Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.
Provenind din regiunea Pozzolengo – Brescia, Lugana, vinul Bulgarini Fior Di Lago, este obţinut din soiurile Sauvignon Blanc și Trebbiano, struguri care sunt presați și trec printr-un proces de fermentație la temperatură controlată, în butoaie din oțel.
Acesta este un vin tanar integrandu-se perfect pentru mesele in familie cu aperitive, rissoto, sau preparate din fructe de mare. Solurile fertile din zona dezvoltă soiuri de struguri cu caracteristici specifice, oferind oportunitatea ideală de a fructifica la maximum aromele locului.
Culoare: Culoare galben pai cu nuanțe luminoase, auriu.
Miros: persistent si fin cu note de citrice, salvie si flori albe.
Gust: arome florale, de citrice si salvie.
Final: Neted, armonic, proaspat, de lunga durata, tânăr și imediat de băut.
Din recolta din 2020, Desiderio nostru uscat devine un Rive di Guia, o schimbare care este altoită în tradiție, o decizie luată pentru a celebra și mai bine caracteristicile unice ale teritoriului care ne găzduiește.
Producem acest Valdobbiadene DOCG din 1998: a fost o alegere făcută pentru a sărbători primii 30 de ani de activitate ai companiei, iar la momentul respectiv am decis să-l dedicăm tatălui lui Angelo, Desiderio.
Cu câteva zile înainte de recoltare, Angelo și Desiderio au trecut în revistă toate podgoriile și au decis ce struguri vor fi destinați cuvée-ului acestui Valdobbiadene DOCG. Pe parcursul recoltei 2020, această lucrare a fost realizată în podgoriile cătunului Guia, ducând munca de selecție la un nou nivel și făcând acest vin, dacă este posibil, și mai special. Prin urmare, strugurii provin toți din podgoriile din cătunul în care se află pivnița noastră.
Zahărul rezidual este de aproximativ 20 de grame pe litru, astfel încât să-i dea o notă mai moale și mai delicată. Este un vin spumant catifelat, dulce și echilibrat, care permite tuturor celor cu gust să știe ce ne oferă Rive di Guia.
Rosé Franciacorta DOCG de la Tenuta Montenisa – Marchesi Antinori strălucește delicat culorile cojii de ceapă în pahar, perlajul fin și durabil formează o margine elegantă de spumă cremoasă. La nas miroase ușor a flori sălbatice uscate, la palat acest Rosé Franciacorta captivează cu echilibrul perfect între prospețime și structură, care se termină într-un final remarcabil de armonios și elegant, lung.
Rosé Franciacorta aparține liniei „Classici” a Tenuței Montenisa. Pentru acest spumant se vinifica doar Pinot Noir, care provine din podgoriile propriei moșii. Mustul tanar este supus fermentatiei alcoolice in cuva de inox, urmata de fermentatie malolactica in sticla pe drojdiile fine pe o perioada de 24 de luni.
Savurați acest rosé armonios și echilibrat ca acompaniament ideal pentru aperitive, crustacee, carne ușoară. Incearca acest spumante frumos dar si cu deserturi cu fructe de padure si ciocolata frageda amara.
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.
Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului Pallini.
Limoncello poate fi servit simplu, rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri racoritoare, de sezon estival.
Amarone de un rosu granat. Strugurii sunt tinuti in camere de uscare-conditionare timp de 3-4 luni si apoi cativa ani vinul se odihneste in baricuri noi de stejar frantuzesc iar mai apoi in sticle circa un an.
Prezinta un buchet de fructe sotate,prune, condimente si piele tabacita, un gust elegant fin si usor tanic.
Perfect cu fripturi,vanat, carne la gratar si branzeturi maturate.
Cupaj: Corvina Veronese and Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%
Amarone de un rosu granat. Strugurii sunt tinuti in camere de uscare-conditionare timp de 3-4 luni apoi cativa ani vinul se odihneste in baricuri de stejar iar mai apoi in sticle circa un an.
Prezinta un buchet de cirese amare, gem de prune cu note de piper si tabac. Gustul este plin si complex, perfect echilibrat, placut catifelat si tanini sensibili.
Ideal insotit de fripturi savuroase, gratar si branzeturi maturate.
Cupaj: Corvina Veronese e Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5%.
Vin spumant alb prețios obținut din strugurii Glera proveniți dintr-o zonă mică și renumită din dealurile Municipiului Valdobbiadene, numită «Cartizze», a cărei suprafață este de aproximativ 107 hectare. Morfologia deluroasă combinată cu expunerea la soare și microclimatul particular prezent, conferă acestui vin o eleganță structurală rară și o finețe aromatică remarcabilă, îmbunătățită printr-un proces de spumant atent după metoda Martinotti Charmat cu fermentare lentă la 15-16 C°.
Perfect pentru ocazii speciale, este un vin de desert grozav însoțit în special de deserturi dospite, panettone și pandoro și produse de patiserie uscate. De asemenea, poate fi combinat cu mâncăruri rafinate din crustacee și mâncăruri asiatice ușor condimentate.
Un vin pentru orice anotimp, capabil sa satisfaca orice gusturi. De un galben pai cu reflexii aurii, prezinta un buchet complex de arome seductive de pepene, ananas, pere cu o nota fina de frunze de rosie. Se imbina perfect cu carne alba, fructe de mare si peste.
Drusian Sui Lieviti reprezintă aroma tradiției. Este produs așa cum au făcut bunicii noștri, cu cea de-a doua fermentare în sticlă, fără degustare.
Vine în versiunea Brut Nature și se distinge printr-un profil aromatic fără precedent în comparație cu Prosecco Superiore produs în conformitate cu metoda Martinotti Charmat. Ideea tipică de crustă de pâine se remarcă datorita contactul prelungit cu drojdiile, care conferă o adâncime aromatică mai mare.