Mohair este numele unei fibre textile naturale, foarte apreciate, cu caracteristici tactile moi și strălucitoare, ale cărei senzații evocă notele delicate și învăluitoare ale acestui vin.
Vin cu o culoare roșu rubiniu intens cu reflexe strălucitoare; fructat pe nas cu note de prune, cirese, afine. La gust este proaspăt și bine structurat
Recomandare culinara: Paste cu sosuri pe baza de carne, ciuperci si trufe. Carne roșie și vânat. Mezeluri și brânzeturi mature.
Lichiorurile cremoase ale distileriei Poli impresionează prin densitatea și aroma lor delicioase. Combinate cu distilatul, acestea primesc un miros ușor alcoolic care le transformă în tonice delicioase pentru a fi savurate în orice moment al zilei și, de asemenea, le face ideale pentru a garnisi deserturi, înghețate și chiar fructe.
Poli ”Bomb” este un lichior de ouă original, cu conținut de alcool calibrat pentru a fi savurat rece. El se obține prin respectarea unei rețete tradiționale din Bassano care presupune utilizarea de ouă foarte proaspete, lapte, zahăr și produsul simbolic al teritoriului: grappa. O adevărată bombă de energie!
Materia primă: ouă proaspete, lapte proaspăt, zahăr și grappa
Metoda de producție: infuzie naturală de ouă și lapte proaspete în alcool
Culoare: galben
Gust: dulce și catifelat
Alcool: 17%
Servire: răcit la 10-15°C, în pahare speciale în formă de lalea
Cantitate: 700 ml
Producător: Poli Distillerie – Bassano del Grappa, Veneto
Elisir Limone al familiei Poli este un limoncello clasic – unul dintre cele mai cunoscute lichioruri din marea tradiție italiană. Aroma proaspătă și stimulantă a cojii de lămâie și o structură alcoolică echilibrată au făcut din limoncello mult mai mult decât un digestiv plăcut. În ultima sută de ani, această licoare simplă și naturală a devenit un ritual de sfârșit de masă prin care se celebrează plăcerea de a mânca.
Poli Elisir Limone se face prin infuzarea în alcool a cojilor de lămâie, al căror ulei esențial conferă o notă tipică de citrice. Aroma lui amintește de plăcerea unei înghețate de lămâie savurată într-o zi frumoasă de vară.
Materia primă: coajă de lămâi din ”Riviera dei Limoni”, de pe malul Lacului Garda
Metoda de producție: infuzarea naturală de coajă de lămâie în alcool
Culoare: galben
Gust: dulce, catifelat și răcoritor, cu arome plăcute de lămâie
Alcool: 27%
Servire: răcit la 10-15°C, în pahare speciale în formă de lalea
Usor prietenos, proaspat si efervescent, acest Prosecco are o culoare galben – pai, stralucitoare cu reflexii verzui. Aromatic, dezvolta senzatii exuberante si intense de pere si lamai coapte, de mere verzi si de piersici albe, cu tente secundare de flori de portocal si flori de camp. Gustul sau suculent combina interesant prospetimea aciditatii citrice cu perlajul elegant si sustinut si senzatiile dulcege de fructe galbene coapte si de coaja de portocala. Un vin foarte”relaxat” si relaxant cu un postgust lung si fructat,ce vibreaza in senzatii fructat – citrice, cu tonuri secundare de migdale.
Soi: Glera
Tip: prosecco alb / extra dry
Alcool: 11,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Cantina di Castelnuovo del Garda pentru Crama Rasova
Grappa di Bassano 24 Carati Oro de la Jacopo Poli este obținută din distilare artizanală, în loturi mici, cu alambic cu ciclu discontinuu și se păstrează în pivnițele distileriei, în butoaie mici de stejar francez. Fin elegant, cucerește nasul și palatul datorită versatilității sale.
Materie primă : cuvée de viță de vie aromatică din zona Bassano del Grappa.
Mod de producere : distilare artizanala, cu alambic de cupru cu cazane de abur;
Pentru Poli Marconi 46 Gin, producatorul folosește o metodă specială: aromele botanicelor sunt captate printr-o infuzie specială pe baie de apă și, în final, adăugate la distilat. Botanicele sunt ingrediente tradiționale, cum ar fi boabele de ienupăr, coriandru, cardamom și menta, precum și plante botanice mai exotice, cum ar fi pinul paraș, pinul munte și strugurii de nucșoară. Acestea din urmă sunt o necesitate pentru fundalul mărcii și fac din Poli Marconi 46 Gin o băutură minunată.
Cu un conținut de alcool relativ ridicat de 46% – de unde și numele ginului – Poli Marconi este un spirit intens. Totuși, scopul aici nu este efectul îmbătător, ci de fapt gustul: cu cât un gin conține mai mult alcool, cu atât aromele și substanțele botanice individuale pot fi detectate mai bine în palat. În cazul Poli Marconi 46 Gin, puteți aștepta cu nerăbdare atât arome vinoase, cât și arome, precum cele lemnoase, care funcționează grozav atât în gin tonic pur, cât și în amestec.
De culoare roz vișiniu cu reflexe coral, acoperit cu o ceață ușoară care sporește spuma; la nas note de fructe de padure, cirese si capsuni si note de crusta de paine datorita prezentei drojdiilor pe fund. Sorbitura este proaspata, echilibrata si placuta cu o bula fina si persistenta.
Vinificare: Metodă ancestrală de vinificare, folosită în trecut pentru vinurile spumante. Strugurii sunt mai întâi răzuiți, lăsați să macereze scurt pe piele și în final supuși la o presare moale. Mustul de flori este decantat dinamic. Fermentația alcoolică se desfășoară la o temperatură controlată de 11°C timp de 15 zile în rezervoare de oțel inoxidabil și se finalizează în sticlă. Metoda nu presupune degortare, prin urmare drojdiile rămân în sticlă, iar vinul este acoperit.
Asocieri : Ideal cu preparate din pește, risotto și aperitive în general.
”ILMO” , perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
”ILMO”,perla de 99 puncte Luca Maroni a producatorului La Pruina, vin desavarsit prin maturare in baricuri frantuzesti noi pentru minim 12 luni.
Vin cu o culoare de un rosu rubin profund cu accente granat, aroma intensa de fructe rosii sunt completate cu miresme de vanilie, gem de prune si cacao. Corp plin, rotund si complex cu un postgust prelung eliberand note de ciocolata.
Recomandat alaturi de preparate din carne cu sosuri picante , friptura de porc sau branzeturi maturate.
Vin frizzante rosu obtinut prin fermentare naturala in arealul Reggio Emilia / Italia, din soiurile de struguri Lambrusco Salamino Maestri si Lambrusco Marani.
Are o intensa culoare rosie, insotita de un buchet fructat si persistent,cu note de violete.
Gustul este dulce, proaspat, viu si echilibrat, cu un perlaj fin si bogat la turnare.
Recomandat la paste, pizza și prajituri
Soiuri de struguri: Lambrusco: Marani, Maestri, Lambrusco Salamino.