Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.
În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
Crâmpoșia Selecționată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.
Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate.
Este un vin ușor de consumat!
A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricărei ocazii
Acest Rosé este un amestec de Merlot si Cabernet Sauvignon. Soiul Merlot îi aduce ușoare note fructate, iar soiul Cabernet Sauvignon dă structură vinului.
Culoarea acestui vin este roz – somon deschis.
Buchetul dezvăluie arome de căpșune sălbatice și petale de trandafir.
Gustul său este apetisant, cu arome de cireșe proaspete și final înțepător.
Acest vin trebuie degustat tânăr și proaspăt!
A se degusta bine răcit la 7°C alături de salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveți, legume la wok sau preparate la grătar.
Cabernet Sauvignon (50%) şi Merlot (30%) sunt soiuri de struguri prezente de mult timp în România care s-au adaptat foarte bine zonei Drăgăşani, dând naştere unor vinuri deosebite. Negru de Drăgăşani (20%) este un soi unic şi interesant ce îşi are originile în solul din Drăgăşani, unde şi-a dezvoltat caracteristicile unice.
50% din acest cupaj este maturat timp de 16 luni în butoaie frantuzesti noi din stejar.
Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet puternic de coacăze negre proaspete şi violete cu o uşoară notă de ciocolată. Gustul său generos şi intens fructat este îmbrăcat într-o subtilă notă de cafea proaspăt prăjită. Taninii mătăsoşi şi copţi asigură vinului un potenţial bun de învechire.
A se servi la 18°C, alături de carne de vită la grătar.
DOC – CMD Dragasani
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Dragasani
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrățișat cu grație și eleganță pământul din Drăgășani, luând tot ceea ce este mai bun din sol.
40% din acest vin este învechit în baricuri (noi în proporție de 90%) timp de 14 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar. Gustul său profund de fructe proaspete este combinat cu o ușoară notă de vanilie.
A se servi la o temperatură de 18°C alături de friptură de miel și legume.
Acest Rosé este un amestec de Merlot si Cabernet Sauvignon. Soiul Merlot îi aduce ușoare note fructate, iar soiul Cabernet Sauvignon dă structură vinului.
Culoarea acestui vin este roz – somon deschis.
Buchetul dezvăluie arome de căpșune sălbatice și petale de trandafir.
Gustul său este apetisant, cu arome de cireșe proaspete și final înțepător.
Acest vin trebuie degustat tânăr și proaspăt!
A se degusta bine răcit la 7°C alături de salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveți, legume la wok sau preparate la grătar.
Acest Sauvignon Blanc provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Calitățile acestui soi sunt bine cunoscute în toată lumea iar noi credem în potențialul său de a crea un vin bun în zona Drăgășani.
20% din acest vin este fermentat și maturat timp de 6 luni în butoaie de stejar. Restul vinului este fermentat în cisterne de inox cu temperatură controlată.
Culoarea este galben deschis cu reflexii verzui. Acest vin prezintă arome de grapefruit și iarbă proaspătă alături de fructe exotice. Gustul său este puternic cu aciditate înțepătoare și note citrice.
Are un potențial bun de învechire.
A se degusta rece la aproximativ 8 °C. Vă sfătuim să serviți acest vin cu legume la grătar și pui în sosuri cremoase.
În Drăgăşani, încă se povesteşte că un prinţ îşi vizita în timpul nopţii aleasa inimii, dar o părăsea înainte ca soarele să răsară peste dealurile pline de viţă de vie. Până când, într-o dimineaţă, prinţul nu a mai auzit cântatul cocoşilor şi razele soarelui l-au transformat în picături de rouă. Aşa s-a născut legenda Domnului de Rouă.
Este un vin de culoare roz-somon luminos. Buchetul său dezvăluie arome de căpșune și cireșe proaspete, cu aciditate înţepătoare şi arome delicate.