Un Merlot de excepție ce demonstrează potențialul uimitor pentru vinificarea acestui soi sub soarele dobrogean. Catifelat și elegant, cu o expresivitate remarcabilă, acest vin reprezintă esența terroir-ului din Aliman pusă în pahar.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv:”În nas este plăcut și complex, predominând o multitudine de fructe roșii, fructe de pădure, însoțite de note ușoare de condimente și mentă.”
Gustativ: În gust întâlnim fructele roșii coapte, dulceața de prune, note discrete de lemn dulce, frunze de dafin și mentă. Un vin elegant și complex.
Asocieri Culinare: “Însoțește cu succes carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Puternic și elegant, vinul pune în valoare expresivitatea unui Cabernet Sauvignon remarcabil obținut în terroir-ul din Aliman. Cu o culoare și structură intensă, alături de note de coacăze negre, mure și vanilie, acesta vine cu un potențial deosebit de învechire.
Olfactiv: “Nasul este elegant, discret, dominat de fructe roșii și negre, alături de vanilie, lemn dulce și piper.”
Gustativ: În gust întâlnim coacăze negre, mure, vișine, precum și note discrete de vanilie și ardei gras. Are un caracter puternic, robust, cu un potențial semnificativ de învechire.
Asocieri Culinare: Burgeri de vita Black Angus, steak, dar și asocieri îndrăznețe, precum o pastramă de berbecuț.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Un Cabernet Sauvignon de lux, bărbătesc, amplu, cu tipicitate pronunțată. De o culoare rubinie luminoasă, impresionează aromatic prin note proaspete de fructe negre, susținute de fructe de pădure, prune și condimente.
Gustul taninos, cu tonuri de lemn și zmeură se asociază perfect cu fripturi din carne roșie.
Alira Merlot Grand Vin seduce prin aromele generoase de vișine, ciocolată neagră, vanilie, lemn și un gust viguros, taninos și expresiv, cu final proaspăt, lung și echilibrat. Acest Merlot de un rubiniu spectaculos are un deosebit potențial de învechire la sticlă.
Gust: Gust taninos, expresiv, puternic și masculin cu un final lung și proaspăt. Un vin bine echilibrat, care impresionează prin structură, corpolență și intensitate cu un postgust de eucalipt și lemn dulce.
Servirea: Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Caracterul nobil al Alira Grand Vin Cuvee (Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon) se remarcă de la de prima turnare în pahar. Culoarea rubinie intensă exprimă arome fine de vișine și marțipan într-un gust plin și echilibrat, dominat de fructe coapte și cacao. Regăsim de asemenea note de mentă, lemn de cedru și condimente picante alături de taninuri rotunde și moi.
Structura complexă a vinului recomandă aerarea acestui vin în decantor o oră înainte de servire.
Alira Aliento este un #vinderelaxare, creat din adierea podgoriei din Aliman în care am strâns cele mai elegante note de Merlot, Ferească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Un vin răcoritor cu arome fructate de grapefruit, zmeură, cireșe și note trandafirii.
DOC Oltina
Struguri: Merlot, Ferească Neagră și Cabernet Sauvignon.