșie la grătar, friptură, tocană, brânzeturi maturate
    Alcool: 14%
    Litraj: 1500 ml
    Temperatura de servire: 16-18°C
    Maturat cel puțin 8 luni în butoaie de stejar franțuzesc.
    Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Manduria, Puglia
    Tara: Italia
    170.50 lei Add to cart
  • ”Papale Linea Oro” Primitivo di Manduria 2019 – Magnum (1,5L)

    Garantie SGR +0.50 lei
    97 Puncte Luca Maroni:Caracterul și căldura vinului din Puglia la superlativ! Dacă vă plac vinurile bogate, corpolente și catifelate, acesta e vinul. Parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră. În gură, caracterul picant al soiului se împletește cu complexitatea, textura superbă și intensitatea fructului. Un vin profund și seducător, de o mare prospețime.
    Soi: Primitivo (Zinfandel) – struguri culeși și selecționați manual
    Culoare: roșu-rubiniu intens
    Miros: elegant și complex, cu parfum vanilat, picant, pe note de prune, fructe de pădure, cireșe coapte, cicocolată neagră
    Gust: se distinge prin eleganța rafinată; rotund, cald și deosebit de catifelat, cu o mare bogăție și varietate de arome dominate de prune, gem de fructe de pădure, lichior de cireșe și stejar; textura excelentă se identifică cu terroir-ul; final lung și elegant, în care se păstrează întreaga prospețime a vinului
    Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, chiftele, sosuri sățioase, preparate picante, brânzeturi maturate
    Vă sfătuim să-l aerați cu o oră înainte de a-l bea sau să-l treceți o dată printr-un aerator, în momentul servirii.
    Alcool: 14,5%
    Litraj: 1500 ml
    Temperatura de servire: 16-18°C
    Maturat cel puțin 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american
    Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Taranto, Puglia
    Tara: Italia
    275.50 lei Add to cart
  • Astoria – Luxury Gold”Kingdom”

    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
    Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.
    Soi: soi aromat tipic din provincia Treviso
    Tip: spumant / alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    110.00 lei Add to cart
  • Astoria – Fanò Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato

    Garantie SGR +0.50 lei!
    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
    Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco / alb / extra brut
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    78.50 lei Add to cart
  • Gelso d’Oro Nero di Troia 2021

    Garantie SGR +0.50 lei
    Acest vin este rodul unei pasiuni străvechi, născută din mâinile pricepute ale oamenilor îndrăgostiți de țara lor natală. Obținut din presarea strugurilor nobili crescuți între dealuri și mare, într-un mediu căruia natura i-a dat frumusețe și căldură, acest Nero di Troia este un vin de o mare eleganță și tipicitate.
    Podgoria este situată în Borgo Tressanti, în districtul geografic numit Daunia. Solul fiind nisipos, permite dezvoltarea viței de vie în cele mai bune condiții. Apropierea de mare a podgoriilor Podere29 aduce avantaje considerabile, atât pentru tipul de nisip cât și pentru solul extrem de mineral. Recoltarea, efectuată la primele ore ale dimineții, începe între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Fermentarea alcoolică are loc în butoaie din oțel inoxidabil, unde are loc și fermentația malolactică. Procesul de vinificare se finalizează prin rafinarea în butoaie de stejar francez.
    De un roșu rubiniu intens, are arome de fructe de pădure negre cu tonuri succesive de cacao, scorțișoară, chimen și ienupăr. La gust este învăluitor, plin, corpolent și tanic pe bună dreptate, cu tonuri catifelate și un final echilibrat și foarte lung.
    Vin potrivit pentru alimente bogate în arome, feluri de mâncare condimentate, carne roșie prăjită și la grătar, vânat, brânzeturi și mezeluri. Este indicat să fie defăcut cu cel puțin o oră înainte de servire.
    IGT Puglia
    Soi: Nero di Troia
    Tip: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Podere29
    Tara: Italia
    150.50 lei Add to cart
  • Prosecco Piccini – Venetian Dress D.O.C

    Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
    Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
    Soi: 100% Glera
    Tip: prosecco / alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Piccini
    Tara: Italia
    78.00 lei Add to cart
  • Prosecco Venetian Dress D.O.C – Rose Millesimato 2022

    Un Rose jucaus si senzual, venit din zona Veneto, se alatura gamei premium Prosecco Piccini. Venetian Dress Rose, are un buchet moale de fructe rosii, dulci, sustinut de un perlage delicat si persistent. O editie limitata de prestigiu legata direct de conditiile meteorologice individuale si unice ale acestui vintage. Glera, folosit pentru vinurile Prosecco, si strugurii Pinot nero sunt recoltati si vinificati separat. Venetian Dress Rose este amestecul rezultat de diferite cuvee Glera selectate cu un mic adaos de Pinot Nero, vin rosu. Acest soi nobil de struguri adauga corp si complexitate vinului floral si elegant pe baza de Glera. Metoda Charmat este definita printr-o a doua fermentatie lenta si o perioada prelungita de invechire in rezervoare sub presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea aromelor de fructe de padure rosii si petale de trandafir ale vinului, tipice pentru Pinot Noir.
    Soi: Glera si Pinot Noir
    Tip: prosecco rose / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Piccini
    Tara: Italia
    78.00 lei Add to cart
  • Malicchia Mapicchia Primitivo Dolce 2020

    Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
    servit cu sosuri de fructe.
    IGP Puglia
    Soi: Primitivo
    Tip: rosu / dulce
    Alcool: 14,50 + 3 %
    Cantitate 750 ml
    Producator: Crama Barsento
    Tara: Italia
    175.00 lei Add to cart
  • Ronchedone – 2020 – Benaco Bresciano IGT

    Gustativ:
    Echilibru perfect între caracterul bogat și prospețimea dată de aciditate, cu taninuri mătăsoase și bine integrate.
    Olfactiv:
    Note intense de afine coapte, gem de fructe de pădure cu note balsamice și de ierburi verzi.
    Vinificare:
    Macerat și fermentat în inox, în contact prelungit cu pielița. Fermentare malolactică în “barriques”, unde rămâne 14 luni, urmată de 10 luni în sticlă.
    Recomandări gastronomice: barbeque, brânzeturi, paste, risotto, vânat, vită
    Temperatură servire: 15 – 18°C
    Potențial de învechire: 4 – 8 ani
    Strugure: Marzemino 45%, Sangiovese 45%, Cabernet Sauvignon 10%
    Ti: rosu / sec
    Alcool: 14%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Ca de Frati
    Tara: Italia
    145.00 lei Add to cart