Culoarea acestui Chardonnay este galben-aurie ca razele soarelui de toamna. Un vin cu un buchet bogat si complex cu note de flori de camp, samburi de caise, caramel sarat si vanilie. rezultate in urma maturarii la barrique timp de 9 luni.
Gustul usor citric cu arome delicate de caise confiate, unt topit si faguri de albine.
Vinul este fin si elegant usor de asociat cu branzeturi maturate, preparate din peste si carne alba, recomandat pentru cele mai rafinate gusturi.
Vinul provine din struduri recoltati de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu taninuri catifelate si un gust amplu.
Se serveste alaturi de preparate din carne de vanat la o temperatura de 17-18 grade Celsius.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Recomandari culinare: Mâncare: muschi de porc, pulpe de rată la cuptor, legume la grătar
Cadarissima – un vin special, obținut din soiul Cadarcă. Este recoltat după stafidierea boabelor de struguri și după apariția putregaiului nobil pe boabele stafidite. Acest vin se poate obține doar în ani foarte favorabili (3-4 ori în 10 ani). Dupa prelucrare vinul rezultat are un conținut de cca. 100 gr de zaharuri. Se maturează 1 an la butoaie de 500 l, respectiv 6 luni la sticlă.
Este un vin de tip desert cu note de ciocolată amăruie, de fructe tipice supramaturate, cu taninuri fine, catifelat, rotund și plăcut echilibrat. Este rivalul renumitelor vinuri de tip Aszu din podgoriile Tokay – partea de nord al Ungariei.
Notele dulci-mieroase, tonurile parfumate de fructe, citrice, caise, gust dominat de senzatii dulci de miere si flori de tei și salcâm cu un bun echilibru între zahărul rezidual și aciditate.
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat si Chardonnay. Un spumant cu o perlare fină și durabilă, cu o aromă proaspătă, cu un gust fin, caracteristic vinului de bază. Un spumant elegant pentru evenimente speciale, și nu numai.
Mustoasa de Măderat este un soi vechi autohton, unic în regiunea viticolă Miniș-Măderat, de unde și denumirea lui. Datorită aromelor subtile a fost folosit pentru vin de bază pentru spumante, respectiv pentru vinuri albe ușoare sau în cupaje. Fermentat la temperatura controlată de 12-140C cu drojdii naturale Mustoasa își păstrează aroma caracteristică de floare de viță de vie, mere li pere. Este un vin alb lejer, ușor de băut cu arome florale, fructe albe și un strop de ghimbir. Un vin echilibrat, cu arome elegante, fine cu un postgust de citrice.
DOP / DOC – CMD Minis
Soi: Mustoasa de Maderat
Tip: alb / sec
Alcool: 12 %
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Balla Geza
Poza afisa este cu titlu informativ .Pentru vinurile din 2021 s-au facut usoare modificari (din punct de vedere estetic).
Acest vin este un asamblaj foarte curajos a două vinuri cu caractere diferite, dar care se completează reciproc. Intens colorat, cu arome de fructe dulci și uscate specifice soiului Feteasca Neagră de pe plantațiile pietroase din Păuliș completat cu aromele condimentate a Cabernet Francului și aromele de vanilie și condimente dulci de la maturarea vinului timp de doi ani în butoaie tip barrique de 225 litri. Un vin armonios, corpolent, cu potențial de învechire. Cupajarea are loc cu cca 2-3 luni înainte de îmbuteliere după o prealabilă maturare la butoi.
Culoare roșie rubinie cu puternice reflexii purpurii, arome de cireșe, compot de prune și condimente. Aciditate bine structurată, și alcool bine integrat. Un vin ușor de băut, dar totodată elegant și aromat.
Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
O Fetească Neagră cu fructe explozive, cu un corp echilibrat, lejer, cu gust intens de prune și fructe proaspete de pădure și tanini catifelați. Textura fină și aromele subtile de vanilie de la maturarea în lemn completează fructuozitatea vinului. Fermentat cu drojdii naturale, acest vin poartă amprenta terroirului și personalitatea vinurilor roșii din zona Minișului.
Gama de vinuri Balla Geza Selection de acum poartă numele de Kolna.
Vinul provine de pe solurile stancoase ale podgoriei Minis. Soi vechi cu traditie in podgoria Minis, ce a fost reabilitat in ultimii ani.
Vinul reflecta caracterele de ”terroir”al zonei.Un vin elegant cu o aciditate fina, aroma si gust specific obtinut dintr-o recolta tarzie.
Se recomanda a fi consumat alaturi de fripturi de rata sau de curcan la o temperatura de 10 – 12 grade Celsius.