”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Vin frizzante rosu obtinut prin fermentare naturala in arealul Reggio Emilia / Italia, din soiurile de struguri Lambrusco Salamino Maestri si Lambrusco Marani.
Are o intensa culoare rosie, insotita de un buchet fructat si persistent,cu note de violete.
Gustul este dulce, proaspat, viu si echilibrat, cu un perlaj fin si bogat la turnare.
Recomandat la paste, pizza și prajituri
Soiuri de struguri: Lambrusco: Marani, Maestri, Lambrusco Salamino.
Gustativ: Proaspăt, cu un gust caracterizat de note fructate. Elegant, cu o structură armonioasă.
Olfactiv: Intens şi fructat, cu arome foarte bine definite.
Vizual: Galben-pai.
Vinificare: Mustul, căruia i-au fost adăugate culturi de drojdii selectate, este pus în vase unde fermentația are loc la o temperatură controlată de 15-16°C pentru a spori aromele specifice. La atingerea conținutului de alcool și zahăr necesar, fermentația este oprită prin refrigerare și abia după 120 de zile de maturare pe drojdie vinul spumant este gata pentru îmbuteliere.
Recomandări gastronomice:: antipasti, crustacee, fructe de mare, pește, salate
Vin spumant alb în versiunea clasică Extra Dry obținut din struguri Glera de pe Rive, recoltat în întregime manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat cu fermentare lentă la temperatură scăzută, 15-16 C °. Extra Dry este cea mai cunoscută expresie a Valdobbiadene Spumante DOCG, unde structura armonioasă este însoțită de un parfum delicat de măr.
Un Greco di Tufo foarte reușit, delicat și revigorant. Fructat, cu note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate, are un postgust structurat și persistent. Foarte plăcut, se bea ușor și este ideal pentru zilele toride de vară.
Soi: Greco di Tufo
Culoare: galben-pai
Miros: paletă aromatică foarte amplă: note florale, de caise coapte, mușețel, pară, fructe uscate
Gust: delicat, proaspăt și revigorant, cu postgust fructat, structurat și persistent
Recomandări gastronomice: risotto, fructe de mare, crustacee, supe, carne albă, paste, pește și legume prăjite, salate
Numele Suadens a fost ales pentru a reprezenta suavitatea acestui vin, care este un proiect molecular care are ca scop valorificarea nu numai a viței de vie autohtone din Irpinia, ci și a fructelor tipice locale, care nu sunt cultivate nicăieri în lume.
Cupaj: : Fiano di Avellino, Greco di Tufo, Falanghina
Vinificare: Presare ușoară a ciorchine întregi. Limpezire statica la rece, fermentare cu drojdie selectata la temperatura controlata. Învechire în oțel inoxidabil și trecere scurtă în butoaie de stejar.
Buchet de trandafir și fruct, cu aromele și prospețimea bine-echilibrate pe palat. Un rosé făcut dintr-un soi mai puțin cunoscut – Rondinella, dar care poartă amprenta Sant’Antonio: o abordare modernă a unei tradiții de secole.
Producător: Tenuta Sant’Antonio – Veneto
Soi: Rondinella
Culoare: cireșiu deschis
Miros: trandafiri, zmeură, fructat
Gust: bine echilibrat, picant și proaspăt
Recomandări gastronomice: paste și risotto, carne albă și carne de pasăre, mămăligă prăjită cu hering, brânzeturi proaspete și pește
Un vin uluitor! Proaspăt, vioi și foarte parfumat, cu arome intense de flori albe, iasomie și citrice (grapefruit, portocală, ananas), măr, pară, mango alături de note ușoare de banană. Catifelat, învăluie palatul cu o aciditate vioaie și ușoare tente minerale.
Producător: Tenuta Sant’ Antonio – Valpolicella, Veneto
Soi: 55% Garganega, 45% Chardonnay
Culoare: galben-pai cu reflexii verzui
Miros: flori albe, iasomie, citrice (grapefruit, portocală, ananas), măr, pară, mango și note ușoare de banană
Gust: proaspăt și plăcut, cu aciditate susținută. Intensitatea aromelor și catifelarea bine-echilibrate fac ca vinul să fie atât îmbietor cât și uluitor de apetisant
Recomandări gastronomice: aperitive cu pește sau legume de sezon, platouri reci, mâncăruri cu legume, risotto-uri cu legume, paste și pește cu sos ușor
De culoare galben pai cu reflexe aurii, insotit de un perlage fin si persistent. Buchetul oferă note de fructe cu pulpă albă, păpădie și flori uscate. În gust, acest vin spumant dezvăluie o structură echilibrată și prospețime plăcută, cu un final lung și persistent.
Soi: Negroamaro
Tip: spumant alb / brut natur/ MILLESIMATO – PAS DOSÉ
Este un vin cu experienta si traditie. Nu pentru orice vin se pot percepe atât de distinct istoria, teritoriul si tehnica de productie. Este produs cu o metoda atât de particulara încât poate fi plasat printre vinurile cele mai curioase si interesante. Vinul Valpolicella sufera în luna ianuarie o refermentare, efectuata pentru cojile de Amarone, din care primeste consistenta si aromele.
Tehnica “Ripasso” se foloseste în mod traditional în Valpolicella, constând în practica de refermentare a vinurilor din acelasi an sau din ani precedenti pe coji fermentate de struguri pentru a produce amarone. În principiu, are scopul de a consolida si a reda robustetea soiului Valpolicella, fructul unei vite-de-vie constituitaobtinând ceea ce a ramas în aceste nobile coji.
Refermentarea are durata de 15/18 zile, vinul Valpolicella astfel îmbogatit capata culoare, structura, arome, tanini si circa 1÷1,5 grade alcoolice în plus fata de vinul original. Dupa separarea completa a vinului din februarie si martie si dupa fermentarea malolactica, vinul este afânat circa 12 luni în butoaie de stejar de Slavonia (80%) si butoaie de stejar francez (20%). Maturarea este completa dupa cel putin 6 luni de pastrare în sticla.
Impresioneaza în special persistenta incredibila, care continua în palat, când se deschide cu toata puterea, într-un buchet cald si elegant.
Tip strugure: Corvina Veronese 75%,Rondinella 20%,Molinara 5%
Note de degustare: fruct matur, dulceata si cirese
Servire: 18°-20°, se desface cu doua ore înainte
Asocieri culinare: vânat, carne la gratar si stufat