Strugurii de Saperavi de la Gitana au implinit deja 15 ani,ajungand la deplina maturitate a aromei, desavarsita apoi prin blanda fermentare si maturare in amfore de argila, care pastreaza vie si nealterata abundenta de arome: cirese negre, fructe rosii de padure, tonuri citrice, dar si surprinzatoare onuri de piper alb si ienupar.
Strugurii sunt recoltati si selectati manual.
Temperatura de servire recomandata – 18 grade celsius
Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne.
Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat.
Culinar, sortimentul se potriveşte bine cu preparate pe bază de carne afumată şi carne la grătar, iar vegetarienii îl pot savura alături de legume prăjite.
Temperatura ideală de servire este 16-18° C.
Notele degustării:
Miros: Seducător şi complex, cu note intense de fructe roşii şi negre, ciocolată, lemn dulce şi un strop de cafea.
Gust: Arome bogate de fructe dulci, în special mure şi prune zemoase, la care se adaugă accente de fructe uscate şi lemn dulce.
Nas: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și safran, completate cu nuanţe fine de vanilie si citrice.
Gust: intens, mieros și complex cu nuanţe de ananas și citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un post-gust proaspat, elegant şi prelung.
Culoare: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
La Petite Sophie este un cupaj extraordinar de Fetească Regală,Chardonnay şi Riesling din gama Premium Gitana, maturat pe o perioadă de 4 luni în baricuri de 225l.
Sortimentul se adresează în special celor care preferă vinuri complexe şi impunătoare, cu buchet intens.
La Petite Sophie este excelent structurat şi îmbină frumos notele fructate cu cele lemnoase pentru a oferi o experienţă gustativă greu de uitat.
Culinar, vinul se potriveşte cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă, se potriveste perfect cu paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac, etc.
Strugurii de Saperavi de la Gitana au implinit deja 15 ani,ajungand la deplina maturitate a aromei, desavarsita apoi prin blanda fermentare si maturare in amfore de argila, care pastreaza vie si nealterata abundenta de arome: cirese negre, fructe rosii de padure, tonuri citrice, dar si surprinzatoare onuri de piper alb si ienupar.
Strugurii sunt recoltati si selectati manual.
Temperatura de servire recomandata – 18 grade celsius
Din colecţia Premium Gitana vine acest vin rezervă matur, de un roşu seducător, maturat pe o perioadă de 10-12 luni în baricuri de 225l şi învechit minimum 2 ani în butoaie din lemn de stejar din Krasnodar. Cupajul este realizat din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot și Saperavi culeşi manual din zona Valul lui Traian şi vinificat tradiţional folosind echipamente moderne.
Vinul este elegant şi prezintă un buchet complex, cu taninuri puternice, bine echilibrat şi structurat. Culinar, sortimentul se potriveşte bine cu preparate pe bază de carne afumată şi carne la grătar, iar vegetarienii îl pot savura alături de legume prăjite.
Temperatura ideală de servire este 16-18° C.
Notele degustării:
Miros: Seducător şi complex, cu note intense de fructe roşii şi negre, ciocolată, lemn dulce şi un strop de cafea.
Gust: Arome bogate de fructe dulci, în special mure şi prune zemoase, la care se adaugă accente de fructe uscate şi lemn dulce.