O culoare de un galben intens, cu sclipiri de galben verzui, vinul cu un stagiu de 6 luni la barrique nou de stejar românesc, pătrează cu strictețe aciditatea ascițită ca o turlă de biserică gotică și o structură la fel de indestructibilă.
Un corp robust dar foarte bine echilibrat, cu note clare și curate de flori de tei și frunze de roiniță, însoțite de note fine de piersică în pârgă. Promite o evoluție spectaculoasă în urma învechirii la sticlă, poate, chiar mai lungă decât răbdarea celui care se va încumeta să îl tezaurizeze.
Asociere culinara: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din carne de pui, de rață etc. Acompaniază foarte bine și bucatele de patiserie plăcinte cu brânză, tartele cu legume, fructe de mare.
Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.
Pinot Noir un vin foarte tânăr, culoare intensă și miros de coacăze roșii. Prima notă olfactivă duce către căpșuni în pârgă și zmeură coaptă. Structura și gustul sunt într-un echilibru perfect.
Aspect: Vinului este unul limpede, de o intensitate medie și o culoare roz – somon
Miros: Nasul ne spune că este un vin curat, cu o intensitate pronunțată caracteristică fructelor roșii
Gust: Paleta gustativă vine în întâmpinarea noastră cu un vin SEC care este caracterizat de o aciditate ridicată specifică zonei Lechința-Teaca. Deosebit de bine echilibrat, ceea ce îl transformă într-un vin corpolent cu arome de căpșuni, merișoare și cireșe coapte!
ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin roze din Pinot Noir se acompaniază bine cu platourile de brânzeturi, cu peștele la grătar, dar și cu aperitive de tip fructele de mare.
FA & MO este un vin elegant, obținut din struguri de Fetească Albă și Muscat Ottonel, producția 2020.
Strugurii provin 100% din via proprie de 100 de ani. Soiurile pentru acest vin au fost vinificați împreună. Vinificația este modernă în vas de inox cu control termic, pentru a-i păstra aroma proaspătă de fruct. Strugurii din via veche au un gust echilibrat și arome complexe datorită faptului că vițele merg adânc în pământ pentru a-și procura hrana, iar vinul rezultat este la fel echilibrat și foarte plăcut.
Culoare: Verde-pai, limpede, lucios.
Miros: proaspăt și curat. Nuanțe de flori de tei, pepene galben copt și flori de iasomie-lămâița.
Gust: structura medie, este sec, o aciditate ridicată (specific Fetească Albă și zona Teaca), un amărui fin și plăcut pe final.
Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
MIROS: Arome proaspete de citrice, mere galbene dar și note de fructe tropicale.
GUST: Un vin sec ce se simte rotund și bine echilibrat. Un vin gastronomic, cu corpolență medie spre superior datorită conținutului de alcool, aciditat și extractului sec. Gustul este fructat cu note de piersice și pere coapte, cu o prospețime bună susținută de mineralitate. Un Chardonnay cu un post gust mediu plus și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din carne de pui, de rață etc. Acompaniază foarte bine și bucatele de patiserie placinte cu brânză, tartele cu legume, fructe de mare.