Obținut din infuzie de alene, acest lichior este un elixir blând și delicat.
Elixirurile sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea fină a materiilor prime folosite întotdeauna în Bordiga pentru prepararea lor.
Un lichior delicat, obținut din infuzia lungă de flori fine de mușețel, din care își păstrează neschimbate toate caracteristicile relaxante. Elixirurile sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea fină a materiilor prime folosite întotdeauna în Bordiga pentru prepararea lor.
Bordiga Elisir Amarena s-a născut din vechiul obicei de a macera cireșele și cireșele negre, folosind și frunzele și sâmburele acestora. Elixirurile sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea fină a materiilor prime folosite întotdeauna în Bordiga pentru prepararea lor. Bordiga este de fapt o distilerie cu totul deosebită, specializată în rigoare și respect pentru tradiție. Punctul său forte sunt plantele medicinale alpine încă culese manual și uscate la mare altitudine de către alpinisti, într-un mediu necontaminat. Fiecare producție, la fel ca și în trecut, este total condiționată de succesiunea anotimpurilor și a variațiilor climatului. Odată recoltate, ierburile sunt verificate meticulos de către Maeștri Distilleri care le livrează doar pe cele mai bune pentru procesare.
Excelent dacă este băut singur ca digestiv ușor după masă sau pentru o pauză tonică la mijlocul după-amiezii, esențial pentru a oferi multor cocktail-uri o notă specială care face diferența.
Un mod tradițional de a face acest Limoncello autentic…
Sute de moduri de a te bucura de el!
Limoncello Rossi d’Asiago este un lichior de lămâie italian autentic, produs cu cele mai fine coji de lămâie din sudul Italiei. O rețetă tradițională italiană,
transmisă de-a lungul generațiilor în distileria Rossi d’Asiago.
Sugestii servire:
– Il poti savura curat, într-un pahar care a fost răcit în prealabil la congelator, pentru a simți gustul tradiției
– Amestecați Limoncello Rossi d’Asiago cu apă tonică pentru o băutură incomparabilă care potolește setea
– Aduceți o rază de soare cocktail-urilor dvs.: surprindeți-vă invitații cu un aperitiv răcoritor sau răsfățați-vă cu cocktail-ul preferat după cină.
Culoare: galben strălucitor tipic lămâii
Aroma: Citrice
Gust: dulce-acrișor, foarte aromat, cu un gust intens de lămâie.
Note de citrice bine echilibrate. Catifelat, dulce și răcoritor.
Mohair este numele unei fibre textile naturale, foarte apreciate, cu caracteristici tactile moi și strălucitoare, ale cărei senzații evocă notele delicate și învăluitoare ale acestui vin.
Vin cu o culoare roșu rubiniu intens cu reflexe strălucitoare; fructat pe nas cu note de prune, cirese, afine. La gust este proaspăt și bine structurat
Recomandare culinara: Paste cu sosuri pe baza de carne, ciuperci si trufe. Carne roșie și vânat. Mezeluri și brânzeturi mature.
Elisir Limone al familiei Poli este un limoncello clasic – unul dintre cele mai cunoscute lichioruri din marea tradiție italiană. Aroma proaspătă și stimulantă a cojii de lămâie și o structură alcoolică echilibrată au făcut din limoncello mult mai mult decât un digestiv plăcut. În ultima sută de ani, această licoare simplă și naturală a devenit un ritual de sfârșit de masă prin care se celebrează plăcerea de a mânca.
Poli Elisir Limone se face prin infuzarea în alcool a cojilor de lămâie, al căror ulei esențial conferă o notă tipică de citrice. Aroma lui amintește de plăcerea unei înghețate de lămâie savurată într-o zi frumoasă de vară.
Materia primă: coajă de lămâi din ”Riviera dei Limoni”, de pe malul Lacului Garda
Metoda de producție: infuzarea naturală de coajă de lămâie în alcool
Culoare: galben
Gust: dulce, catifelat și răcoritor, cu arome plăcute de lămâie
Alcool: 27%
Servire: răcit la 10-15°C, în pahare speciale în formă de lalea
Usor prietenos, proaspat si efervescent, acest Prosecco are o culoare galben – pai, stralucitoare cu reflexii verzui. Aromatic, dezvolta senzatii exuberante si intense de pere si lamai coapte, de mere verzi si de piersici albe, cu tente secundare de flori de portocal si flori de camp. Gustul sau suculent combina interesant prospetimea aciditatii citrice cu perlajul elegant si sustinut si senzatiile dulcege de fructe galbene coapte si de coaja de portocala. Un vin foarte”relaxat” si relaxant cu un postgust lung si fructat,ce vibreaza in senzatii fructat – citrice, cu tonuri secundare de migdale.
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Cantina di Castelnuovo del Garda pentru Crama Rasova
Grappa di Bassano 24 Carati Oro de la Jacopo Poli este obținută din distilare artizanală, în loturi mici, cu alambic cu ciclu discontinuu și se păstrează în pivnițele distileriei, în butoaie mici de stejar francez. Fin elegant, cucerește nasul și palatul datorită versatilității sale.
Materie primă : cuvée de viță de vie aromatică din zona Bassano del Grappa.
Mod de producere : distilare artizanala, cu alambic de cupru cu cazane de abur;
Pentru Poli Marconi 46 Gin, producatorul folosește o metodă specială: aromele botanicelor sunt captate printr-o infuzie specială pe baie de apă și, în final, adăugate la distilat. Botanicele sunt ingrediente tradiționale, cum ar fi boabele de ienupăr, coriandru, cardamom și menta, precum și plante botanice mai exotice, cum ar fi pinul paraș, pinul munte și strugurii de nucșoară. Acestea din urmă sunt o necesitate pentru fundalul mărcii și fac din Poli Marconi 46 Gin o băutură minunată.
Cu un conținut de alcool relativ ridicat de 46% – de unde și numele ginului – Poli Marconi este un spirit intens. Totuși, scopul aici nu este efectul îmbătător, ci de fapt gustul: cu cât un gin conține mai mult alcool, cu atât aromele și substanțele botanice individuale pot fi detectate mai bine în palat. În cazul Poli Marconi 46 Gin, puteți aștepta cu nerăbdare atât arome vinoase, cât și arome, precum cele lemnoase, care funcționează grozav atât în gin tonic pur, cât și în amestec.
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.