In & Out este un proiect născut pentru piața asiatică care a dat naștere unui vin unic și câștigător. Eticheta sa prezinta un design exclusivist in ambalajul vinurilor internationale, care se remarca prin originalitate in manopera si semantica folosita. Crapul de culoarea aramiului care sare din apa este un joc intre plin si gol, un simbol al pozitivitatii, al dinamismului si al norocului.
Soi: Montepulciano d’Abruzzo
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturare: 24 de luni și apoi timp de 10 luni în sticlă.
Gust: Moale și catifelat, multă elegantă și persistentă.
De când s-a înmulțit atenția acordată cultivării și prelucrării sale, Primitivo di Manduria a oferit emoții din ce în ce mai mari pasionaților de vin din întreaga lume, atât de mult încât a devenit, sub numele de Zinfandel, o trăsătură caracteristică viticulturii californiane. Primitivo Salento IGT este un vin cald și învăluitor, ideal pentru mezeluri și mezeluri și brânzeturi mature.
Struguri / Primitivo di Manduria 100%.
Recolta / Între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.
Vinificare /Macerare lungă în rezervoare de oțel și fermentare la temperatură controlată. Următoarele 12 luni de învechire în barrique.
Degustare /Roșu rubiniu intens cu nuanțe violete, nasul este foarte fructat cu o prevalență de fructe roșii precum mure, afine, prune și cacao. In gura este bogat, fructat, cu corp si structura mare.
„În trecut, Santa Maddalena – un cuvée tradițional amestecat din cele două soiuri autohtone de struguri Schiava și Lagrein – a jucat un rol important în producerea vinului în Tirolul de Sud și a fost unul dintre cele mai cunoscute roșii italiene.” – Rudi Kofler
Culoare: Culoare: rosu rubiniu intens
Miros: Santa Maddelena atrage nasul cu arome primare clare de soc negru si cirese sustinute de migdale amare si o nuanta de violeta.
Gust: Cu arome pline de fructe la palat și totuși moale și elegant în același timp, acest vin roșu beneficiază de o aciditate echilibrată și un conținut scăzut de tanin pentru a obține un final foarte plăcut.
Maturare: fermentație malolactică și învechire în butoaie mari de lemn timp de 7-8 luni.
Asocieri culinare: O combinație clasică din Tirol de Sud cu un platou de mezeluri precum slănină și Bündnerfleisch sau o salată de carne de căprioară cu ciuperci la ghiveci și mousse de brânză cremă, sau carne de vită rece cu sos de vinegretă; la fel de atractive cu tagliatelle cu salsiccia sau carne de vită fiartă cu salsa verde și cartofi cu pătrunjel.
„Lagrein este, fără îndoială, unul dintre eroii locali ai Tirolului de Sud și astăzi, datorită unei combinații de arome fructate și arome picante plus taninuri catifelate, se bucură de o adevărată renaștere. Acest soi autohton își are rădăcinile în orașul Bolzano, din Tirolul de Sud, dar este un obișnuit pe lista de vinuri din Terlano de câteva decenii acum.” – Rudi Kofler
Culoare: roșu granat închis
Miros: Vinul are o aromă intensă compusă din merișoare uscate și cireșe, evidențiată cu o notă florală de liliac și note de dafin. Sunt prezente și note de aromă reținută de ciocolată.
Gust: Foarte suculent și armonios, cu o textură delicată și taninuri mătăsoase, Lagrein-ul dezvoltă o opulență rară și este bogat și catifelat la palat.
Maturare: fermentație malolactică și învechire în butoaie mari de lemn timp de 7-10 luni.
Asocieri culinare: pachețele de brânză de oaie la cuptor, ossobuco sau boeuf bourguignon.
Miros: Mărul verde și piersicul alb se combină cu nuanțe fine de melisa și mentă pentru a crea aroma tipică a clasicului Terlano.
Gust: Piersica este foarte puternică și la palat, dând Terlanoului caracterul său plin de viață. Aroma multifațetă, bine structurată derivă dintr-un joc de prospețime și mineralitate și are, de asemenea, un final minunat de persistent.
Asocieri culinare: O alegere regională tradițională cu supă de vin Terlano, salată de sparanghel alb crud, mâncăruri tipice precum pizza și paste cu sos de roșii sau foccaccia cu rozmarin sau penne all’arrabbiata; parmezan și pecorino proaspăt; de asemenea, cu preparate sud-tiroleze precum găluște cu slănină sau cârnați cu varză murată, și cu piept de curcan cu rădăcină sau o friptură fină de vițel.
Miros: O aromă fină condimentată de grepfrut și piper alb intră într-o relație extrem de armonioasă cu piersicile coapte.
Gust: Cu o structură bine echilibrată și o aciditate vie, acest delicat și elegant Müller Thurgau este o băutură extrem de convingătoare.
Asocieri culinare: Excelent ca aperitiv și, de asemenea, cu carpaccio de pește-spadă, pește braconat precum păstrăvul albastru, sau biban de mare în folie; carne de vită fiartă cu piure de țelină; brânză proaspătă de Alp.
Miros: Aroma stimulatoare a Gewürztraminer amintește de lychee și mango cu note delicate de caprifoi. Spectrul aromatic include, de asemenea, note de petale de trandafir, care sunt tipice acestui soi.
Gust: Calitatea unică a caracterului aromatic al vinului este continuată în palat, cu fructe proaspete și aciditate vie combinându-se cu note minerale pentru a lăsa un impresie rotundă și în același timp fermă.
Asocieri culinare: O potrivire bună cu mâncăruri picante și creații dulci-acrișoare cu tentă asiatică, gnocchi de dovleac și supă cremă de dovlecei, precum și șuncă fiartă cu sos de hrean, legume wok dulci-acrișoare cu fâșii de piept de pui sau creveți și șnițel de wiener cu salată de cartofi .
“Pinot Bianco a fost întotdeauna unul dintre cele mai importante vinuri de la Cantina Terlano; conferă o expresie puternică terroir-ului în care se maturizează strugurii noștri. Ca soi, delicatul și mai ales mineral Pinot Bianco, este un semn distinctiv al cramei.” – Rudi Kofler
Culoare: galben pal limpede, cu o ușoară strălucire verzuie
Miros: La nas, acest Pinot Bianco clasic marchează cu note crocante de mere și pere amestecate cu arome de zmeură și lime verde, plus o notă de mușețel și iarbă de lămâie pentru a rotunji compoziția.
Gust: Corpul și echilibrul însumează Pinot Bianco, care intrigă palatul cu aromele de fructe de pere și gutui combinate cu o mineralitate sărată. Vinul gâdilă limba și continuă să ofere un postgust persistent.
Asocieri culinare: Un bun însoțitor cu aperitive, cum ar fi carpaccio de somon și ton; flori de dovlecel cu o brânză stracchino sau în combinație cu burrata; salata de avocado; mâncăruri regionale precum spaetzle cu spanac sau schlutzkrapfen; tot in combinatie cu spaghetti alla carbonara; scoici gratinate și scampi la grătar, dentex sau dorada
Parfum intens de prune coapte și gem de cireșe, cu o adiere de cacao. Gust foarte elegant și catifelat, bine structurat, cu tanini bine integrați și sfârșit lung, pe note de vanilie și cacao. Dacă adăugăm și eticheta modernă, inspirată de creațiile marilor case de modă, oaspeții dumneavoastră vor ști că sunt răsfățați!
Soi: Primitivo (Zinfandel)
Culoare: roșu-rubiniu
Miros: parfum intens de prune coapte și gem de cireșe, cu o adiere de cacao
Gust: foarte elegant și catifelat, ușor aromatic, cu sfârșit lung, pe note de vanilie și cacao; structură foarte bună, tanini bine integrați.
Recomandări gastronomice: preparate de carne cu sos, friptură de porc sau miel, coste de vițel cu mazăre, vânat cu sos, brânză de capră sau cu un desert special: parfait de migdale cu sos de ciocolată amară
O grappa specială, cu gust cald și învăluitor care amintește de struguri roșii copți și proaspăt storși și un coș cu migdale și nuci.
De ce Cleopatra? Pentru că regina egipteană a fost și alchimist și a creat primul alambic destinat distilării aurului și altor metale, pe care l-a numit Crysopea (din grecescul chrysos, aur și poirò, a face). În secolul XXI, după ani de cercetare, la distileria Poli, Crysopea s-a născut din nou, fiind cel mai inovativ alambic cu bain marie în vid din zilele noastre. În el a fost distilată și tescovina de Corvina, Rondinella și Molinara pentru Amarone della Valpolicella din care se obține Cleopatra Amarone Oro, o grappa aromată care este apoi păstrată cu răbdare în pivnițele subterane ale Distileriilor Poli, unde se odihnesc aproximativ 4.000 de baricuri pentru maturarea naturală a distilatelor.
Materia primă: tescovină de Amarone
Metoda de producție: distilare artizanală în alambicul inovator Crysopea cu bain marie (boiler dublu) în vid și ciclu discontinuu; păstrată cu grijă în pivnițele Poli
Culoare: galben
Gust: cald și învăluitor, amintește de struguri roșii copți și proaspăt storși și un coș cu migdale și nuci
Alcool: 40%
Servire: la ocazii speciale, în pahare speciale în formă de lalea, la temperatura de 18-20°C
Producător: Poli Distillerie – Bassano del Grappa, Veneto
De ce Cleopatra? Pentru că regina egipteană a fost și alchimist și a creat primul alambic destinat distilării aurului și altor metale, pe care l-a numit Crysopea (din grecescul chrysos, aur și poirò, a face). În secolul XXI, după ani de cercetare, la distileria Poli, Crysopea s-a născut din nou, fiind cel mai inovativ alambic cu bain marie în vid din zilele noastre. În el a fost distilată și superba Poli Moscato Oro. Ea vă încântă cu gustul ei delicat și mătăsos care evocă un coș cu ananas, câteva mandarine și un mango.
Materia primă: Muscat alb
Metoda de producție: distilare artizanală în alambicul inovator Crysopea cu bain marie (boiler dublu) în vid și ciclu discontinuu; o scurtă maturare în butoaie de stejar, în pivnița distileriei, îi desăvârșește structura
Culoare: galben
Gust: delicat și mătăsos, evocă un coș cu ananas, câteva mandarine și un mango
Alcool: 40%
Servire: la ocazii speciale, în pahare speciale în formă de lalea, la temperatura de 18-20°C
Cantitate: 700 ml
Producător: Poli Distillerie – Bassano del Grappa, Veneto
Elixirele sunt lichioruri tipice culturii populare, cu un conținut scăzut de alcool, la care diferența este dată de autenticitatea și calitatea prețioasă a materiilor prime care au fost întotdeauna folosite în Bordiga pentru prepararea lor.
Excelent dacă este băut ca digestiv ușor după masă sau pentru o pauză tonică la mijlocul după-amiezii, excelent ca ingredient suplimentar în cocktail-urile tale.