Aromat și proaspăt, galbui-verzui, cu gust puternic inmiresmat, tandru si generos. Aroma delicata este formata dintr-un melanj de nuante de trandafiri si note de fructe tropicale. Gust robust,stimulator,cu o dulceata minunata pe final.
Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 10 ˚C
Cand este vorba de Busuioaca de Averesti, nu exista limite! O iubim, o respectam si v-o daruim in toate expresiile ei: acum, pentru prima data, Busuioaca vinificata in ALB!
Premii: Medalie de Aur Vinalies 2023
Recoltare si Vinificatie:
Recoltarea s-a facut manual, de pe parcele atent selectionate, in primele ore ale diminetii pentru a beneficia de o temperatura scazuta. Pentru obtinerea Busuioacei vinificate in alb tot procesul de vinificatie s-a realizat la temperaturi scazute. Strugurii proaspat culesi au fost acoperiti cu gheata carbonica pentru a le scadea temperatura si ulteriori au fost lasati 12 ore la rece (0 -1⁰C). Strugurii s-au presat intregi pentru un timp foarte scurt.
Note degustare:
Caracterul aparte al acestui vin este unic, incomparabil. Aromele sale de fructe exotice (fructul pasiunii, papaya, pepene galben) sunt invaluite in busuioc verde. Gustativ, busuiocul verde predomina in acest vin care te cucereste prin fermitatea corpului sustinut de o aciditate placuta ceea ce il ajuta sa aiba si un post gust prelung.
Numele îi provine din aromele puternice de busuioc de care vinul se bucură și zona în care a fost descoperit. Aroma roseului Nativa Busuioacă de Averești este intensă, un melanj delicat cu note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte – ceea ce face din acest vin un “spectacol de balet al gusturilor”.
Gust: Intens cu arome puternice de busuioc.
Nas: Note de flori de câmp, trandafiri și citrice coapte.
Culoare: Roz somon.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 7 – 8 ˚C alaturi de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar și deserturi: torturi, checuri, prăjituri.
Un Cabernet Sauvignon rotund, elegant, cu totul aparte, ce reuşeşte sa încante cu aromele sale de ciocolata neagra cu fructe de padure. Puternic și aromat, este un vin care acopera și cele mai pretențioase gusturi, facand deliciul degustării de fiecare data, dar mai ales atunci cand se servește la temperatura de 16 grade Celsius, după o aerare anterioară de 20-30 min.
Organoleptic: Arome puternice de coacaze negre ,cu note de vanilie si lemn. Gust dominat de ciocolata neagra, cafea,vanilie,mosc.Final elegant,lung cu note de mirodenii.
Servire: Insotit de preparate din carne rosie sau un tort de ciocolata neagra si fructe de padure.
DOC – CMD Husi
Soi: Cabernet Sauvignon
Tip: rosu /sec
Alcool: 14%
Cantitate: 1500 ml
Ambalaj: cutie personalizata de carton(contracost) + 10 lei
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este un vin alb demisec, certificat DOC CMD Husi, cu 12,5% continut de alcool, un cupaj obtinut din trei soiuri de struguri din recolta 2021. Alaturare fructuoasa a trei soiuri, Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb este memorabil prin aromele complexe sustinute de o prospetime greu de egalat.
Componenta olfactiva este puternic fructata, cu note subtile de flori si soc. Un vin usor aromat, cu o culoare galbuie stralucitoare, ce delecteaza papilele si le invaluie cu gust de fructe albe.
Domeniile Averesti Nativus Cuvee Alb se serveste la o temperatura recomandata de 8-10ºC, acompaniat de preparate din carne de pasare, peste sau fructe de mare, salate precum si alaturi de branzeturi fine.
DOC – CMD Husi
Cupaj: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara.
Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.
Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.
Bine răcit (8-10*C), potrivit la orice oră, perfect pentru vinete cu maioneză, ouă umplute, salate boeuf sau a la rousse, burger sau pulled pork.
Arome intense de busuioc completate de note florale.Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu orice Busuioacă, ci doar pe aceea originală, care se bucură de recunoașterea specialiștilor și amatorilor de decenii (unii spun chiar secole). Strugurii de Busuioacă aici și-au găsit cele mai bune condiții de sol și climă pentru a se exprima gustativ și aromatic într-o manieră unică – adeseori imitată, dar niciodată egalată. Aici, la Averești, prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă, iau naștere vinuri seducătoare prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor care dau standardul de referință al acestui soi.
Aromă predominantă de busuioc, învăluită discret în note florale. Gust de fructe albe coapte și petale de trandafiri. Final elegant, cu note discrete de ierburi aromate.
Foarte bine răcit (8° C) însoțit de mulți prieteni și conversații lungi.
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.
Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.
Bine răcit (8-10*C), potrivit la orice oră, perfect pentru vinete cu maioneză, ouă umplute, salate boeuf sau a la rousse, burger sau pulled pork.
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Arome complexe, de prune, chiar magiun și compot de vișine în prim plan, dar și cu nuanțe fine de fum în fundal. Gust cu note rustice, ca al oricărui strugure roșu crescut în zone mai reci, dominat de fructe roșii de pădure și cireșe negre. Mirosul ușor de piper alb – caracteristic vinurilor roșii obținute în zone de altitudine.
Servire: Ușor răcit (12-14*C), bun de asortat cu cărnuri picante, proțapuri, preparate de zahana, coaste de porc.