O sticlă de doar 750ml, care concentrează caracterul a 10 vintage-uri Montepulciano – astfel putem descrie Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition, un vin emblematic ce poartă degustarea spre culmi aromatice nebănuite. Arta împletirii mai multor vintage-uri într-un vin nu este nicidecum lucru uşor, mai cu seamă că totul începe cu selecţia acestora în funcţie de aromele, caracterul, profunzimea şi echilibrul pe care le etalează. Cei mai buni struguri din cele mai bune vii situate în cele mai favorabile zone creează baza aromatică pentru acest vintage inimitabil, creat cu pasiune pentru iubitorii de vinuri elegante. În plus, învechirea parţială de 12 luni în barrique-uri din stejar franţuzesc definitivează personalitatea cu care acest vin italian splendid ne întâmpină. Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Limited Edition se savurează ca aperitiv sau alături de preparate pe bază de carne roşie, la o temperatură recomandată de 18 grade Celsius, ideală pentru a descoperi pe deplin nuanţele aromatice ale vinului.
Notele degustării:
Miros: Parfum intens fructat, care dezvăluie accente de prune, dulceaţă de cireşe şi trabuc.
Gust: O suită de arome fructate, care descriu fructe roşii, învăluite în accente de cafea, vanilie, cacao şi un pic de tutun, accente ce se dezvăluie tot mai intens spre final.
Un vin de meditatie.
Tara: Italia
Soi: Montepulciano
Tip: rosu / sec
Alcool: 14,5 %
Cantitate: 750 ml
Exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce, cu o tentă de vanilie. La gust, e rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool. Structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate, iar postgustul e lung, elegant și aromatic.
Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Puglia
Soi: Primitivo (Zinfandel)
Culoare: roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet
Miros: exuberant, debordează de arome de gem de prune și fructe de pădure, coacăze negre, cireșe, dude, cacao și lemn dulce
Gust: rotund, cald și catifelat, cu arome intense de prune și cireșe ținute în alcool; structura, aciditatea și fructul sunt perfect integrate; postgust lung, elegant și aromatic
Recomandări gastronomice: excepțional cu preparate picante și orientale, vițel, miel, coaste afumate, fripturi cu coriandru, paste (penne all’arrabbiata, spaghetti alla carbonara, raviolli), carne roșie la grătar, friptură, tocană, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat cel puțin 8 luni în butoaie de stejar franțuzesc.
Tara de provenienta: Italia