Ferrarri Brut Trentodoc este sortimentul istoric al Cantinei Ferrari care exprima fuziunea perfecta a teritoriului Trentino si a strugurilor Chardonnay, fiind un Blanc de Blancs care se invecheste in sticla timp de 20 de luni.
Cu un perlaj fin si persistent, un nas proaspat, intens si cu o nota larga de fructe de mere Golden coapte si flori salbatice Ferrarri Brut Trentodoc are un gust armonios si bine echilibrat, cu o nuanta atractiva de fructe coapte si note de paine prajita.
Strugurii Sangiovese sunt culesi manual în lăzi, la mijlocul lunii septembrie. După o selecție atentă și un control al calității sunt depozitati pentru uscare timp de 45 de zile . Prezintă o culoare roșie intensă, cu nuanțe care se apropie de rubin.
Pentru nas, note de fructe și vanilie, care se deschid până la un final care amintește de condimentele coapte și tutun. Aciditatea sa, combinată cu blândețea taninurilor flexibile prin învechirea in butoaie de stejar, sporește indicii de fructe coapte care favorizează un postgust persistent la final.
Produs si imbuteliat in Italia la ” Leonardo Da Vinci wines”
Clasificare: Romagna DOC
Continut alcool: 15%
Aria de productie: Castrocaro Terme, Predappio, Bertinoro
Tipul de vin: rosu / sec
Soi: 100% Sangiovese
Invechire in butoaie de stejar francez și american: 12 luni
Premii castigate: 2021 Yearbook of the Best Italian Wines by Luca Maroni – 99 points
Un vin spumant Brut exceptional precum Banfi’s Tener reprezinta intr-un mod remarcabil o alegere excelenta pentru a fi savurat ca aperitiv.
Acesta capteaza in mod fidel trasaturile specifice ale vinurilor originare din regiunea Piemont in ceea ce priveste atat aroma, cat si structura.
Cu o natura intriganta si o versatilitate pe deplin manifestata pe durata intregii mese, Tener se impune ca un vin spumant care emana armonie, prezentand un echilibru perfect intre finete si aciditate.
Tener Extra Dry reprezinta o combinatie neobisnuita de struguri extrem de parfumati de Sauvignon Blanc si Chardonnay, putin folositi in productia de vinuri spumante.
Acest vin este remarcabil datorita aromelor sale intens deosebite. Cu o textura moale si rotunda, aceasta selectie este cu adevarat versatila: de la momentul aperitivului, trecand prin feluri principale cu fructe de mare si pana la carnea alba,
Tener Extra Dry se potriveste perfect in orice situatie.
Prezentand o culoare galben-pai stralucitoare, cu o spuma bogata si un perlage fin si persistent.
Acest vin este alegerea ideala pentru momentele de aperitiv si se potriveste de minune cu preparatele cu peste, crustacee si carne alba.
Acest Vigne Vecchie (vie foarte veche) este făcut din struguri Primitivo care sunt recoltați manual. Podgoriile au cel puțin 75 de ani. Acest vin frumos se maturizează în butoaie de stejar. Vinul are o culoare roșu rubiniu intens. Buchetul este complex cu prune, jeleu de cirese, o nota de tutun si este usor picant. Corpul este plin și în gură moale și bogat în tanin fin. Se aude gustul de cacao, cafea și vanilie.
Se combină frumos cu carne de miel, mâncăruri de vânat și brânzeturi învechite.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Premii: Luca Maroni – 99 puncte
Timp de 17 ani de cand s-a inceput producerea acestui vin, a primit nenumarate distinctii internationale, peste 40 de medalii de aur si de multe ori a primit titlul de “cel mai bun vin rosu din Italia”
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
O colectie extrem de limitata creata din strugurii culesi de la cea mai veche vie de Primitivo di Manduria a cramei – de peste 80 de ani. Acest vin rosu 100% Primitivo di Manduria este de o eleganta rara fiind invechit 24 de luni (cu un an mai mult decat vinurile Farnese Fantini) in baricuri de cea mai buna calitate. Contureaza o imagine gustativa exceptionala prin bogatia aromatica completata de finetea taninurilor. Surprinzator prin buchetul cu note de cirese si mure, usoare arome de tutun si menta, dar si un iz usor picant. Gustul bogat se evidentiaza impunator, dar catifelat si incheie intreaga experienta aromatica cu un post gust cu note de cacao și cafea. Un vin rosu de colectie, savuros, catifelat si bogat ce poseda un potential de invechire de peste 10 ani.
Se asociaza de minune cu bucătăria delicioasa a Italiei, cu preparate din carne, vanat si branza maturata din lapte de oaie.
De o culoare roșu profund, uimeşte cu note de vișine și coacăze neagre, ierburi, scorțișoară, cuișoare, cacao, lichior și arome de mineral. Structura excelentă, echilibru bun între alcool și prospețime, taninuri catifelate, foarte persistente cu un finisaj lung, gata de băut sau un vin perfect pentru învechit.
Se asociază perfect alături de preparate bogate, carne roșie și brânză condimentată.
Soi strugure: Montepulciano d’Abruzzo, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro, Malvasia Nera
Culoare galben pai, buchet intens, picant cu note florale. Proaspătă, minerală și cu un gust plin și savuros.
Soi de struguri : Negroamaro
Tip: alb / sec
Alcool: 12%
Cantitate: 750 ml
Zona de producție : Salento. Soluri foarte roșii, bogate în oxizi de fier, situate pe rocă calcaroasă.
Vinificare: Presare blândă a strugurilor la temperaturi foarte scăzute. Separarea imediată a pielii de lichid. Limpezire statică pre-fermentativă; fermentatie alcoolica la 11°C; învechire ulterioară pe drojdie timp de 2-3 luni.
Asocieri : Excelent cu aperitive, supe de pește, brânzeturi tinere și primele feluri cu sosuri delicate.
Temperatura de serviciu : 12°C
Premii: 95 de puncte conform lui Luca Maroni, autorul ghidului „Best Italian Wines”
Sessantanni este obținut exclusiv din soiul roșu Primitivo di Manduria, din viță de vie cu o vârstă de cel puțin 60 de ani. După ce strugurii sunt copți bine, urmează desciorchinarea și zdrobirea, urmată de macerarea la 8°C. timp de aproximativ 24-48 de ore. Macerarea și fermentarea alcoolică se face în cisterne din inox la temperatura de 24-26°C timp de 10 zile. Fermentarea malolactică continuă în aceleași cisterne, apoi vinul este tras în butoaie din stejar franțuzesc și american unde este maturat 12 luni.
Aspect: Roșu-rubiniu, intens.
Miros: Un buchet generos, compus din arome fructate ce sugerează prune coapte, dulceață de cireșe și note de tutun.
Gust: Corp robust, echilibrat, cu tanini moi. Post gust lung, cu note de cacao, cafea și vanilie, dăruită de stabilizarea și maturarea în butoaie din stejar.
Asociere culinara: O alegere deosebită pentru acele mese speciale cu preparate din carne de vită și vânat.
Delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent.
Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională – a doua fermentație are loc în sticlă.
Soi: 100% Chardonnay
Vinificare: Blanc de Blancs
Culoare: galben-pai strălucitor
Miros: încântător, cu note de grapefruit și insinuări de mere și flori albe
Gust: delicat și catifelat, cu perlaj fin, persistent, aciditate proaspătă și arome foarte elegante de fruct, împletite cu note de produse de patiserie și cofetărie care conduc spre finalul elegant și foarte persistent
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu preparate din pește, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi
Primitivo di Manduria Lirica este una dintre cele mai mari expresii ale oenologiei din Apulia. Provine din recolte manuale în podgorii de peste 20 de ani, cultivate prin metoda tradițională a puietului. După prelucrarea strugurilor, vinul este în cele din urmă maturat timp de 9 luni în butoaie mari înainte de a se odihni în sticlă.
Lirica Primitivo di Manduria este prezentată în paharul de culoare roșu rubin cu nuanțe granat. Oferă arome intense și complexe de fructe de pulpă roșie coaptă (cireșe, zmeură, mure), într-o fuziune echilibrată cu note de lemn prăjit. Gură moale și caldă, tannic și persistent pe fructe coapte și condimente până la finalul lung.
Lirica Primitivo di Manduria se asortează cu preparate din carne, fripturi și cărnuri fierte și brânzeturi cu maturare medie.